Jdi na obsah Jdi na menu
 


Román K. J. Fowlerové vám uloupí srdce a nevydá ho zpět

vsichni-jsou-z-toho-na-vetvi_tz.jpgNakladatelství Plus vydalo cenami ověnčený román Karen Joy Fowlerové Všichni jsme z toho úplně na větvi. Silný příběh inspirovaný skutečnými událostmi vypráví o již dospělé Rosemary a její rodině, která se v 70. letech zúčastnila unikátního vědeckého experimentu. Tento román plný emocí ve vás nenávratně něco změní. Je o dvou sestrách, Rosemary a Fern, které nejsou podobné žádným jiným sestrám, jaké jste kdy poznali.

Román Všichni jsme z toho úplně na větvi se pyšní titulem New York Times Bestseller a Karen Joy Fowlerová za něj získala prestižní americkou cenu PEN Faulkner za nejlepší román roku 2014 a dostala se do užších nominací na Man Bookerovu cenu. Práva byla prodána do 25 zemí a jen v Británii se prodalo přes milion výtisků. Připravuje se také televizní mini-série.

Jako malá holka byla Rosemary Cookeová pořádně upovídaná. Dnes je z ní dospělá žena, která toho moc nenamluví a především nikdy nemluví o své rodině. Dříve mívala sestru ve stejném věku, skoro dvojče, a staršího bratra. Oba sourozenci se však z jejího života vytratili. Jak a proč k tomu došlo, představuje velké rodinné trauma a tajemství. Na její sestře Fern totiž bylo něco opravdu výjimečného a zvláštního.

Všichni jsme z toho úplně na větvi je román o rodině, o lásce a jednom vědeckém experimentu, který dodnes vyvolává silné emoce. Autorka se nechala inspirovat skutečnými událostmi experimentu Nim, jehož cíle, jak se později ukázalo, nebyly zas tak ušlechtilé a vědecky nezištné, jak se původně zdálo.

Světové kritiky i hodnocení čtenářů nešetří chválou. Spisovatelka Ruth Ozeki komentovala knihu slovy: „Už jsou to roky, kdy mě nějaké kniha takhle sebrala. Když jsem ji ve tři ráno dočítala, plakala jsem, a když jsem se druhý den probudila a znovu si přečetla konec, rozplakal mě zas.

Nakladatelství PLUS se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů. Významná díla světové literatury přináší v edicích Pestrá řada soudobé prózy, klasická díla z žánru strašidelné povídky nabízí v edici Pandaemonium. Vydává také českou prózu (Jaroslav Žák, Ondřej Neff) a věnuje se i komiksům (Snoopy, Marzi, Korektor). Mezi vydávané autory patří spisovatelská esa jako J. K. Rowlingová, Dave Eggers, Martin Amis, Henry James nebo H. P. Lovecraft.

Albatros Media a. s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zastřešuje knižní nakladatelství Albatros, B4U Publishing, BizBooks, Computer Press, CooBoo, CPressPlus, Edika, Fragment, Management Press, Motto, XYZ, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×