Jdi na obsah Jdi na menu
 


S kým jste ještě v kuchyni nebyli

27. 3. 2011

Dokážete si vůbec vzpomenout, s kým vším už jste byli v kuchyni? S Italem, Babicou, s kluky a možná, že ještě s někým. Jedinečná kulinářská díla pro vás přitom může připravit někdo, koho sami moc dobře znáte. Že nevíte, kdo? Dosud nepoznaný kuchařský talent se skrývá ve vašich dětech!

Snídáte společně? Zkuste vaše ratolesti zapojit do přípravy společného jídla, pokud na to půjdete chytře, zažijete spoustu zábavy a navíc vaše děti naučíte něčemu, bez čeho se nikdo neobejde. Vaření v žádném případě není záležitost jen pro holky. I v televizních pořadech o vaření rozhodně častěji vystupují mladí muži, kteří se vaření věnují již od mládí. Možná o tom ještě ani nevíte, ale i u vás doma možná bydlí nová kuchařská hvězda.
Většina receptů, které známe z televize, vyžaduje nejen jistou kuchařskou zkušenost, ale někdy i dost obratnosti. Nový pořad Mini kuchtíci, který běží od února na kulinářské stanici TV Paprika dětské stanici MiniMax, je určen přímo pro malé kluky a holky. V pořadu se naučí, jaké dobroty mohou připravit sami bez pomoci dospělých a překvapit tak třeba svou rodinu zdravou dobrotou k snídani. Od pomazánkového hada až po jahodový nanuk. Díky jednoduchým receptům z pořadu se děti naučí, jak to funguje v kuchyni, a uvidíte sami, kolik potěšení jim objevování dosud neznámého světa přinese. Vaření se může stát zábavným koníčkem, které dětem zůstane na celý život.   

mimikuchtici.jpg

 
Jaké pokrmy se děti v pořadu naučí?
Recepty jsou vždy uzpůsobené pro mladé kuchaře. Poznáte jednoduché i komplikovanější postupy, které si děti budou moci vyzkoušet samo.
Křupavá kukuřičná křidélka s kukuřičnými lupínky
Přísady:
8 kuřecích křidélek
10 dkg kukuřičných lupínků (přírodních)
2 stroužky česneku
1 kelímek jogurtu (nebo kefíru)
sůl
mletý pepř
1 lžíce oleje
Příprava:
1. Kuřecí křídla opláchneme vlažnou vodou, osušíme a poté je zbavíme kůže.
2. Osolíme a opepříme.
3. Kukuřičné lupínky nasypeme do sáčku a pomocí paličky nadrobno podrtíme (přitom dáváme pozor na kuchyňské vybavení), poté je přesypeme do hlubokého talíře.
4. Ve druhém hlubokém talíři rozmícháme bílý jogurt s rozmačkaným česnekem.
5.  Nejdříve křidélka několikrát otočíme v jogurtu s česnekem a poté v kukuřičných lupínkách.
6. Obalená křidélka poklademe na plech vyložený pečicím papírem a lehce postříkáme olejem.
7. V troubě rozehřáté na 200 °C pečeme po dobu zhruba 35 minut dozlatova.
Sladká palačinková náplň
Přísady:
10 dkg tvarohu
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce cukru
1 sáček vanilkového cukru
strouhaná kůra z 1 citronu
1 žloutek
hrst rozinek
Příprava:
Všechny přísady smícháme a vzniklou náplní promažeme palačinky.

O společnosti Chello Central Europe
Chello Central Europe je obchodní jednotkou společnosti Chellomedia, přední mezinárodní mediální firmy a evropské obsahové divize společnosti Liberty Global, Inc. Její současné portfolio kanálů pro daný region tvoří televizní stanice Minimax, Filmmúzeum, Spektrum, SPORT1, SPORT2, SPORT M, Deko, TV Paprika, Zone Club, Zone Romantica, Zone Europa a MGM. Kromě svých tematických televizních stanic společnost dále provozuje firmu AT Media, přední polskou agenturu zabývající se prodejem reklamního času na tematických stanicích, která začala v nedávné době působit také v České republice a Maďarsku. Dále společnost Chello Central Europe poskytuje distribuční a marketingové služby celé řadě zavedených televizních společností v celém regionu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×