Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zelený koktejl z mladého ječmene: víc než elixír výživy a vitality

sklenka-s-jecmenem.jpg

Čím dál víc lidí ujíždí za zdravím na zelenou. Proč? Jednoduše proto, že zelené potraviny, nebo chcete-li zdravá racionální strava, jsou zcela unikátní svými kombinacemi tělu prospěšných látek. Hitem mezi těmito přírodními produkty je sušená šťáva vylisovaná z mladého ječmene. Svěží zelený nápoj připravený z kvalitního prášku umí organismus všestranně vyživovat a zároveň průběžně zbavovat škodlivin a čistit. Tímto dokonalým souběhem posiluje imunitní systém, který se pak lépe potýká se zdravotními problémy. Džus z mladého ječmene je díky vysokému obsahu vitaminů, minerálů, aktivních enzymů, stopových prvků a aminokyselin jedinečným výživovým koktejlem a elixírem vitality. Prostě pravým opakem moderního uspěchaného jídelníčku, kterým organismus strádá a žije v neustálém deficitu.
„Mladý zelený ječmen dodává tělu unikátní výživu, podporuje správné fungování imunitního systému, odkyselení organismu, šetrnou detoxikaci a hojivé procesy. Prospívá při chudokrevnosti, zklidňuje trávení, odstraňuje únavu a navrací vitalitu. Jako významný antioxidant chrání buňky před škodlivým působením volných radikálů a přispívá k udržení celkového zdraví,“ říká odborný poradce české společnosti Chlorella centrum Bob Dvořák.
Spektrum blahodárných účinků zelené ječmenné šťávy bez vlákniny, bez lepku a bez chemie je tak široké, že nápoj prospěje prakticky každému. „Je vhodný pro lidi jakéhokoli věku, včetně seniorů, dětí a těhotných či kojících žen. Kvůli vysokému obsahu aktivních enzymů se speciálně hodí pro diabetiky, kvůli protizánětlivým účinkům se doporučuje například při zánětech kloubů, dutin, střev. Díky absenci lepku je ideální pro celiaky,“ vypočítává Dvořák. Platí ale, že při závažných onemocněních a při užívání léků na předpis je potřeba konzultovat konzumaci jakýchkoli zelených potravin kvůli jejich účinkům s lékařem. 
Novinka z čisté kanadské přírody
barley-green-150g.jpgSpolečnost Chlorella centrum, specialista na tzv. zelené doplňky stravy, aktuálně nabízí v e-shopu na www.chlorellacentrum.cz novinku Barley Green 150 g – kvalitní, účinnou a 100% čistou sušenou šťávu vylisovanou z mladého ječmene, který se pěstuje v ideálních ekologických podmínkách v Kanadě.  Rozmícháním jedné čajové lžičky tohoto prášku ve 2 dcl vody vznikne svěží nápoj zelené barvy, což je dáno vysokým obsahem rostlinného barviva chlorofylu, který mimo jiné podporuje správnou krvetvorbu. Díky protizánětlivým a dezinfekčním účinkům chlorofylu lze ječmennou šťávu dobře využít také k ošetření popálenin a kožních zranění. Cena balení Barley Green – šťáva z mladého ječmene 150 g je 642,- Kč.
„Nápoj z tohoto prášku obsahuje unikátní kombinaci vitaminů A, B1, B2, B6, E, kyseliny listové, minerálů jako například křemík, železo, draslík, vápník, hořčík či zinek, aktivních enzymů, aminokyselin a dalších látek. Navíc v tak dokonalých vzájemných poměrech, které umožňují jejich ideální vstřebávání a využití v organismu,“ zdůrazňuje odborný poradce společnosti Chlorella Centrum. „Každý zkrátka dostane přesně to, co potřebuje,“ dodává. Více informací o novince Barley Green – šťáva z mladého ječmene 150 g najdete na www.chlorellacentrum.cz.
Jet na zelenou se vyplatí 
Síla ječmenného nápoje je dána vzájemnou provázaností a spolupůsobením všech jeho živin, které pracují ve prospěch organismu společně. Podporují správné fungování veškerých procesů v těle, včetně imunitních, a také schopnosti organismu k sebeuzdravování. Šťáva z mladého ječmene příznivě ovlivňuje funkci všech tělesných orgánů, přispívá k výživě kožních buněk a k jejich ochraně před degenerací a stárnutím. Pozitivní účinky byly zaznamenány například u lidí s alergiemi, kožními problémy, trávicími obtížemi, revmatickými nemocemi, srdečně cévními chorobami, lymeskou boreliózou, cukrovkou, roztroušenou sklerózou. Zelený ječmen podporuje správnou činnost štítné žlázy, jater, pohybového aparátu, pomáhá s nadváhou, chudokrevností, únavou, při gynekologických a klimakterických problémech, při potížích s prostatou.
Není kvalita jako kvalita
Užíváním Barley Green - šťávy z mladého ječmene, kterou bez jakýchkoli dalších přidaných substancí nabízí společnost Chlorella centrum, dodáváte tělu pouze stravitelné a zdraví prospěšné látky. Pěstování a výrobu totiž zajišťuje kanadská firma Honson Pharmatech s víc než desetiletým renomé v oblasti výroby potravinových doplňků a léků. Její Barley Green je zárukou nejvyšší kvality pěstování ječmene i šetrné technologie výroby.
Z mladých výhonků ječmene vypěstovaného v nejčistší kanadské přírodě se nejprve vylisuje šťáva, a to bez travní vlákniny. Tento čistý extrakt živin se pak při nízkých teplotách šetrně usuší tak, aby nedošlo k rozpadu výjimečných substancí a účinné látky zůstaly živé. Nejen pro člověka s problematickým trávením je džus z takto zpracovaného zeleného ječmene tou nejlepší volbou. Nápoj připravený z prášku získaného levnějším zpracováním, tedy drcením usušeného mladého ječmene i s jeho vlákninou, může totiž při dlouhodobějším užívání přivodit potíže. Ačkoli je travní vláknina nadrcena na mikroskopické částečky, je i tak pro člověka v podstatě nestravitelná a může organismus dráždit či poškodit.
 
O firmě Chlorella centrum 
Sídlo a centrální sklad této známé české společnosti je v Kostelci nad Orlicí. Od 90. let minulého století se firma úspěšně zabývá distribucí produktů ze sladkovodní řasy chlorelly pyrenoidosy. Čistě přírodní tablety Chlorella Pura a kosmetické přípravky z řady Chlorella Pura Cosmetics se vyznačují nejvyšší kvalitou i účinností. Stejně jako tablety Spirulina Pura ze sladkovodní řasy spiruliny a novinka Barley Green – sušená šťáva z mladého ječmene. Veškeré potřebné atesty, povolení a certifikáty jsou u sortimentu nabízeného společností Chlorella centrum samozřejmostí. Kompletní seznam produktů, cen a podrobnosti k nákupu naleznete na www.chlorellacentrum.cz, kde je i e-shop.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×