Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční kakaová vajíčka

6. 4. 2009

 

Těsto:
6 vajec
160 g krupicového cukru
180 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
hladká mouka na poprášení
 
Náplň:
150 g Hery
100 g moučkového cukru
50 ml vaječného likéru
100 g kandovaného ovoce
 
Zdobení:
12 půlek kompotovaných meruněk
100 g bílé tukové polevy
 
 
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Mouku smícháme s kakaem, prosijeme ji na vaječnou pěnu a dobře zapracujeme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Upečený korpus lehce poprášíme moukou, překlopíme ho na druhý pečicí papír a necháme vychladnout.
Heru rozkrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr, vaječný likér a vyšleháme dohladka. Kandované ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme je do krému.

Z vychladlého korpusu opatrně odtrhneme papír, na kterém se pekl, a povrch plátu potřeme krémem. Pomocí spodního papíru stočíme do rolády, kterou mírně zmáčkneme do oválného tvaru. Necháme ztuhnout v chladničce.

Meruňky dáme okapat. Polevu rozehřejeme. Roládu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a z jedné strany je polijeme polevou. Počkáme, až trochu ztuhne a pak do středu položíme půlku meruňky. Necháme zcela ztuhnout a podáváme.
 
 
Recept zaslala paní Katka V.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

velka noc

(Jana mala velkonocna torticka , 17. 7. 2010 22:11)

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×