Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZELENÉ ČAJE PICKWICK NOVĚ – V PŘÍCHUTÍCH I OBALECH

15. 9. 2011

Pickwick je zárukou kvality a pestrosti nabídky nejen ovocných a klasických černých, ale také zelených čajů. Již od září se budou v obchodech objevovat tři novinky – Zelený čaj s acerola třešní a bezovým květem, Zelený čaj s ananasem a Zelené variace s ovocem. „Segment zeleného čaje je v České republice nejrychleji rostoucím díky tomu, že stále více Čechů preferuje zdravý životní styl. I proto jsme se rozhodli naši úspěšnou řadu zelených čajů rozšířit o nové příchuti,“ uvedla dnes Marie Tolarová, Brand Manager Sara Lee pro značky Pickwick a Zlatý Šálek.

Důležitost zelených čajů v portfoliu Pickwick a jejich pozitivní účinky na tělo i mysl podtrhují i zcela nové obaly celé řady, které zelené čaje Pickwick zviditelňují v obchodech a zlepšují orientaci zákazníka v portfoliu. Moderní filozofii wellbeing, která je s pitím zelených čajů úzce spjata, na obalu reprezentuje obrázek kamene, který zároveň tvoří kontrastní podklad pro název čaje. Symbol vody odkazuje na pocit čistoty těla i mysl. Všechny zelené čaje mají nově víčko krabičky celé zelené, což jednoznačně odlišuje tuto kategorii čaje od ostatních čajů Pickwick. Přibylo také označení certifikovaného čaje, tedy potvrzení, že značce Pickwick záleží na kvalitě čaje i na lidech, kteří ho pěstují.
 
Zelený čaj neprochází, na rozdíl od černého, fermentací. Uchovává si tak svou původní zelenou barvu. Obsahuje značné množství antioxidantů, které pomáhají lidskému tělu bojovat s volnými radikály.  Nejoblíbenější je v Číně a Japonsku, ale v posledních letech je stále oblíbenější i u nás, a to zejména pro své pozitivní účinky na lidské zdraví. K jeho popularizaci v České republice přispěla i značka Pickwick díky svým lahodným kombinacím čistě přírodního zeleného čaje a ovoce. „Zelené čaje Pickwick tak pijí i lidé, které klasický zelený čaj odrazoval svou poněkud natrpklou chutí,“ doplnila Marie Tolarová.
 
nepojmenovany-1.jpgÚplnou novinkou mezi příchutěmi zelených čajů u nás je acerola třešeň. Toto ovoce pochází z Barbadosu a obsahuje vysoké množství vitamínu C, a to údajně až 40x více než například citron, díky čemuž je často řazena mezi tzv. super ovoce, tedy plody s neobvykle vysokým podílem vitamínů a antioxidantů. Acerola třešeň, která bývá někdy označována i jako tropická třešeň,nepojmenovany-2.jpg nebo třešeň z Barbadosu, obsahuje také vitamín A, B, E, minerály, zejména železo, vápník a hořčík, a flavonoidy. Plody jsou jasně červené a mají mírně nakyslou šťavnatou dužinu. Nálev Zeleného čaje s acerola třešní a bezovým květem je čirý a má žlutozlatou barvu. Voní lehce po bezu a třešni a chutná pro zelený čaj typicky lehce svíravě, ale vyrovnaně a delikátně, s příjemnou bezově-třešňovou chutí.
nepojmenovany-4.jpg 
Druhou novinkou je Pickwick Zelený čaj nepojmenovany-3.jpgs ananasem. Toto ovoce není třeba u nás představovat. Barva nálevu je žlutozlatá a čirá, voní čajem a mírně i ananasem. Lehce svíravou chuť zeleného čaje dotváří ananas do velmi vyrovnané a lahodné podoby.
 
nepojmenovany-5.jpgTřetí novinkou je osvědčený formát variací. Zelené variace s ovocem obsahují v každé krabičce hned čtyři příchuti lahodných a spotřebiteli tak oblíbených zelených čajů: Zelený čaj s citronem, Zelený čaj s brusinkami, Zelený čaj s mangem a jasmínem a Zelený čaj s jahodami a citronovou trávou.
 
Zelené čaje Pickwick jsou ideální volbou pro dodržování pitného režimu a nemusíte je ani sladit. Chutnají vždy skvěle. Doporučená maloobchodní cena všech novinek je 39,90 Kč. Více informací na www.pickwick.cz .
 
 
O čaji Pickwick:
Historie čajů Pickwick je spojena s firmou Douwe Egberts. Již v roce 1753 otevřeli Egbert Douwes a jeho žena Akke Thijsses v holandském městečku Joure svůj obchod a položili tím základy dnešní společnosti Douwe Egberts. Až do první světové války prodávali široký sortiment zboží, ale hlavně kávu, tabák a čaj.
 
Své současné jméno získal čaj Pickwick v roce 1936, kdy ve snaze najít pro čaj Douwe Egberts více anglicky znějící jméno, navrhla žena tehdejšího ředitele název Pickwick. Inspirací jí byl její oblíbený spisovatel Charles Dickens a jeho dílo "Kronika Pickwickova klubu". V současnosti jsou čaje Pickwick jako obchodní značka společnosti Sara Lee aktivně prodávány v patnácti zemích. Za celou dobu své existence zůstala základní podmínkou úspěchu značky vysoká kvalita čajů Pickwick.
 
V loňském roce uvedené novinky čaje Pickwick – Kouzlo Ovoce Červený pomeranč s ananasem a limetkou a Zelený čaj s jahodami a citronovou trávou – získaly ocenění Nejlepší novinka roku ve Volbě spotřebitele 2011.
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×