Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radůzin krém na dorty

1. 1. 2007

Suroviny:

0,5 litru mléka
20 dkg cukru
2 vanilkové pudinky
1 máslo
1 Hera
rum

 

Postup:

Uvaříme puding z výše uvedených surovin. Máslo a Heru vyndáme z lednice. To nám zaručí, že puding a tuky budou mít druhý den stejnou teplotu a krém se nesrazí!!!! Takže puding i tuky nechte při pokojové teplotě přes noc.

Druhý den puding trochu rozšleháme, aby v něm nebyly kousky. Pak po kouskách přidáme máslo a Heru. Šleháme tak dlouho, až máme vyšlehaný lehký skoro bílý krém. Než došleháme přilijeme trochu rumu!!

 

Autor: Radka znorová


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

salko

(Daniela, 4. 8. 2008 16:49)

Radůzo, Váše recepty jsem objevila až tenhle víkend a jsem nadšená.Ke krémům mám moji malou zkušenost.Jednou jsem neměla dost moučk.cukru a tak mne napadlo přidat salko na doslazení.Výsledek byl velice chutný, ale také pevnější-neroztékal se a to byla 30°C vedra.Díky za stránky-budu v nich ještě mnoho dní čerpat inspiraci.

můj krém

(hana, 5. 7. 2008 13:00)

myslím si ..že do krému lze přidat tuk takový..jaký rodině chutná a vyhovuje..já používám např. už delší dobu Ramu.. maminka dělávala jednoduchý krém 3 celá vejce +150 g cukru šlehala el. metličkama ve vodní lázni (mlékovaru) cca 7 min.. pak dát do misky a občas zamíchat.. po vychladnutí zašlehat 250 g tuku ... lze přidávat kakao .. nebo dle libosti přísady ochucující krém .. TENTO KRÉM MÁ VELKOU VÝHODU... POKUD SE SRAZÍ..DÁM HO ZPĚT DO MLÉKOVARU A JEN MALINKATO ZAHŘEJI A SOUČASNĚ ŠLEHÁM.. JAK SE SRAŽENINKY ROZPUSTÍ V HLADKÝ KRÉM .. VYNDÁM DO MISKY A DÁM NA CHVÍLI DO LEDNIČKY..ABY SE LÉPE ZDOBILO... :)

RE: Jana

(Radůza, 31. 3. 2008 14:51)

Takových kteří syslí recepty znám také dost, ale proč bych to dělala. K čemu pak ty recepty jsou, když se o ně nemůžu podělit. Každopádně moc děkuji za vzkazík, moc mě potěšil. R.

krém na dorty

(Jana, 31. 3. 2008 1:27)

Já jsem toho názoru, že každá dobrá cukrářka moc dobře ví, že Hera je na krémy nejlepší....! A u diveně kroutím hlavou nad třetím příspěvkem od spoda..Proč teda taková "velká cukrářka" leze na tyto stránky...? No, bohužel takových je více...co odsuzují a neví vlastně nic...(.
Já jsem za tyto stránky moc vděčná! Obyčejný laik se tu má možnost hooodně naučit. Radůzko, děkuji!
Já dělám krém trošku jinak-nejdříve vyšlehám jen Heru s cukrem a pak přidávám pudink, je fakt, že tam občas bývají malé kousky....ale zkusím udělat krém Váš, myslím, že to tak bude lepší...bude hladší a o chutnosti nemám pochyb!
A ještě jsem chtěla dodat-recepty, své postřehy, své umění také ne každý předává druhým-spousta lidí si to " syslí" jen pro své potřeby a neporadí....kdežto Vy, Radůzko,jste opak a to jen tak někdo nedovede.....!

krém na dorty

(Marie, 20. 12. 2007 11:05)

Dobrý den. Přečetla jsem si vaše příspěvky ohledně krému.Dělám stejný krém jaký je zde v receptu, ale bez másla .Používám jen Heru.Postup mám trošku opačný. Rozšlehám Heru s cukrem a postupně přidávám studený pudink a rum. Dělám to tak už léta a zatím si nikdo neztěžoval, že tam není máslo. Každému chutná něco jiného. Přeji hodně úspěchů v pečení.

krém na dort

(eliska, 9. 11. 2007 22:42)

Také jsem nevěřila jaká muže být Hera v krému na dort ale vyzkoušela jsem ho a musím říct že jiný krém už nebudu dělatje opravdu super!!!! Moc dík za celý blog!!

RE: Alena

(Eva, 31. 10. 2007 14:50)

U nás je Hera stejná, jen paní měla asi nějaký špatný den, tak si musela ulevit ;o)

Hera

(alena, 31. 10. 2007 14:13)

Dobrý deň,prečítala som si vaše príspevky ohľadom pečenia s Herou.Ja ju používam velmi často,vôbec nie je slaná a kedˇsa pridá aj maslo,rum a iné je to dobré,krém sa vôbec nerozteká.Neviem prečo je pani pod zn. Hav. taká zhrozená,že sa Hera používa na krémy.Žeby u nás bola iná Hera ako u vás Alena

Krém na dorty

(Jalamo, 22. 8. 2007 21:13)

Dle mých zkušeností dávám také pouze klasické máslo.Hera mi připadá mírně slaná a ty ostatní másla smíchaná s rostlinnými tuky netuhnou.No prostě každá máme jiné zkušenosti a chutě.

RE: Hav

(Radůza, 8. 8. 2007 19:22)

Každému chutná něco jiného. Jestli vám chutná samotné máslo, je to jen na vás. Nikdo vám Heru nenutí. Rozhodně byste si ale měla přečíst to co jste napsala a zamyslet se nad sebou. Nikomu své recepty nenutím a rozhodně nedávám takové rady jako vy. Asi jste studovala cukrařinu déle než já, a určitě s polorozteklým krémem nazdobíte dort lépe. Můžete si založit své stránky a rozdávat tam své rady od rána do večera. Lidé jako jste vy, kteří všechno vědí, všechno znají a všude byli, jsou mi akorát k pláči. Zamyslete se nad sebou.

Radůzin krém na dorty

(Hav, 8. 8. 2007 19:14)

Proboha, proč cpete do krému heru, ta je snad na pečení. Ochutnala jste ji někdy samotnou ? Vám chutná? Nebo to děláte kvůli ceně , - pak nepečte dorty. Co s naparáděným nechutným dortem.
A proč dělat krém ve dvou dnech, stačí zchladit a vešlehat máslo ještě tentýž den.Pokud zašleháváte máslo do pudinku, tak je nejlepší ještě trochu vlahý, pak se nesrazí.

pro maxelu

(Lucka, 4. 5. 2007 11:51)

Já dávám jen máslo, Heru ne, s Herou jsem měla krém takový moc rozteklý nebo jak bych to nazvala. Ale jen s máslem je krém víc žlutý.

Krém

(maxela, 18. 3. 2007 7:55)

Bohužel se mi poslední dobou nedaří ušlehat správně tuhý krém.



 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×