Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už zase zanícené pupínky? Zbavte se hříchů léta!

4. 9. 2014

Mít pleť bez akné je fajn. Konec léta nás ovšem může v tomto ohledu nepříjemně překvapit. Proč? Protože během dovolených častěji hřešíme vůči zdravému životnímu stylu a navíc podléháme iluzi, že se aknózní projevy naší pleti zmírňují. Přitom to může být právě naopak. Zatímco totiž zejména obličej a krk více vystavujeme slunečním paprskům, takže pupínky ani neštovičky nejsou tolik vidět, může se zánět v kůži nenápadně rozvíjet. Akné se tak postupně zhoršuje, až propukne naplno. A zarudlé či zanícené pupínky naskočí na tváři přesně ve chvíli, kdy to nejméně potřebujeme. Jak dát pleť zase do pořádku?

 Základem je dostatek spánku a návrat ke správné kosmetické péči a také životosprávě. „Na vzniku či zhoršování akné se totiž vedle slunečního záření, pocení a bakteriálních vlivů podílejí mimo jiné například také kouření, ale třeba i kořeněná a tučná jídla,“ vysvětluje kožní lékařka docentka Jarmila Rulcová.
Akné postihuje kůži celoročně, charakteristika jeho projevů se však během roku proměňuje. A právě konec léta může být pro pleť náročný. Nejen, že se na ní mohou projevit naše letní prohřešky, kdy jsme pleť dostatečně nečistili, málo spali a ne zrovna ideálně jedli a pili, ale postupně odeznívají například i příznivé účinky, které má na kůži pobyt u moře. Působení slunce v kombinaci s vodou s mořskou solí vyprchá a pupínky jsou na světě.
 
Prosím, nemačkat!
I když vás po bezstarostné dovolené zanícený pupínek či neštovička opravdu zaskočí, v žádném případě hnisavé zátky nevymačkávejte. Hrozí totiž jak nebezpečí vážného zánětu, tak rozšíření akné na zdravou pokožku. Naopak je dobré mít po ruce hydrokoloidní náplast na akné MiaCare.
 
„Hydrokoloidní náplast na akné má výborný krycí efekt i léčebný moment. Dochází k uvolnění hnisavého obsahu neštoviček a k jeho vstřebání do náplasti. Použitím náplasti zároveň zajistíte i účinnou ochranu postiženého místa před bakteriální infekcí,“ popisuje specialistka na léčbu akné docentka Jarmila Rulcová. Náplast na akné MiaCare má ještě tu výhodu, že je po aplikaci na pleť prakticky neviditelná a klidně na ni můžete nanést i make-up.
 
Hydrokoloidní, respektive vlhké krytí je nejmodernějším trendem v oblasti rychlejšího a bezproblémového hojení ran na kůži. Ve vlhkém prostředí se totiž kožní buňky lépe hojí a regenerují. „Hydrokoloidní náplast na akné je třeba aplikovat na pupínky a neštovičky až do úplného odhojení zánětlivého projevu. Když náplast po absorpci hnisu zbělá, nebo ji máte déle než 12 hodin, vyměňte ji za novou,“ doporučuje kožní lékařka Rulcová. „Hojení zanícených pupínků a neštoviček pod hydrokoloidní náplastí je bez jizvy,“ dodává.
 
miacare-denni_nocni.jpgNa pupínky snadno a rychle, kdykoli a kdekoli
Ultratenká hydrokoloidní náplast na akné MiaCare je ideální k péči o zanícené pupínky a neštovičky na pokožce. Skvěle je překryje, ošetří a zhojí bez jizvy. Problematické místo navíc ochrání před bakteriální infekcí. Náplast na akné MiaCare je samolepicí, vysoce přilnavá, velmi tenká a po aplikaci na kůži prakticky neviditelná. Dobře na ní drží make-up. Náplasti jsou k dostání v lékárnách, a to buď v balení pro použití ve dne, nebo v noci. Každá krabička obsahuje 12 kusů náplastí, noční mají silnější účinek. Doporučená cena za náplasti na akné MiaCare je u denních 116,- Kč, u nočních 140,- Kč. Více na www.miacare.cz
 
Co s černými tečkami?
U černých teček, takzvaných komedonů, hovoří odborníci o nezánětlivé formě akné. Tvoří se vlivem nadprodukce mazu. Tedy opět například v důsledku letního pocení či kvůli nízké hygieně pleti. U černých teček je nejdůležitější zaměřit se na čištění pleti a používání přípravků, které další rozvoj akné potlačují. „Je vhodné pravidelně docházet na odborné čištění pleti a doma používat dermokosmetické prostředky, které pomáhají komedony uvolňovat, a kombinovat je s protizánětlivými přípravky,“ radí kožní lékařka Rulcová.
Pro těžší a těžké formy akné je charakteristický vznik zánětlivých uzlů, cyst a rozsáhlejších tuhých infiltrátů. V těchto případech je nezbytná odborná pomoc lékaře.
 
O firmě
Hydrokoloidní náplasti na akné MiaCare dováží do České republiky společnost Ars Witico od známé taiwanské společnosti BenQ Materials Corporation, která se řadu let úspěšně zabývá vývojem, výrobou a prodejem zdravotnických a kosmetických přípravků. Náplasti na akné MiaCare jsou ve státech EU registrovány jako zdravotnický prostředek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×