Jdi na obsah Jdi na menu
 


Základem péče o suchou a citlivou kůži je pravidelné promazávání

linola_lotion_new.jpg

Pacienti s atopickým ekzémem či se suchou a citlivou kůží určitě potvrdí, že základem péče je především každodenní pravidelné promazávání krémy a tělovými mléky. Vysušená místa kůže bychom přitom měli ošetřovat minimálně dvakrát denně, protože pokožka může pokaždé přijmout jen omezené množství tuku. Zásadní je také výběr vhodného přípravku. Promazávat je třeba takovými tělovými mléky, která dokáží vrátit kůži ztracené tuky i vodu, zabránit svědění a pomoci při zánětech. Kožní lékaři pacientům (nejen) s atopickou dermatitidou mj. doporučují léčivé a dermokosmetické přípravky Linola.
 
Pro každodenní péči o celé tělo i ruce je ideální tělové mléko Linola Lotion, které se velmi rychle vstřebává a zabraňuje vysychání pokožky. Přípravek obsahuje 35 % lipidů včetně hodnotného oleje ze světlice barvířské, bohatého na kyselinu linolovou, která aktivně podporuje obnovu a stabilizaci ochranné kožní bariéry. A to u osob s vrozenou i získanou nedostatečností této bariérové funkce kůže. Tato vlastnost u kosmetických přípravků je poměrně ojedinělá. Řada z nich totiž udržuje hydrataci jen díky pasivní vazbě vody v horních vrstvách pokožky nebo vytvořením okluzního filmu. Navzdory vyššímu obsahu lipidů mléko nezanechává mastný film.
Linola Lotion je vhodná jak pro kůži dospělého, tak dítěte. „Ověřovací studie na našem oddělení, do které byly zařazeny děti s lehkou i středně těžkou formou atopické dermatitidy, prokázala výbornou snášenlivost a velmi dobrou účinnost emulze Linola Lotion,“ konstatovala kožní lékařka Štěpánka Čapková z Fakultní nemocnice Motol.
 
Kožní bariéra chrání kůži
Atopický ekzém bývá vrozenou dispozicí a způsobuje ho zpravidla kombinace dvou hlavních vlivů. Jde jednak o přecitlivělost imunitního systému na určité látky a jednak o poruchu tvorby ochranné kožní bariéry. Ostatně asi každý se někdy potýkal se suchou, šupinatou a drsnou kůží, což vzniká právě kvůli dočasně oslabené kožní bariéře i u lidí, kteří nemají ekzém. Ochranná kožní bariéra se nachází v nejsvrchnější části pokožky a je tvořena z rohových odumřelých kožních buněk a lipidů bohatých na kyselinu linolovou. Ovšem pokud zde chybí dostatek tuků, tato „ochranná zeď“ se rozpadá. Vzniklými mikroskopickými trhlinami na šupinaté kůži se z pokožky rychleji odpařuje voda a snáze do ní vnikají škodlivé látky zvenku.
Kromě zmíněného atopického ekzému oslabují ochrannou kožní bariéru extrémní teploty, ať už mráz či horko, časté koupání a namáčení, používání parfémových mýdel a pěn do koupele, či častý kontakt pokožky se saponáty či chemikáliemi. Nepříznivou roli při obnově tuků v pokožce hraje i postupující věk.
linola_2014_produkty-serpa.jpgTělové mléko Linola Lotion se stejně jako ostatní produkty řady Linola prodává výhradně v lékárnách. Balení obsahuje 200 ml. Doporučená cena činí 318,- Kč.
Aktuálně v prodeji také v dárkovém balení s krémem na obličej Linola Gesicht a zároveň s šamponem Linola zdarma. Cena za balíček je již od 470,- Kč.
 
 
 
O značce Linola
Značka Linola vznikla již v roce 1938, kdy byl vytvořen první krém na bázi vody (emulze vody v oleji). V současnosti existuje široká škála hypoalergenních produktů této řady, které oceňují nejen pacienti s atopickým ekzémem a jinými kožními onemocněními, ale oblíbili si ji i lidé se suchou a citlivou pokožkou. Díky svým skvělým vlastnostem ji využívá také mnoho rodičů pro péči o kůži svých malých dětí prakticky od narození. Právě oni nejčastěji ocení olejovou koupel Linola Fett Ölbad, která se stala vůbec nejprodávanějším produktem svého charakteru na českém trhu. Značka se těší i značné oblibě kožních lékařů. Všechny přípravky Linola spojuje jedinečná a během let zcela neměnná receptura s vysokým obsahem kyseliny linolové.Díky klinicky ověřené účinnosti byly některé z přípravků Linola zařazeny mezi léčivé přípravky, ostatní jsou speciální kosmetické přípravky.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×