Jdi na obsah Jdi na menu
 


Video č. 5: Vyzkoušejte recept na rychlou svíčkovou

15. 7. 2013

V tomto videu se můžete podívat na to, jak českou klasiku uvařit rychle a dokonce velmi dietně!
Co se vám vybaví, když se řekne „typické české jídlo“? Nejoblíbenějším pokrmem je podle mistrů gastronomie svíčková na smetaně. Jak už to u tradičních receptů bývá, existuje tolik variant, kolik je kuchařů. Svíčková je česká klasika, kterou všichni milují, ale mnoho lidí odrazuje její zdlouhavá a náročná příprava. Zkuste si svíčkovou připravit z kuřecích prsou v kuchyňském přístroji Thermomix. Samotné vaření vám nezabere více než 40 minut.
Příprava svíčkové podle našeho receptu je velmi snadná a časově nenáročná – knedlíky, maso i omáčku totiž vaříte najednou. V kuchyňském přístroji Thermomix jednoduše zaděláte kvásek a těsto na knedlíky, které pak ve Varoma míse vykynou, než si připravíte základ na svíčkovou. Zeleninu na svíčkovou zvládne Thermomix nasekat během 3 vteřin, poté ji v přístroji orestujete, zalijete vodou a necháte provařit. Do omáčky pak stačí přidat zakysanou smetanu, trochu citrónové šťávy a máslo nebo vše, na co jste zvyklí. Za pět minut je lahodná voňavá omáčka hotová a vy můžete začít servírovat. Více informací o Thermomixu najdete na thermomix.cz.
V poslední části našeho videoseriálu se dozvíte praktické tipy a triky od šéfkuchaře, které vám usnadní vaření!
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×