Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školu zpříjemní sladké pomazánky z Chocně

17. 8. 2011

Každé září musí maminky malých školáků řešit stále stejný problém. Jak je co nejrychleji vrátit do školního rytmu a zároveň jim vyučování neznechutit. Po prázdninách, kdy děti neměly pravidelný rytmus, to není ten nejlehčí úkol. S pravidelností souvisí i správné stravovací návyky, které jsou velmi důležité. Účinným fíglem, jak děti pozitivně naladit do školního dne, mohou být sladké pomazánky z Choceňské mlékárny podávané jako součást chutné a zdravé svačiny. 

„Pravidelnost ve stravování malých školáků je velmi důležitá. Před odchodem do školy by měla rozhodně proběhnout klidná snídaně. V průběhu dopoledne následuje svačina, na kterou navazuje oběd. Právě konzumace svačiny je čistě v režii malých školáků a často se stane, že zůstane netknutá, protože jim nechutná, co maminka připravila,“ říká Pavel Marek z Choceňské mlékárny a dodává, že právě pro tuto příležitost připravili sladké pomazánky. „Smícháním výtečného smetanového jogurtu, pomazánkového másla a oblíbených sladkých ingrediencí vznikly lahodné pomazánky, které dětem skutečně chutnají. Velmi snadno se roztírají, ale zároveň drží konzistenci,“ upřesňuje Marek. Ve srovnání s podobnými produkty na trhu mají nízký obsah nejen tuku, ale také cukru a celkovou energetickou hodnotu. „Pro ideální svačinu mluví také fakt, že pomazánky jsou bez konzervačních látek a lepku,“ doplňuje Pavel Marek. Maminky mohou školákům dát na výběr z čokoládové a vanilkové příchutě.
sps_cokolada_rgb_300dpi.jpgChoceňské pomazánkové ať již v čokoládové či vanilkové variantě lze zakoupit nově i v sítích obchodů Kaufland a Tesco. Sladké pomazánky získaly v loňském roce hned několik ocenění. Vanilka se stala mlékárenským výrobkem roku, čokoláda mlsem pardubického kraje a společně získaly první a druhé místo v soutěži Mlékárenského dne v Přibyslavi.
Tip na skvělou svačinku:
Vezmeme toastový chléb, krajíček po jedné straně namažeme Choceňským pomazánkovým s vanilkou, poklademe banánem nakrájeným na plátky a přiklopíme druhým namazaným krajíčkem. Vložíme zapéct do sendvičovače. Sladkou svačinku můžeme zapít mlékem. Lze použít i sladkou variantu ssps_vanilka_rgb_300dpi.jpg čokoládou.
S takto připravenou svačinou si můžete být jisti, že ji školák určitě nevynechá a energie pro školní den mu tak nebude chybět.
O společnosti Choceňská mlékárna
Choceňská mlékárna s.r.o. s více než osmdesátiletou tradicí výroby mléčných produktů, patří k lídrům na českém trhu a kvalita výrobků dokazuje od poloviny roku 2003 osvědčení značkou KLASA. Profiluje se na trhu především v segmentu pomazánkových másel, smetanových pomazánek, smetanových jogurtů a tvarohů. V současnosti společnost expanduje i do zahraničí a úspěch slaví s pomazánkovými másly především v zemích východní Evropy.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Doporučuji

(Zuziii, 17. 8. 2011 23:25)

My tohle máslíčko milujeme, já i děti :) Čokoládové i vanilkové, super nápad!

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×