Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční cukroví – Čokoládové rohlíčky

21. 11. 2008

 

Těsto:
150 g Hery
150 g čokolády na vaření
210 g cukru moučka
210 g nastrouhaných mandlí

Poleva:
čokoláda na vaření

 

Postup:
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a zchladíme na 32 °C. Rychle vmícháme Heru, cukr a mandle. Těsto necháme ztuhnout v ledničce. Na pomoučeném stole vyválíme válečky z těsta o průměru cca 1,5 cm, asi 4 cm dlouhé. Vytvarujeme je do rohlíčků, potáhneme čokoládou a před zatuhnutím posypeme na nudličky nakrájenými mandlemi

Zdroj: http://www.pecenijeradost.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pro Janu

(EVA, 10. 12. 2009 1:16)

Já jsem dala heru rozpuštěnou ;o)A v pohodě.

dotaz

(Jana, 9. 12. 2009 15:05)

Dobrý Den chtěla jsem se zeptat. Když rozehřeju čokoládu a pak se tam vmíchá ta hera tak mám si jí taky rozpusitnad ohněm než to vmíchám??

Odpověď

(Helena, 4. 12. 2009 22:06)

Omlouvám se,píšu až po roce.Opět si hledám něco nového a tak tím to odpovídám na váš recept.Rohlíčky se mě povedly dokonce jsem recept předávala dál.Děkuji a těším se na další.

RE: Helena

(Radůza, 24. 11. 2008 0:13)

Dobrý večer, k Vašemu prvnímu dotazu, recept je kopírován z jiných stránek, ale pokud je napsáno na pomoučněném a těsto se nepeče je myšleno že pomoučněném je podsypané moučkovým cukrem.

Ohledně Vašeho druhého dotazu, tento recept se nepeče!!! Pokud byste tak udělala, v první chvíli by se těsto rozteklo a poté se spálila čokoláda.

Ohledně té mouky jsem už do receptu doplnila ;o) Držím pěsti a dejte vědět jak jste uspěla.
Radůza

čokoládové rohlíčky

(Helena, 23. 11. 2008 19:21)

Píšu druhý dotaz.Našla jsem tento recept na jiných stránkách a tam uvádí stejné ingredience a postup jen s tím rozdílem,že se pečou a přitom tam není žádná mouka a tady jestli to dobře chápu se jen chladí.Tak teď tomu nerozumím vůbec.Prosím o vysvětlení jak tedy na to.Děkuju.

Čokoládové rohlíčky

(Helena, 23. 11. 2008 17:34)

Dobrý den,čtu si právě váš recept mám ráda cukroví z čokolády.Tady mě zarazilo,že nepečené cukroví formovat na pomoučeném vále.Nebylo by lepší třeba vál posypat mouč.cukrem a dát menší množství do těsta?Ráda bych to vyzkoušela děkuju.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×