Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radka třeštíková ohromila čtenáře románem Bábovky. Nyní vydává detektivní novinku osm

1.jpg

V loňském roce způsobila Radka Třeštíková na české literární scéně malou senzaci. Se svou třetí knihou Bábovky okupovala několik měsíců přední příčky žebříčku prodejnosti a stala se jednou z nejčtenějších českých spisovatelek. Bábovek se prodalo téměř 100.000 kusů a brzy se dočkají i filmového zpracování. Po tomto fenomenálním úspěchu přichází Radka Třeštíková a nakladatelství Motto s románem Osm. Tak trochu jinou detektivkou, která se na pultech knihkupectví objeví 15. června.

„Původně jsem ani nechtěla napsat detektivku, pátrat po tom, co a proč se stalo. Detektivní zápletka přišla tak nějak sama. Snažila jsem se napsat příběh, při jehož čtení budete přemýšlet o tom, co všechno jsme schopni obětovat pro lásku, co všechno jsme pro ni ochotni udělat. A o tom, že si stejně nikdy nevybíráme, do koho se osudově zamilujeme,“ říká o své novince Osm sama autorka.

Stejně jako v Bábovkách se čtenáři i v románu Osm mohou těšit na propletenec vztahů okořeněný napětím a vyšetřováním záhadného zločinu a také na autorčin výjimečný cit pro jazyk, sebejisté střídání postav i prostředí, ve kterém se čtenář neztratí, a přirozenou práci s metaforami. Autorka své postavy a jejich životy mistrně vykresluje s vtipem a lehkostí sobě vlastní.

Jednu březnovou sobotu je v Ďáblickém háji nalezena postřelená mladá dívka Michaela. Zůstává v bezvědomí a policii se nedaří vyšetřit, kdo čin spáchal a proč. Byl to její snoubenec, nejlepší kamarádka nebo snad někdo z rodiny, ve které Michaela hlídala děti? Ona sama si po probuzení z kómatu osudný den nepamatuje, co víc, nepamatuje si celý poslední rok svého života. Rok, který začal tak nevinně jako pohlazení a skončil pokusem o vraždu…

Román Osm je čtvrtou knihou Radky Třeštíkové. Autorka navazuje na svůj úspěšný debut Dobře mi tak, čtenáři i kritiky skvěle přijatý román To prší moře a loňský bestseller Bábovky.

 

Nakladatelství Motto – vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek jako jsou Halina Pawlowská, Ivanka Devátá, Radka Třeštíková či Barbara Nesvadbová. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media a. s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, partnerský projekt Edice České televize a prodejce elektronických knih eReading a Palmknihy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×