Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZDRAVÉ VAŘENÍ SE SKVĚLOU CHUTÍ

3. 11. 2011

Blíží se konec roku a s ním i doba přejídání a nepříliš zdravých smažených pokrmů. Odlehčené verze svátečních receptů nemají často tu správnou chuť. A tak raději hřešíme. Co ale zkusit už letos o Vánocích vařit zdravě? Perfektními pomocníky jsou Tefal ActiFry a Tefal VitaCuisine, které nyní nově nabízí OKAY Elektrospotřebiče. 

Se spojením zdravá strava se obvykle váže představa nepříliš chutných jídel. To už ale nemusí platit. Pro chutné vaření nejsou důležité jen kvalitní suroviny, ale i správný způsob tepelné úpravy. Pokud zvolíme přípravu jídel s minimem tuku a s důrazem na zachování vitamínů a živin, nemusíme se vzdát dokonce ani smažených jídel.
nepojmenovany-1.jpgRevoluční fritéza Tefal ActiFry zvládne i tolik oblíbené vánoční smažení. Na přípravu kila a půl bramborových hranolek stačí pouhá jedna lžíce oleje. Smažení totiž neprobíhá přímo v oleji, ale mnohem zdravějším způsobem tepelných pulzů. Zmíněné hranolky díky tomu obsahují jen 3 % tuku, oproti běžně smaženým, které mají obvykle kolem 16 % tuku. To je rozdíl, který může už zásadně ovlivnit vaše zdraví i postavu. Při smažení navíc nedochází ke znehodnocení oleje a je proto možné používat i kvalitní a zdravé oleje.
Tip: Zkuste někdy použít jiný než slunečnicový olej a hned dostanete úplně jinou chuť hranolek. Co takhle vyzkoušet sezamový, mandlový, avokádový, lískooříškový nebo ochucené olivové oleje s příchutí česneku, pepře nebo citronu? 
Výhodou Tefal Actifry je i snadná údržba, všechny odnímatelné části je možné mít v myčce. Přístroj navíc zvládne nejen smažení, ale i nízkotučnou přípravu masa, zeleniny i omáček. Kdo má doma hodně hladových členů rodiny, jistě ocení i větší verzi přístroje ActiFry family.
Cena v OKAY Elektrospotřebiče 3 999 Kč
Čím dál větší oblibu si v poslední době získává i vaření v páře. Jídla totiž touto šetrnou přípravou neztrácejí potřebné minerály, nutriční látky a vitamíny a navíc si dokážou zachovat svou přirozenou barvu. Vaření v páře navíc probíhá bez tuku a mnohem víc tak podtrhne skutečnou chuť jídla. Nový typ parního hrnce Tefal VitaCuisine umožňuje v páře uvařit celý oběd nebo večeři. Kromě klasických perforovaných parních podložek totiž využívá i speciální nádoby na přípravu omáček a nejrůznějších směsí.
VitaCuisine šetří nejen zdraví, ale i čas strávený nad vařením. Disponuje funkcí Vitamin+ pro rychlé vaření a ještě lepší uchování vitamínů. Funkce keep warm navíc zachová pokrm teplý ještě další hodinu po uvaření, takže odpadá stres z nahánění neposlušných strávníků ke stolu. VitalCuisine není bezradný ani při přípravě dezertů. Speciální sada skleniček se silikonovými víčky umožní přípravu nejrůznějších pudingů i náročných dezertů jako je sufflé.
Vyzkoušejte skvělého Lososa s citrónovým pepřem, dušenou karotkou na másle a jemnou bylinkovou omáčkou:
Suroviny:nepojmenovany-2.jpg
800 g lososa
Citrónový pepř
Mořská sůl
4 lžíce olivového oleje
1 svazek jarní karotky s natí
50 g másla
1 lžíce cukru
2 žloutky
4 listy bazalky, nasekané
60 ml kvalitního bílého vína
40 g másla
svazek bylinek dle chuti
1 limetka
Karotku očistíme a nať seřízneme asi 2 cm od kon­ce karotky. Vložíme do koše parního hrnce. Loso­sa osolíme, opepříme, vložíme do parního hrnce a zakápneme olejem. Hrnec zapneme a vaříme asi 8 minut. Hotovou karotku prohodíme v pánvi s máslem a cuk­rem. Karotku naskládáme na talíř a na ni položíme hotového lososa. Do mísy vložíme žloutky, víno, sůl, šťávu z půlky limety a vše rozmícháme. Mísu položí­me na odklopený hrnec a vyšleháme do husté pěny. Na konec zašleháme změklé máslo. Hotovou omáč­kou přelijeme lososa.
Cena v OKAY Elektrospotřebiče 2 999 Kč
* * *
Společnost OKAY Elektrospotřebiče je ryze česká, dynamicky rostoucí firma, založená v roce 1994, která přes tvrdou konkurenci dosahuje již více než 15 let každoročních zisků a stále roste. V současné době disponuje více než 100 prodejnami v České republice a 30 na Slovensku. Je založena na konceptu malých prodejen ve městech nad 10 000 obyvatel a silném regionálním pokrytí. Hlavní důraz klade na férový přístup ke svým zákazníkům, jimž se snaží nabídnout nižší cenu díky racionálnímu snižování zbytných nákladů.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×