Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bohatá štola s Margotkou

bohata-stola-s-margotkou_produkt.jpg

Na 1 štolu potřebujete: 
500 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, 250 g tučného měkkého tvarohu, 4 lžíce rumu, 250 g změklého másla, hrst rozinek, hrst kandovaného ovoce, kůru z jednoho citronu, hrst lískových ořechů, 3 tyčinky ORION Margot (po 100 g), moučkový cukr na posypání
Postup:
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte oba cukry, celá vejce, tvaroh, rum a plátky másla. Rukama vypracujte těsto, které bude držet při sobě. Na závěr do mísy přidejte rozinky, kandované ovoce, kůru z citronu i ořechy. Jen zběžně těsto propracujte tak, aby v z něj příměsi neodpadávaly, a nechte ho půl hodiny odležet v lednici.
Těsto pak na pomoučněném vále rozpracujte na 1 cm vysoký obdélník. Do jeho středu poskládejte na třetiny pokrájenou tyčinku Margot. Překryjte ji levou částí, poté i pravou částí tak, že uprostřed vznikne jakýsi val. Štolu pečte 50 minut při 180 stupních Celsia. Po upečení ji posypejte cukrem.
Tip: Rozinky můžete den předem namočit v rumu. Po upečení také můžete štolu potřít rumem, máslem, a zasypat cukrem. Bude ještě voňavější.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×