Jdi na obsah Jdi na menu
 


KNIHY PRO DOSPĚLÉ

Příspěvky

Do tmy - Anna Bolavá

30. 6. 2015

 

0037335-do-tmy.jpgPříběh osamělé, nemocné ženy, která většinu života zasvětila sběru, sušení a odevzdávání léčivých rostlin, má od počátku nádech apokalypsy. Děj se posouvá kupředu pomocí detailně propracovaného „plánu sběru“. Konstantou je pak úterý, výkupní den, kdy hrdinka nedočkavě navštěvuje výkupnu. I přes pomalé, zdánlivě nevzrušené tempo probublává pod hladinou podivný neklid. Rafinovaný styl nás kapitolu po kapitole vtahuje hlouběji: hlouběji do staré půdy, hlouběji do prokletí sběru bylin.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Victoria van Tienová - Láska jako z filmu

27. 6. 2015

 

nepojmenovany-6.jpg

Ovšem… Z Lásky nebeské nebo Nevěsty na útěku?

Máte-li rády romantické komedie, připravte si popcorn, sedněte si na gauč a začtěte se!

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Alice Claytonová - Hřebec

27. 6. 2015

 

nepojmenovany-4.jpgPo Nabíječi a Roštěnce přichází ztřeštěná romantická komedie o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat, cože? Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po rytíři v nablýskané zbroji, po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, do kterého by se zamilovala až po uši. Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovského dobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano? Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za zapálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow, který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami s ostruhami?

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Iva Pekárková - Postřehy z Londonistánu

27. 6. 2015

 

nepojmenovany-3.jpg

O jiných kulturách - zblízka

Z blogu nominovaného na cenu Magnesia Litera autorka vybrala skoro padesát článků, většinu z nich o muslimech, a doplnila je velmi osobním textem o svém vztahu k islámu. Dala si práci s pochopením, vysvětlením a okomentováním společenských jevů, se kterými se v posledních pár letech v České republice setkáváme právě ve vztahu k tomuto náboženství. Rozklíčovala pár „záhad“ a objevila zdroje některých prohlášení a „pravd“, které se donekonečna opakují v médiích, a přitom vůbec pravdami nejsou.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

ŠTĚSTÍ – NEŠTĚSTÍ, LÁSKA – MANŽELSTVÍ - Jana Robinson

26. 6. 2015

 

nepojmenovany-2.jpgŽivotní výzvy – jak milý název pro pubertální děti, nevěru partnera nebo vážné zdravotní problémy – je třeba brát s humorem, jinak by se z toho ženská taky mohla zbláznit. Hanka řeší spory se sestrou a matkou, její kamarádky zase vztah s mladším, nebo naopak výrazně starším partnerem a výchovu dětí, které vám dávají jasně najevo, kam můžete jít se svými zastaralými názory... Když „holky“ zrovna nehasí žádnou krizi, zase bojují s nudou a stereotypem. Známe to všechny a víme, že kdo uteče, ne vždy vyhraje, a kdo se směje naposled, může dostat pořádnou ťafku. Ale nejdůležitější je: nevzdávat se.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Daniel Goleman - Síla lidskosti - Dalajlama a jeho vize pro náš svět

21. 6. 2015

 

sila-lidskosti.jpgPřevratné, motivující, vysoce přesvědčivé. Síla lidskosti je nejvýznamnější a nejaktuálnější výpovědí jedné z nejvlivnějších duchovních a politických osobností dnešní doby.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Střed těla – core trénink - Hollis Lance Liebman

13. 6. 2015

 

3.jpgPloché a vyrýsované břišní svaly jako středobod fyzické dokonalosti. Svaly v oblasti spodní části trupu poskytují tělu podporu a mobilitu a právě jejich prostřednictvím vzniká veškerý tělesný pohyb. Při procvičování, protahování a posilování svalů středu těla je nezbytné precizní provádění cviků. Zpevněte střed těla core tréninkem, cviky s gymballem, medicinbalem, činkami, kladkou, s balanční podložkou bosu nebo s pěnovým válcem. Pak zvolte některou ze speciálních sestav a formujte si postavu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Svět podle Boba - James Bowen

13. 6. 2015

 

2.jpgPokračování úspěšného titulu Kocour Bob. Autor doplňuje další příhody a zážitky a vypráví, jak mu nečekaná popularita proměnila život – a to nejen pozitivně. V závěru líčí, jak probíhalo vydání jeho první knihy, která měla v Anglii nesmírný úspěch – dlouhé fronty na autogramiádách, zájem médií. Pro autora to znamenalo i finanční soběstačnost a zároveň usmíření a obnovení kontaktů s rodiči. Pěkná a upřímná kniha o přátelství mezi mužem a kocourem, podaná bez přehnaného sentimentu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Karibská sága 2: Ostrov rudých mangrovníků - Sarah Larková

13. 6. 2015

 

1.jpgDeirdre, dcera Angličanky Nory Fortnamové a otroka Akwasiho, žije milovaná a chráněná na plantáži své matky a nevlastního otce. Mladí muži na ostrově ji i navzdory jejímu nežádoucímu původu obletují. Deirdre ale o žádného z nich nejeví zájem, dokud se o ni nezačne ucházet mladý lékař Victor Dufresne. Po nádherné svatební oslavě nasednou Victor a Deirdre na loď plující do Saint-Domingue na ostrově Hispaniola. Tam se ale stane něco, co změní jejich další osud…

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Román K. J. Fowlerové vám uloupí srdce a nevydá ho zpět

12. 6. 2015

 

vsichni-jsou-z-toho-na-vetvi_tz.jpgNakladatelství Plus vydalo cenami ověnčený román Karen Joy Fowlerové Všichni jsme z toho úplně na větvi. Silný příběh inspirovaný skutečnými událostmi vypráví o již dospělé Rosemary a její rodině, která se v 70. letech zúčastnila unikátního vědeckého experimentu. Tento román plný emocí ve vás nenávratně něco změní. Je o dvou sestrách, Rosemary a Fern, které nejsou podobné žádným jiným sestrám, jaké jste kdy poznali.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Rosemary má děťátko - Ira Levin

11. 6. 2015

 

8.jpg

Kultovní bestseller!

Rosemary a její manžel Guy se nastěhují do vysněného apartmánu v New Yorku na slavné Park Avenue. Po nějakém čase Rosemary otěhotní a prožívá běžné radosti a starosti nastávající maminky. Její poklidný život začnou narušovat a zdánlivě bezvýznamné náhody. K tomu se přidají noční můry. Rosemary si začíná skládat děsivý obraz, jemuž se dlouho zdráhá uvěřit... Jsou to jenom výplody její choré mysli? Nebo se stala obětí pečlivě propracovaného plánu samotného Satana? A co se stane s jejím chlapečkem?

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Život po smrti - Damien Echols

11. 6. 2015

 

7.jpg

V roce 1993 byli tři teenageři odsouzeni za vraždu tří osmiletých chlapců. Damien Echols dostal trest smrti. Jeho dva kamarádi doživotí. Na základě zcela nedostatečných důkazů – vrahem měl být satanista a všichni tři obvinění nosili černé oblečení, poslouchali metal a bydleli nedaleko místa činu. Tři týdny před plánovanou popravou Damiena Echolse byli všichni tři po prozkoumání testů DNA propuštěni. Prokurátor neměl dostatek důkazů, a soud jim proto snížil tresty na dobu, kterou si už odseděli. Na 18 let.

Skutečný příběh z cely smrti.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Tajná kniha - Grégory Samak

11. 6. 2015

 

6.jpgNa sklonku života se Elias Ein uchýlí do odlehlého městečka Brunov. Ve svém novém domě ale záhy objeví podivnou knihovnu. Díky zázračným svazkům, jež v sobě tají osudy celého lidstva, Elias může procházet zpět do různých okamžiků minulosti. Na nebezpečné pouti časem se pokusí zabránit hrůzným událostem, jež kdysi zasáhly jeho nejbližší, ale i tisíce nevinných lidí. Přitom netuší, jak změny v minulosti ovlivní budouctnost, do níž se navrátí...

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

SEAL Team Six: Lov Šakala - Don Mann

11. 6. 2015

 

5.jpgPoté, co je unesena senátorova manželka a jeho dospívající dcera, je Thomas Crocker spolu se SEAL Team Six vyslán na mexický venkov, kde mají jen několik hodin na to, aby se jim podařilo obě nevinné civilistky vypátrat a vyrvat z rukou zdejšího drogového magnáta, přezdívaného Šakal. Napínavý thriller ze zákulisí boje proti narkoterorismu nabízí pohled na utajované, životu nebezpečné vládní operace, prováděné vybranou hrstkou těch nejstatečnějších vojáků.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Ostrov šedých mnichů - Michaela Klevisová

11. 6. 2015

 

4fdf.jpgČtvrtý detektivní příběh dvojnásobné držitelky ceny nejlepší českou detektivku. Na odlehlém holandském ostrově Schiermonnikoog s liduprázdnými písečnými plážemi bičovanými severním větrem zemřela v dunách za podivných okolností mladá žena a i po jedenácti letech zůstává její vrah neodhalen. Televizní reportér Johan Rutten se rozhodl, že tímto případem zahájí nový cyklus reportáží o neobjasněných vraždách – ale krátce po svém příjezdu na ostrov byl zavražděn. Má oba činy na svědomí stejný pachatel?

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Bludná sdělení - Sophie Hannah

6. 6. 2015

 

2.jpgNicki Clementsová trčí v zácpě, když vtom spatří obličej, o kterém doufala, že už ho nikdy neuvidí. Je to rozhodně on, stejný policista, a zastavuje všechny vozy na Elmhirst Road. Nicki v panice otočí auto do protisměru a ujede. Nebo si to alespoň myslí...

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Život smrtí nekončí - Skutečné příběhy lidí, kteří zahlédli život po životě - Theresa Cheungová

6. 6. 2015

 

1.jpgVe své nové knize Theresa Cheungová, úspěšná autorka díla Spatříš svoje anděly, předkládá čtenářům strhující příběhy lidí, kteří uprostřed všedního dne zahlédli záblesk nebes. Dotyční navázali kontakt s „oním světem“, ocitli se na prahu smrti nebo zažili jiný úkaz, přesvědčivě nasvědčující existenci posmrtného života. Pomocí těchto přímých svědectví autorka zodpovídá zásadní otázky, jež si v určité životní fázi klade každý z nás: Co se stane, až umřu? Setkám se znovu se svými milovanými? Existuje posmrtný život?

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

KDYŽ SE NARODÍ ZLO, KOLIKA OSUDŮ SE DOTKNE?

3. 6. 2015

 

1.jpgNakladatelství Motto vydalo strhující kriminální román Krotitel od Camilly Läckberg, která je právem označována za skutečnou královnu severské detektivky. Ve svém posledním románu, oproti předešlým dílům, značně přitvrdila směrem k temnější větvi severské krimi. Dle kritiků předkládá čtenářům svou nejlepší detektivku, v níž opět prokazuje svůj nesporný vypravěčský talent. Krotitel se stal druhou nejprodávanější detektivkou ve Švédsku roku 2014 za pouhých 6 týdnů prodeje. Navazuje na úspěch loňského mrazivého bestselleru Andělíčkářka, který uchvátil tisíce českých čtenářů. Práva na Krotitele byla prodána do 20 zemí po celém světě.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Gregg Braden - Zapomenutá tajemství hovorů s Bohem

3. 6. 2015

 

zapomenuta-tajemstvi.jpgSkrytá síla krásy, požehnání, moudrosti a bolesti… Jaké zázraky nám dnes mohou přinést velká tajemství modlitby?

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

Thich Nhat Hanh - Skutečná láska: Probuďme své srdce

3. 6. 2015

 

skutecna-laska.jpgVlídnost, soucit, radost, svoboda… tohle všechno je láska. Ta skutečná.

 
Celý příspěvek | Rubrika: KNIHY PRO DOSPĚLÉ | Komentářů: 0

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86

následující »



 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×