Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝZKUM PROKÁZAL KVALITU HYPOALERGENNÍ KOSMETIKY NEUTRAL

8. 6. 2008
Nejnovější studie jednoznačně prokázala sílu hypoalergenních krémů Neutral. Z výsledků výzkumu vyplývá, že krém mohou používat lidé se všemi typy kožních alergií. Neutral je ke kůži neutrální, svým ochranným účinkem zabezpečuje její přirozenou regeneraci. Cennou klinickou studii zpracoval přední český dermatolog MUDr. Radek Klubal.
 
Kožní alergie se v České republice týká téměř poloviny obyvatelstva. Mnoho lidí má obtíže prakticky po celý život. Proto kožní alergici ocení jakékoliv účinné novinky mezi léky či doplňkovou kosmetikou.
„Při srovnání s běžnou kosmetikou je výhodou krému Neutral, že nedráždí. Je
i vhodnou doplňkovou kosmetikou k léčebným krémům na předpis,“ říká přední český dermatolog Klubal.
 
„Počet řady kožních nemocí se zvyšuje. Je to dáno i nadměrnou či nepřirozenou hygienou, používáním syntetických textilií či nešetrnými pracími prášky. Navíc lidské pokožce všeobecně neprospívá její umělá izolace od denního světla,“ říká MUDr. Klubal. Dodává, že záleží i na potravě kterou jíme – konzervační látky a barviva, skladba stravy neodpovídá ročnímu období a zeměpisné šíři.
 Obrazek
Během testování krému na ruce značky Neutral došel tým dermatologů k předpokládanému závěru. I když Neutral oficiálně nemá léčivé účinky, u pacientů došlo po pravidelné aplikaci k viditelnému zlepšení dermatologických alergických projevů. Ukázalo se, že jednoznačnou předností Neutralu je právě jeho neutralita napříč všemi testovanými skupinami pacientů.
 
Výsledky si MUDr. Klubal vysvětluje neutrálním, nedráždivým složením výrobků. Navíc krém respektuje přirozené pH pokožky. Na rozdíl od běžných výrobků obsahuje minimum konzervačních látek a je bez parfemace. Právě nevhodné složení, parfémy
a konzervační látky obsažené v běžné kosmetice jsou častou příčinou vyrážek
a svědění.
 
 
Neutrální složení mají i ostatní výrobky řady Neutral (sprchový gel, tělové mléko, šampón na vlasy, mýdlo, prací prášek, aviváž, balzám na rty, prostředek na mytí nádobí). Na základě výsledků studie lze tedy očekávat, že alergici budou mít velmi dobrou snášenlivost i na ostatní výrobky Neutral jako tomu bylo u krému na ruce. Celá řada Neutral byla vyvinuta tak, aby se jednotlivé výrobky doplňovaly
a nedocházelo ke kožním reakcím způsobeným používáním více různých značek najednou.
 
ObrazekTestu se zúčastnily čtyři věkové skupiny s různými alergickými reakcemi (děti s atopickou dermatitidou, dospělí s atopickou dermatitidou, děti bez atopické konstituce, dospělí bez atopické konstituce). Krém Neutral aplikovali na předem stanovená místa 3x denně po dobu osmi týdnů.
Výsledky pozorování dokazují, že skupinou, která nejlépe reagovala na pravidelnou aplikaci krému Neutral jsou děti bez atopické konstituce. Z 21 testovaných dětí, ve věku 6 měsíců až 14 roků, nereagovalo žádné dítě podrážděním v místě aplikace krému na nepostiženou pokožku. Výborně snášelo Neutral až 82% dětí s atopickou dermatitidou.
 
 
Studie v číslech
Ve skupině dětí a dospělých s atopickou dermatitidou Neutral zmírňuje:
 
79% projevy svědění
58% překrvení pokožky
82% pálení
60% pokožka se přestává olupovat/zmírní podráždění
83% pokožka přestává vlhnout/mokvat
 
Neutrální složení pomohlo tyto alergické projevy zastavit nebo znatelně zlepšit.
 
Shrnutí studie
 
Neutral lze bez obav aplikovat na velmi citlivou pokožku. Jeho nespornou předností je, že je k pokožce zcela „neutrální“.
Neutral v porovnání s běžnou kosmetikou pokožku nedráždí a v mnohých případech stav zlepšuje. Používat ho můžou děti i dospělí a to i dlouhodobě bez nutnosti střídání různých značek. MUDr. Klubal doporučuje Neutral jako vhodnou doplňkovou kosmetikou k léčebným krémům na předpis.

 

Obrazek

 
Proč se v poslední době zvýšil počet kožních onemocnění – co je příčinou?
 

Za posledních 20 let výrazně přibylo lidí s různými typy kožní alergie. Jde
o celoživotní přecitlivělost kůže, která reaguje zarudnutím a nepříjemným svěděním na různé podněty. Podrážděnou pokožku způsobuje například chlórovaná voda, necitlivé a příliš razantní mytí běžnou kosmetikou nebo používání agresivních pracích prostředků. Na přecitlivělou pokožku může mít vliv i rostoucí stres, kterému je vystaveno stále více lidí. Těsné propojení mezi nervovým systémem a kůží se mnohdy projeví úporným svědění po celém těle a přesušením pokožky. Pro alergiky je všeobecně nejhorším obdobím v roce doba od září do března. V této době by se měli chovat k pokožce zvlášť citlivě. 

Více informací o celé řadě výrobků Neutral se dočtete na www.mujneutral.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×