Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stolujte společně s miminkem

21. 3. 2010

ObrazekSpolečné jídlo rodinu nejen stmeluje, ale u dětí i pozitivně ovlivní jejich budoucí stravovací návyky. Podle vědeckého výzkumu si děti, které jedí nejméně pětkrát týdně spolu s rodinou, vybírají v dospělosti do svého jídelníčku mnohem zdravější jídlo i více ovoce a zeleniny.

Stolování malého dítěte v rodinném kruhu se svými nejbližšími je velmi důležité už od raného dětství. Pokud už dítě dokáže chvíli sedět, což bývá mezi 10. až 12. měsícem věku, pořiďte mu dětskou stoličku a posaďte ho k rodinnému stolu.

Pokud dítě špatně jí, společné stolování mu může hodně pomoci překonat odpor k jídlu. Pokud připravíte rodině i dítěti chuťově dobré menu, které bude barevné a lákavé, dítě bude mít chuť ho ochutnat. Dítě také rádo napodobuje dospělé, když jí všichni ostatní členové rodiny, s největší pravděpodobností bude chtít ochutnat i vaše ratolest.

Jak vybrat dítěti tu správnou židličku?

V první řadě by měla mít osvědčení o kvalitě. Židlička by měla být dostatečně stabilní a měla by poskytovat dítěti oporu. Nejlepší je proto kupovat osvědčené značkové výrobky.

ObrazekVelmi kvalitní židličky najdete například od firmy The First Years. Ta má v nabídce několik typů od krmících sedaček pro děti od narození, které se dají polohovat a vydrží dítěti až do tří let, až po velmi praktickou samonafukovací židličku, které je ideální hlavně na cesty a dovolenou. Nezabere mnoho místa, rychle se díky speciálnímu ventilu sama nafoukne a je vyrobena z materiálu, který se snadno udržuje v čistotě. Má dva bezpečnostní popruhy, kterými se přichytne k obyčejné židli s opěradlem. Po použití ji jednoduše vyfouknete a složíte do tašky.


Více se o židličkách pro nejmenší dovíte na webových stránkách www.learningtoys.cz, kde najdete také seznam prodejen a internetový obchod.


 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

!!!!!!

(Macík, 15. 3. 2010 13:33)

Tak jsem koukala na odkaz a našla i jiné židličky. Uložila jsem do oblíbených a až bude aktuální určitě nakouknu znovu. Jsou opravdu krásné. Mě se nejvíc líbí ta v článku nahoře :-)

:-)

(Iva, 15. 3. 2010 10:23)

Ta růžová nafukovací vypadá fakt luxusně!!

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×