Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdraví z brusinek

29. 10. 2011

untitled-1.jpg

Brusinky – malé červené kuličky, které jsou po zpracování velmi chutné, a proto s oblibou využívané v kuchyni, mají i nesporné léčebné účinky. Již od nepaměti jsou dobře známé v lidové medicíně a od 20. století doceněné dokonce i v lékařském prostředí.
Díky svému léčivému složení, antibakteriálním a protizánětlivým účinkům jsou brusinky využívány hlavně při zánětech močových cest. Obsahují tříslovinu, která zamezuje usazování bakterií vyvolávajících záněty močových cest v ledvinách a močovém měchýři. Používají se také při léčbě průjmů. Podle odborníků jsou brusinky skutečnou vitamínovou bombou a účinným lékem proti viru herpes, který způsobuje opary. Pomáhají při léčbě rakoviny, srdce, střev či dásní.
Ať už v létě či zimě, problémy močových cest mohou nastat kdykoliv. Pro vznik nechtěného zánětu stačí oslabení imunitního systému, nachlazení nebo například koupání v nečisté vodě. Velkým nebezpečím je, že se tento nepříjemný problém může stále vracet.
Potíže spojené se zánětem močových cest postihují téměř každou třetí ženu, a proto je důležitá nejen opatrnost, ale i prevence.
Právě pro tento problém ale máme brusinky – zdraví z přírody, které 100% pomáhá.
Ne vždy ale máme k dispozici brusinky čerstvé. Proto je dobré mít po ruce i brusinky v jiné podobě.
TIP: Brusinkové čaje, či kompoty můžou být chutnou alternativou, ale nemusí obsahovat dostatečné množství účinných látek ve správném poměru. Pro přesný poměr účinných látek je v případě potřeby vhodnější účinný bylinný preparát.
Vyzkoušejte přírodní preparát BRUSIMAX. Díky plodům brusinky zaručujeuntitled-2.jpg ochranu před mikroorganismy a pomáhá v boji proti infekci. Složení a ideální poměr účinných látek Brusimax posiluje obranyschopnost močových cest a tím předchází chronickým obtížím. Podporuje také účinnost antibiotik používaných během infekce. Každá tabletka obsahuje 300 mg extraktu ze sušených plodů brusinky kanadské, což odpovídá 7 500 mg čerstvých brusinek. Užívání se doporučuje při snížené odolnosti močových cest, jako prevence při chronických zánětech močových cest a chorob oběhového systému.
Brusimax zakoupíte v lékárnách za 300 Kč/100 tablet.
Co způsobuje zánět močových cest?
Nejčastější příčinou infekce jsou bakterie Escherichia coli, které sídlí v močových cestách. Tyto mikroorganismy nemilosrdně využívají oslabení organismu, který není schopen zastavit postupující infekci. Způsobují tak nepříjemnou bolest či pálení v podbřišku a časté močení.
 
Jak pomáhají výtažky z brusinek?
 
- Zamezují bakteriím E.coli dostat se do buněk sliznice močových cest.
- Okyselují moč a tím napomáhají vymývání bakterií.
- Obsahují další prospěšné látky ze skupiny flavonoidů (chrání cévy a tím zmírňují riziko kornatění tepen, mají pozitivní vliv na srdce), antokyanů a organických kyselin, vitamíny C, A, B1, B2.
- Mají preventivní vlastnosti proti žaludečním vředům.
 
Účinnost brusinek je neoddiskutovatelná
Dle provedených analýz bylo potvrzeno, že osoby, které po dobu 6 měsíců pravidelně pily šťávu z brusinek, měly v porovnání s kontrolní skupinou o 58% nižší počet bakterií v moči.

untitled-3.jpg

 

Další informace na: www.naturell.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×