Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sportujete? Pozor! Vaše tělo ztrácí potřebné látky!

lahev_orez_novy_vizual.jpgDoplňování tekutin je při sportu či v horkých letních dnech velmi důležité. Organismus se může velmi snadno přehřát či zbavit důležitých látek potem a fyzickou aktivitou. Co ale vlastně při fyzické námaze pít, aby se člověk necítil těžký, dehydrovaný, nebo nemusel pít energetické nápoje, které obsahují spoustu cukru a chemických látek? Obzvlášť v létě, kdy máme kvůli teplému počasí dvojnásobnou žízeň, to může být docela oříšek…

Pokud při sportu pijete samotnou vodu, může se vám stát, že po prvních dvou locích začnete mít pocit, že máte v břiše kámen a neuděláte už ani krok. Sladké nápoje sice rychle dodají energii, ale kvůli vysokému obsahu cukru není úplně vhodné pít je ve velkém množství a často.
Kompromisem by mohly být energetické nebo iontové nápoje, které jsou však určené především vrcholovým sportovcům. Pokud mezi ně nepatříte a energetický výdej tudíž není takový, dáváte si s těmito nápoji do těla zbytečné cukry a ne úplně zdravé chemické látky.
Je samozřejmě pravda, že každému vyhovuje něco jiného – někomu nevadí zmíněná voda, jiný je zvyklý na litr sladkých bublinek. Zejména v horkém létě byste ale měli myslet na to, že při pocení a fyzické aktivitě z těla odchází nejen tekutiny, ale s nimi i důležité minerální látky, které je třeba tělu vrátit, aby fungovalo tak, jak má.
Napadlo vás někdy přibalit si na svou sportovní aktivitu Vincentku?
Ano, přesně tu skleněnou láhev, která je známá především jako zázračný lék na žaludeční potíže, problémy s hlasivkami nebo třeba kocovinu. Není sladká, takže spolehlivě zažene žízeň a osvěží (nezapomeňte, že nejlépe chutná vychlazená), a protože obsahuje látky jako jód, měď, zinek, chrom nebo třeba lithium, nemusíte se bát, že vašemu organismu bude po fyzickém výkonu něco chybět. Pokud nechcete nosit skleněnou lahev, která zaručuje uchování všech minerálů, pořiďte si sportovní lahev z nerezavějící ocele, která kvalitu také zachová. Nemáte-li zdravotní problémy, můžete při zvýšené sportovní aktivitě jednorázově vypít i 0,5 l Vincentky.
Vincentka pomáhá regenerovat vnitřní prostředí člověka po velkých ztrátách potu, ke kterým dochází při těžké fyzické práci, sportu či pobytu v horkém prostředí. Díky svému unikátnímu složení je vhodná jako přírodní doplněk výživy pro sportovce, děti, těhotné ženy a rekonvalescenty.
LÉČIVÁ MINERÁLNÍ VODA VINCENTKA
Přírodní zdroj léčivé minerální uhličité vody Vincentka vyvěrá ve zřídelní struktuře lázní Luhačovic, na severozápadním podhůří Bílých Karpat, v klimaticky velmi příhodném prostředí na okraji rozsáhlých lesních komplexů. V léčebných lázních se používá k pitným a inhalačním kůrám při onemocnění cest dýchacích a hlasivek, při chorobách látkové výměny, vředových chorobách žaludku, dvanácterníku a dalších. Je ale také vhodná jako doplněk při snaze o očištění organismu, jako cenný zdroj pro tělo nezbytného jódu a jiných důležitých minerálů. Je skvělým každodenním pomocníkem pro zdravý životní styl. Ideálním společníkem ke skleničce dobrého vína, případně i první pomocí při kocovině.
K dostání v lékárnách a vybraných obchodech s potravinami.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×