Jdi na obsah Jdi na menu
 


Potřebujete poradit?

Pak jste na správném místě!

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jádrová ovocná tyčinka

(Kateřina, 28. 12. 2008 20:29)

Dobrý den..až dnes jsem objevila vaše moc pěkné stránečky...všechno vánoční cukroví jsme rozdali a snědli a dostali jsme chuť na jádrové tyčinky s ovocnou náplní,jen nemůžu nikde najít recept.předpokládam,že těesto bude stejne nebo obdnobné jako na pařížské rohlíčky,ale netuším jaký krém je uvnitř...jistě víte o jakých zakůscích mluvím...myslím že jsou dost známy...ale recept k nalezení není - budu moc rada pokud mi poradite..mockrát děkuji a přeji mnoho úspěchu ...katty

jak na postavičky z mandlovky?

(Jitka, 25. 12. 2008 16:01)

Dobrý den a krásné svátky paní Radko,
omlouvám se že otravuji, ale na Vašich stránkách jsem bohužel nenašla odpověd...
Tvořím dcerce dortíka a z mandlovky jsem vytvořila myšku, ale ona se v teple roztéká a tak se chci zeptat , co s tím dělají v cukrárně,že mají ty postavičky tvrdé? to se nějak peče v troubě?
můžete mi poradit co nejrychleji ...

Mnohokrát děkuji za Vaše rady a porady .. Jitka

RE: Dana

(Radůza, 21. 12. 2008 16:20)

Záleží jak moc hřeje trouba. Ale myslím, že 100°C je ok. Kdyžtak zkusit na 120°C po chvíli stáhnout na 100°C a dosoušet. Možno i trochu přiotevřít při sušení dvířka trouby.

Diky Radůzo

(Dana, 21. 12. 2008 1:07)

Děkujun za radu. Pekla jsem je na 100°, je to moc?

RE: Dana

(Radůza, 20. 12. 2008 23:30)

Řekla bych, že jste je pekla při vyšší teplotě. Musí být úplně vysušené, klidně sušit hodinu na minimální teplotu. A nebo je to skladováním ve vlkém prosředí, (špajz s otevřeným oknem, apod. )

změklé sněhové pusinky

(Dana, 20. 12. 2008 23:07)

Nějak se mi nedaří udělat pusinky, vypadají, že jsou upečené do růžova, ale docela rychle začaly lepit a měknout. Nevíte někdo, čím to je?

rada ohledně polevy na zákusky

(Jitka, 15. 12. 2008 21:46)

Dobrý den paní Radko,
velmi mně zajímá, pokud bych chtěla udělat např.. tvarohový dort s ovocem, tak jakou polevu mi poradíte? velmi se mé oči pasou na takových, jak je bílá poleva, do te se postupně vlije např jahodová poleve ve tvaru spirály a pak se to špejlí roztahuje cik cak od středu ven... snad jsem to popsala trochu k pochopeni.. a chtěla jsem se zeptat co to je za tu bílou hmotu do které se vlévá ta barevná poleva? to je bílá čokoláda? nebo nějaký krém? zkuste mi ještě jednou objasnit situaci prosím.. moc děkuji Jitka Pokorná... jita.blaz@centrum.cz

zabijačka

(marie, 2. 12. 2008 7:40)

potřebuji poradit,mám upéct koláč do jitrnic,ale našla jsem jich zde dost,ale všechny jsou z polohrubé mouky a mléka,řezník řekl,že musí být z hrubé mouky.

SUPER

(Markéta Mácová, 7. 11. 2008 16:02)

Máte super stránky ,měla jsem o nich vědět už dávno,ušetřilo by mi to nervy s dorty ,jinak se mi vaření celkem daří a baví,taky máme 3 děti)3holky9,6,a2,5roku.Nejradši byc se šla k někomu přiučit ,dorty se mi moc líbí a ráda zkouším.Já se zase po večerech bavím korálkama.

RE: Pavlína

(Radůza, 6. 11. 2008 23:53)

DObrý den Pavlíno, jsem ráda, že se Vám zde líbí. Moc mě to těší.

Ohledně mandlovky, pokud jste měla kupovanou, pak je možnost proč nedrží: buď jste do ní přidala vodu a nebo pokud jste při vyvalování používala olej, dala jste ho moc. A nebo jí špatně namíchal výrobce.

Ohledně barev, ty potravinářské v pytlíku jsou "šílené" doporučuji zakoupit barvy již namíchané. Mají spoustu odstínů. Odkazy na stránky najdete v diskusi CUKRÁŘSKÉ POTŘEBY.

marcipán a barviva

(Pavlína, 6. 11. 2008 11:07)

Dobrý den Radůzo,předem se chci připojit k té spoustě lidí,kteří obdivují Vaše stránky a chodí si sem pro inspiraci.Baví mě péct dorty,jsem ale amatérka.Chtěla bych se naučit sama si tvořit květiny z marcipánu.Včera jsem zkusila úplně poprvé růže a chtěla bych se zeptat,čím to je,že když růže koupím v obchodě,jsou suché a tvrdé tak,že se s nimi dá v pohodě manipulovat,ale moje včerejší výtvory zůstávají stále v konzistenci modelíny a lepí.Marcipán jsem si koupila-kvalitní.Mám teď obavy,až budu růžičky dávat na dort,abych je nepochroumala a jestli udrží tvar.Taky bych se Vás chtěla zeptat,kde mohu sehnat barviva do marcipánu.Zelené barvivo(potravinářské),které jsem včera koupila a použila na lístečky,mě velmi zklamalo,vzešla z toho podivná špinavě modrá a tak jsem musela dodat žluté,aby to udělalo zelenou,ovšem ne podle mého gusta.Já mám ráda světlé odstíny a tak bych ráda lístky světle zelené,růže i růžové a ne jenom rudé...Předem Vám moc děkuji za rady a zdravím,Pavlína.

Buchtičky s mákem

(Helena, 2. 11. 2008 22:41)

Prosím o radu.Na vánoce jsem se rohodla upéct makové buchtičky se sirupem obalené v perníku.Nevím přesně postup.Jak spařit a dál.Matně si pamatuju,že po spaření se máčely ještě v másle potom v sirupu a nakonec obalovaly v perníku.Jsou vynikající.Děkuju za radu.

Co dětičky

(Ála, 11. 10. 2008 1:16)

Ahoj Radůzo, tak jak roste malá? Kolik jí vlastně už je?

RE: Alena

(Radůza, 25. 9. 2008 22:53)

Doporučuji tento krém http://raduzyrecepty.com/clanky/kremy/raduzin-krem-na-dorty a obarvit zelenou potravinářskou barvou. (POzor, né barvou na vajíčka!!!)

Krém na dort

(Alena, 25. 9. 2008 19:29)

Ahoj,potřebovala bych poradit z krémem na dort.Potřebuju zelený krém a nevím jak a z čeho ho udělat.Prosím poraďte

mindas

(Lenka, 9. 9. 2008 0:56)

Už jsem o tom také slyšela, a taky by mě zajímalo jak to funguje.

vaření v páře

(mindas, 8. 9. 2008 14:23)

Dostala hsem od vnuka hrnec na vaření v páře. Má 4 nádobí. Zatím jsem ho nevyskoušela, protože nevím jak na to!!??????? Máte někdo zkušenosti, prosím poradte, napište recept. Děkuji, určitě nás je víc, kdo neví jak na to.

namísto Džemfixu

(Betyna, 24. 8. 2008 15:25)

Já jsem dělala letos marmeládu z jablek celkem 3x, dvakrát jsem použila želírovací cukr Labeta 2:1 a v závěru na 1 kg jablek půl lžičky kyselilny citrónové a jednou jsem použila želírovací cukr Dr.Oetker 2:1 a v závěru taky na kilo jablek půl lžičky kyselilny citrónové a je úplně skvělá! Džemfix netřeba.

Taky hledám Džemfix

(Helena, 20. 8. 2008 8:19)

Snažím se sehnat Džemfix a dle sdělení Vitany, kam jsem napsala, si ho zaknihoval jen COOP TERNO, ten ale nemá prodejny v Praze. A taky řekli, že ho přestávají letos vyrábět. Nevím, čím ho nahradit-pro jablečné marmelády je neocenitelný

RE: Maxela2005

(Radůza, 16. 8. 2008 14:13)

Ahojky, dorty, které uděláš, ať už je to v práci, či doma si na stránky dát můžeš. ZA odkaz bych byla moc ráda. Ikonky najdeš v kategorii "Podpořte nás" Já už tyto stránky budu mít koncem roku 2 roky. Mezi tím se mi přes 6 měsíci narodila holčička, takže už mám děti 3 ;o) Tenhle rok začínáme stavět, takže už budeme mít svůj domeček. Začali jsme totiž trochu opačně :-) Nejdřív, psa, děti, vybavení, a teď nakonec dům ;o) Měj se moc hezky a zase se zastav.

Pa Radůza


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

následující »



 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×