Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výborná mandlovka!!!

24. 11. 2007

Obrazek40 dkg cukru moučka 
5 dkg 100% tuku (Omega)
               
2 bílky
2 lžíce medu
30 dkg sušeného polotučného mléka
podle potřeby voda
pár kapek mandlového aroma
potravinářské barvivo

Všechny suroviny zpracujeme. Můžeme zpracovat i v domácí pekárně na program těstoviny.

Mandlovka by se konzistencí měla podobat modelíně.

Recept na mandlovku převzat z http://www.dortydortikydorticky.estranky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mandlovka

(Lenka, 17. 4. 2010 13:03)

Doby den,chci se zeptat jak dlouho vydrží hmota jakou má trvanlivost děkuji mockrát.

mandlovka

(ALENA, 7. 4. 2010 21:47)

V sobotu jsem zkoušela tuhle mandlovou hmotu poprvé a je opravdu výborná.nedávala jsem tam vodu i když v receptu je uvedena.Záleží na velikosti bílků.Vůbec nelepila a dobře se s ní pracovalo.Děkuji za recept.

Hrudky v mandlovce

(Evča, 26. 2. 2010 13:35)

Pěkný den, prosím o radu. V mandlovce se mi udělali hrudky ikdyž jsem mléko i cukr přesívala. Nevíte prosím, čím by se to dalo spravit?
Děkuji za odpověď. Evča

RE: Alena

(Radůza, 2. 2. 2010 21:17)

Černou barvu koupíte zde: http://shop.svetpeceni.cz/

konkrétně tady je přímo černá: http://shop.svetpeceni.cz/detail.html?id=45.4003

mandlovka

(Alena, 2. 2. 2010 18:32)

Prosím poradťe mi,čím mohu obarvit základní hmotu na černou.Nemohu sehnat černé barvivo.Chtěla bych vnučce udělat na dort krtečka,ale nevím,čím ho obarvit.Děkuji Alena.

Výborná

(Mirka, 10. 10. 2009 19:04)

Moc děkuji za tento recept,hned sem to musela vyzkoušet,napoprvé se povedla,všem chutnala!!!!

Dotaz - barvivo

(Kateřina, 25. 8. 2009 18:39)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké používáte barvivo na mandlovku nebo jak dosáhnout sytých barev? Nebo se jen nemám bát a přidávat a přidávat, dokud to nebude to ono? :o) Děkuji.
Kateřina

RE: zorrnička

(Radůza, 5. 7. 2009 12:21)

Já potírám lehce buď krémem, nebo šlehačkou, záleží čím dort plním. Před potahováním je ale nutné nechat krém ztuhnout. Dělá se to pro to, aby dort pod mandlovkou byl hladký a vyrovnaly se nerovnosti.

totální začátečník - rada

(zorrnička, 4. 7. 2009 21:09)

Dobrý večer, chtěla bych své dcerce udělat k 1.narozeninám dort potažený mandlovkou. Nejsem žádná velká pekařka, ale chtěla bych to zkusit. Když budu mít dort sesazený, mám ho něčím potírat (krémem nebo jamem), než na něj budu pokládat mandlovku? Děkuji za radu

Pro Lucku

(Fido, 3. 7. 2009 20:32)

Ahojky podle toho co pises si myslim ze do smesi davas prilis vody. Na toto mnozstvi bohate staci pul cajove lzicky vody a trocha trpelivosti s hnetenim. Pak by Ti mela vylit hmota dokonale konzistence (pozn. osobne pouzivam praskove barvivo zredene v par kapkach vody. Hmota je pak dokonale hladka a vlacna)
Tento recept je vynikajici pouzivam jej uz pres 20 let (s vyjimkou bilku - ty nepridavam)a vzdy 100% dokonaly vysledek.
Hodne stesti vsem pri peceni a hrani si s marcipanem :o)))

rada

(Lucka, 24. 6. 2009 9:40)

Chtěla bych poprosit o radu. Už dvakrát jsem dělala tuto mandlovku a měla jsem jí strašně lepivou, jako bláto. Nevím jak je to možné, dělám jí přesně podle receptu, podsypala jsem to asi půl kilem mouč.cukru, hnětla a výsledek strašnej. Dort jakš takš potáhnu, ale něco vymodelovat nejde. Prostě je to řídké a zcukrovatělé. Přitom cukr přesívám, tak už nevím. Chuťově je výborná, prosím poradte co s tím. Děkuji, už jsem zoufalá.

první pokus

(Pavlína, 29. 5. 2009 8:52)

Tak jsem vyzkoušela Váš recept na madlovku a hned na povrvé se povedl.......jen jsem měla problém, že jsem sice pěkně vyválela celý plát na dort a přenesla na dort ( byl i pomazaný krémem), jen jsem nevěděla jak mám odstranit na okrajích dort tu zvněnou mandlovku ( vršek dortu byl krásně hladký, ale po stranách se mi madlovka zvlnila ?)

Nejlepší marcipán

(Marie, 16. 4. 2009 19:14)

Již jsem vyzkoušela dost hmot-ale tenhle marcipán je nejlepší-ještě se mě nikdy neroztekl-oproti jiným hmotám, figurky nesesedají, nepraskají-prostě super.S vámi jsem začínala péct-peču i na zakázky.

Vladka

(děkuji za radu, 13. 3. 2009 23:19)

mockrat vam děkuju za radu ja skoušela trošku jinou hmotu a dost sem se stim namordovala nevěřila sem tomu že bude měka,ale nakonec dort ktery byl pro oslavence se zdařil a chvalili si ho opravdu byl měkej když hmota byla tvrda,ja radči si kupuji modelovaci hmoty jelikož mam jistotu že sou stale vlačne a měke ikdyž je mam v ledničce.Jinak stim kremem sem to skoušela tež potřit celej dort a pak nato natahnout hmotu ale marně musela sem to cele sundat a nakonec polit čokoladou a je to rozhodně lepši než kremem,krem mi stekl pod hmotou až dolu a nešlo to uhladit,ma zkušenost nejsem sice cukrařka ale byvi mě to a už se mi povedli dalobyse řici dva dorty.Rada čtu vaše rady ještě jednou děkuju

RE: Vlaďka

(Radůza, 7. 3. 2009 9:56)

Ano tato hmota je "měkká" pokud s ní potáhnete dort, zůstane vláčná. Ale pozor mandlovku si zadělejte až v okamžiku kdy máte dort sesazený, pomazaný krémem a ideálně ještě trochu vychlazený. Po zamíchání mandlovky je třeba jí okamžitě zpracovat.

rada

(vladka, 6. 3. 2009 11:52)

chci se zeptat jestly tato hmota je měka když se uděla,abych ji pak na potahnutem dortu neměla tvrdou už sem skoušela ruznych receptu an potahovaci hmotu ale marně vždy stvrdla,poradtě prosim

RE: Kaketka

(Radůza, 19. 2. 2009 19:31)

Z odtučněného jsem to nezkoušela, ale myslím, že by to vadit nemělo. Pokud vím z plnotučného se to dělat nemá, protože pak je taková "mastná" a špatně se s ní dělá. Asi bych se toho odtučněného nebála. Dejte vědět jak to dopadlo. Jsem zvědavá!

falešná mandlovka

(Kaketka, 19. 2. 2009 18:02)

zdravím ,co je lepší mléko polotučné nebo můžu dát odtučněné?bude to v něčem vadit?musím to dělat už zítra tak jestli si mám ještě koupit to druhé(mám doma to odtučněné)díky

no total super

(jaja, 19. 6. 2008 21:56)

Lidi tak to je super recept.Jen pozor stou vodou.Ja to přehnala a aji tak se mi povedl dcera měla nádherny dort.Moc děkuji

RE:Eliška

(Radůza, 19. 4. 2008 20:34)

Délka závisí za jak dlouhou se mandlovka propracuje. Takže můžete pustit jakýkoli program mimo pečení. ;o)



 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×