Jdi na obsah Jdi na menu
 


TIPY OD RADŮZY

Příspěvky

NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ LETOS JINAK!

3. 1. 2015

 

gfg.jpgKaždý rok si mnoho z nás po Vánocích stoupne na váhu a pak učiní novoroční předsevzetí. Každý rok jsou v lednu plná fitness centra, držíme diety, abychom se v únoru vrátili k pohodlnějšímu životu a běžné české kuchyni.  Zkuste to jednou jinak a nechte si poradit, jak zhubnout trvale a bez jojo-efektu, aniž byste se museli týrat hlady a trávit veškerý volný čas cvičením.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Začněte nový rok zdravě s novinkou RACIO Cornies s mléčnou čokoládou

3. 1. 2015

 

ggg.jpgPrávě kukuřice obsahuje vysoký podíl vlákniny, která je důležitá ke správnému fungování trávení, ale i další důležité minerály, jakými jsou hořčík, vápník, železo, vitamíny skupiny B i vitamín C. Na novince společnosti RACIO si pochutnají jak velcí, tak malí příznivci zdravého životního stylu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Jak se vyhnout během Vánoc nemocem

12. 12. 2014

 

delmar-spray_hypertonic_skupina.pngJestli nám něco dokáže pořádně znepříjemnit čas Adventu a Vánoc, tak jsou to určitě nemoci. Na ně v tomto období skutečně „není čas“, mezi vším tím nakupováním dárků, pečením cukroví, vánočními večírky a úklidem. Jenže podle praktických lékařů, pediatrů a specialistů ORL se právě v tomto období čekárny ordinací plní nejvíce. Proč vlastně? O nemocnosti okolo Vánoc a také o tom, zda je z hlediska prevence chorob vhodné odjíždět během vánočních prázdnin do tepla k moři či naopak na hory, hovořila specialistka ORL MUDr. Azita Gebauerová z pražské Polikliniky Malešice. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

5 tipů, jak pečovat o kůži dítěte s atopickým ekzémem

12. 12. 2014

 

linola_lotion_new.jpgAtopický ekzém dokáže pěkně potrápit a někdy i nepříjemně překvapit. Zvlášť pokud se vyskytne u malého miminka v rodině, která se s atopickou dermatitidou dříve osobně nesetkala. Dítě se totiž často osype již ve věku několika týdnů, obvykle v podstatě ze dne na den.  Nejčastěji primárně v obličeji, takže místo vytoužené zdravé hladké kůže pokrývá obličejík červená, zanícená pokožka. Naštěstí po prvotním šoku rodiče zjišťují, že jde především o to, naučit se s atopickým ekzémem „pracovat“. Tedy mj. vhodně ošetřit atopickou kůži dítěte a také dodržovat další soubor opatření, která pokud možno minimalizují projevy tohoto kožního onemocnění.  

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Chilli v zimě posílí imunitu i zlepší náladu

12. 12. 2014

 

titbit_chilli_mix04re.jpgTaky vám během pochmurných zimních dní schází energie a máte pocit, že by váš imunitní systém potřeboval nějakou vzpruhu? Snažíte se s klesající rtutí teploměru zahřát jak na těle, tak na duši, ale dochází vám inspirace, jak si pozvednout náladu a zmírnit předvánoční stres? Zkuste obyčejnou chilli papričku, jejíž účinky na zdraví vás zcela určitě mile překvapí.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Hity současné estetické medicíny? Bezbolestné hubnutí břicha, omlazení obličeje i odstranění celulitidy

26. 11. 2014

 

vanquish---osetreni.jpgCvičení a zdravý životní styl byly ještě před několika lety pro mnohé ženy jediným způsobem, jak udržet své tělo štíhlé a mladistvé. V dnešní uspěchané době se možnosti naštěstí rozšířily a estetické kliniky nabízejí stále více zkrášlovacích metod. Největším hitem jsou v současnosti neinvazivní techniky a procedury, které vás bezbolestně zbaví vrásek a přebytečných kil, zpevní vám pozadí, odstraní celulitidu nebo dokonce omladí intimní partie.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Proč děti zlobí

24. 11. 2014

 

nestlingue--5-.jpg

Děti ze své přirozené podstaty nemají potřebu zlobit. Systém jejich těla a psychiky je přirozeně vede k přijetí života v takové formě, v jaké ho potkávají.

Pokud je dítě milováno, dobře živeno, je mu nasloucháno a umožněno realizovat své tendence jako, je například pohyb, potřeba objevovat a orientovat se v prostoru, potřeba pořádku a přesnosti, komunikace, manipulace s předměty, tvoření či možnost opakování zvolených činností, je dítě klidné, milující a spolupracující.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Po porodu hubneme, zpátky do formy

24. 11. 2014

 

09.jpgHubnutí by po porodu neměla žádná novopečená maminka uspěchat. Stejně jako trvá těhotenství, tak i hubnutí po něm bývá devítiměsíční. Z toho jen šestinedělí je období, kdy má tělo matky přirozenou tendenci hubnout. V dalších měsících po porodu by mělo docházet k postupnému úbytku tělesné hmotnosti, doporučuje se jeden kilogram, maximálně dva kilogramy za měsíc.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

PORADNA inSPORTline: ELIPTICKÝ TRENAŽER

23. 11. 2014

 

eliptical-insportline-atlanta-white.jpgEliptický trenažer (též crossový trenažer) je jednou z nejoblíbenějších a nejúčinnějších fitness pomůcek nejen pro domácí cvičení. Nohy se při cvičení na eliptickém trenažeru pohybují po elipsovité dráze. Cvičení na eliptickém trenažeru může nahradit běžecký trenažer, rotoped a stepper a navíc je mnohem šetrnější k vašim kloubům.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

POZOR NA ZIMNÍ KALORIE! Pořiďte domácí posilovnu na 4 m2

22. 11. 2014

 

5.jpgPodzim a obzvláště zima jsou pro naši vysněnou postavu i kondičku zkázou.  Vstáváme za tmy, vracíme se z práce za tmy a mezitím toužíme jen jíst a spát. „V zimním období má lidské tělo tendenci tvořit si zásoby, tukové zásoby!“, varuje Ondřej Baleka, oficiální fitness trenér inSPORTline. Je prokázáno, že všichni máme přirozenou tendenci v chladném období konzumovat kaloricky bohatší potraviny, laicky řečeno máme chuť na všechno to dobré, sladké, smažené, tučné a hlavně nezdravé. „Na začátku zimy, hlavně v lednu, máme v posilovnách vždycky plno,“ říká Baleka. „Měsíc nebo dva posilování nikoho před okrasnými tukovými kroužky nezachrání. Hýbat se, pracovat na sobě musíte pravidelně a dlouhodobě.“ Ideálním řešením je pořídit si jednoduché vybavení přímo domů. Už žádné výmluvy na počasí a nedostatek času, doma můžete odtrénovat kdykoliv. Na internetu najdete řadu cvičebních plánů, program přesně pro Vás na míru si můžete nechat sestavit například na www.intrener.cz nebo ve vámi vybrané posilovně od místního trenéra.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Vypadávání vlasů u žen je poměrně časté. Roli hrají hormony a genetika

20. 11. 2014

 

plantur_upraveno.jpgVypadávání vlasů u žen se zpravidla projevuje poměrně nenápadně, plíživě. Vlasy se postupně stávají jemnější, více se lámou, a to zejména v oblasti přední vlasové hranice. Pozvolna dochází ke zvýraznění pěšinky a na několika místech začne prosvítat pokožka hlavy. Podle epidemiologických studií postihne tento problém zhruba každou desátou ženu.  Hlavní příčinou zvýšeného vypadávání vlasů bývá hormonální nerovnováha, často spojená s genetickými předpoklady.

O příčinách a léčbě androgenetické alopecie (hormonální vypadávání vlasů) hovořila dermatoložka MUDr. Monika Arenbergerová z Centra zdravý vlas při Dermatovenerologické klinice v pražské Fakultní nemocnici Královské Vinohrady.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Módní trendy hračkářského průmyslu očima společnosti Mattel

20. 11. 2014

 

9c.jpgAmerická legenda mezi výrobci hraček, společnost Mattel, tradičně patří k světovým lídrům na hračkářském trhu. Blížící se Vánoce jsou pro hračkářský průmysl (a na českém trhu zvlášť) klíčovým obdobím roku, kdy je po hračkách největší poptávka. Vliv na jejich prodej mají módní trendy, které se objevují ve vlnách a ovlivňují momentální dětský vkus a touhu vlastnit určitou hračku. Zatímco po dokonalé panence Barbie touží spíše mladší holčičky ve věku 4 – 8 let, ty starší lákají méně tradiční panenky Monster High. Zájem o ně vzrostl hlavně v poslední době díky jejich originálním příběhům z filmů a animovaných webizod. U hraček určených pro chlapce pak došlo zejména k oživení poptávky po autodráhách Hot Wheels, jejichž široké možnosti propojitelnosti rozvíjejí u dětí logické myšlení a kreativitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Bělení zubů: raději v ordinaci nebo doma?

11. 11. 2014

 

image_beleni.jpgBělení zubů patří mezi aktuální trendy a vidina zářivého úsměvu vede často k bělení na vlastní pěst s pomocí volně prodejných přípravků, což může přinést nepředvídatelné výsledky a způsobit v ústech škody. Kvůli zdravotním rizikům, kterým tak zuby i dásně vystavujeme, stomatologové před tímto laickým bělením varují. To ovšem neznamená, že musíte na domácí bělení zubů zapomenout. Jen je potřeba, aby na celý proces bělení dohlédl váš zubař nebo dentální hygienistka a abyste se doma řídili jejich radami. Domácí bělení zkrátka vyžaduje disciplínu pacienta.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Zahřejte se s novou tyčinkou MARGOT Perník

2. 11. 2014

 

margot_pernik_16_90_czk_5.jpg

Když udeří ta pravá zima a sychravé počasí s ledovým větrem nám zalézá pod kabát, všichni se zatoužíme zahřát. K zimní atmosféře nedomyslitelně patří i hřejivá vůně perníkového koření. Vytvořte si zimní pohodu a vychutnejte si tuto tradiční příchuť v nové tyčince MARGOT Perník z limitované edice zalitou v bohaté vrstvě čokoládové polevy, která vás a zahřeje a zasytí.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

6 mýtů o detoxikaci, aneb proč je vhodná i na podzim

23. 10. 2014

 

neera-sirup-1000ml.jpg

Okolo detoxikace a půstu koluje řada mýtů. Na jednu stranu většina lidí nezpochybňuje jejich blahodárné účinky na organismus vzhledem k tomu, že se tělo postupně zbaví nahromaděných odpadních látek, znovu nabývá rovnováhy a pocítí návrat energie. Na druhé straně panuje často přesvědčení, že „právě pro mě“ detoxikace či půst vhodné nejsou, a pokud ano, rozhodně ne teď. Mnoho lidí se například mylně domnívá, že půst má smysl jen na jaře a v předjaří. Často je taky od úmyslu detoxikace zbytečně odrazuje vědomí, že mají nízký tlak či podváhu. Více o mýtech okolo půstu a detoxikace se Sadajyoti Belzovou, která se dlouhodobě zabývá tradičním starodávným léčebným systémem ájurvédou.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Vše, co jste kdy chtěli vědět o pocení!

23. 10. 2014

 

produktove-hnizdo-pro-dove-invisible-dry_official.jpg

Již staří Egypťané používali vonné skořicové oleje a holili si podpaží v touze příjemně vonět. Ačkoli žijeme ve 21. století, stále je pro nás důležitá osobní vůně našich partnerů a lidí, se kterými přicházíme do kontaktu. Jak zdůrazňuje psychoterapeutka Karin Řeháková spolupracující s kosmetickou značkou Dove, nezvládnutý tělesný pach může významně negativně ovlivnit, jak nás budou druzí přijímat. Pocení jako fyziologický proces nejspíše neovlivníte, ale díky následujícím radám zmírníte nepříjemný stres a jeho následky, kterým je například nepříjemný, zapáchající pot. Jistotu pro každičký okamžik vám dodají dva ochránci: duševní pohoda a váš oblíbený antiperspirant, díky oběma budete moci sebejistě procházet každým dnem svého života!

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Jak naučit děti čistit zoubky?

23. 10. 2014

 

_dsc0228b.jpg

Máte doma malé dítě a začíná na vás cenit zoubky? Nebo váš potomek už dokonce drží sám zubní kartáček, ale nebaví ho stát před umyvadlem? Čištění zubů patří k základním hygienickým návykům, a proto by mělo být pro děti nutnou součástí každého dne. Udělejte dítěti čištění zoubků zajímavým a uvidíte, že se možná začne i těšit.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Základem péče o suchou a citlivou kůži je pravidelné promazávání

23. 10. 2014

 

linola_lotion_new.jpg

Pacienti s atopickým ekzémem či se suchou a citlivou kůží určitě potvrdí, že základem péče je především každodenní pravidelné promazávání krémy a tělovými mléky. Vysušená místa kůže bychom přitom měli ošetřovat minimálně dvakrát denně, protože pokožka může pokaždé přijmout jen omezené množství tuku. Zásadní je také výběr vhodného přípravku. Promazávat je třeba takovými tělovými mléky, která dokáží vrátit kůži ztracené tuky i vodu, zabránit svědění a pomoci při zánětech. Kožní lékaři pacientům (nejen) s atopickou dermatitidou mj. doporučují léčivé a dermokosmetické přípravky Linola.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Kdo bude další? Zákeřný vrah vyčkává, jeho motiv je nejasný a podpis děsivý

16. 10. 2014

 

10410109_368793613285777_5981696298288666869_n.png

Městem se šíří strach. Obětí přibývá. Neznámý vrah po sobě zanechává děsivý podpis a policie se mu marně snaží dostat na stopu. Kdo bude další obětí?... Právě dnes vychází v Nakladatelství Fragment detektivní příběh s názvem Detektiv Michael Crow – Klauni!

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Sladký kaštanový podzim - nové LEDOVÉ KAŠTANY Vlašský Ořech a LEDOVÉ KAŠTANY Extra Hořké

3. 10. 2014

 

ledove_kastany_kompozice_s_listem_11_90_czk.jpg

Máte rádi podzimní atmosféru, kdy sluníčko ještě prokukuje mezi mraky, příroda hýří barvami, vzduchem poletuje listí a vy se těšíte na tradiční pouštění draků a sbíraní kaštanů? Zažijte podzim jinak a na procházku mezi spadaným listím nebo na projížďku na kole vyrazte už s kaštany v kapse!

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

následující »



 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×