Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč padají vlasy?

1. 8. 2011

Padání vlasů je vážným problémem mnoha mužů a žen. Každý vlas, který na hlavě máme, se jednou narodí, zestárne a odumře, aby se po určitě době zase obnovil. Každý den touto přirozenou cestou ztratíme přibližně 30-100 vlasů. O dysfunkci hovoříme až tehdy, začneme-li ztrácet větší počet vlasů než obvykle, to znamená v případech, kdy se projeví určité změny ve vývojových fázích vlasu (růst, zastavení růstu a vypadnutí).
Vývoj vlasu se dělí na tři fáze nazývané anagen, katagen a telogen. Ve fázi anagen jsou buňky vlasové cibulky plně aktivní pro vznik a růst vlasu. Tato fáze trvá tři až pět let a týká se přibližně 80 % vlasové pokožky. Ve fázi katagen se aktivita vlasové cibulky zastaví v důsledku zvláštních chemických a hormonálních signálů a následuje klidová fáze, která trvá přibližně tři týdny. V tomto období vlas sice nevypadne, ale neroste a v klidovém stavu zůstává ve vlasové pokožce s neporušenou vlasovou cibulkou. Fáze telogen, tj. padání vlasu, trvá přibližně tři měsíce. Pokud nedojde k nějakým onemocněním, celý cyklus se poté zopakuje od fáze anagen.

Proč vlasy padají
K dočasnému padání vlasů dochází jak u mužů tak žen. Nejrozšířenější příčinou padání vlasů u žen však nejsou hormonální nebo dědičné faktory, ale různé jiné příčiny: deprese, stres, střídání ročních období a vliv agresivního prostředí a agresivních chemických látek. Vlasová pokožka se od ostatních částí pokožky liší četností vlasových pochev (folikulů), z kterých vlasy vyrůstají. Síť nervových zakončení a cévy, které jsou vzájemně propojeny s folikuly, jsou velmi složité. Vlas v širším slova smyslu se skládá z folikulu, papily, cibulky, vlasového stvolu a vrstev. Viditelná část vlasu se nazývá stvol. Pod svrchní vrstvou kůže je ukrytý kořínek zasazený do místa, ze kterého se vlas vyvíjí a odebírá živiny potřebné pro svůj růst. Na struktuře vlasového kořínku a folikulu se účastní vlasová papila, cibulka a ochranné vrstvy.

Jak předcházet padání vlasů
Nesouvisí-li padání s hormonální nerovnováhou nebo dědičnými faktory, může mu být preventivně předcházeno přípravky řady Bes SILKAT BULBOTON PREVENTIVNÍ PÉČE PROTI PADÁNÍ VLASŮ, která je schopna stimulovat krevní mikrocirkulaci, udržovat řádnou hygienu vlasové pokožky a obnovit fyziologickou rovnováhu. Tímto způsobem lze životní cyklus vlasů podpořit a přispět k jejich přirozené obměně.

BES BULBOTON - péče proti padání vlasů
Bes Bulboton je specifickou řadou přípravků s aktivními látkami, jejichž úkolem je přispívat k růstu nového vlasu a prodlužovat jeho životní cyklus. Aktivními látkami jsou komplex vitamínů (A, B1, B5, B7, E, F, H), vlasový komplex (aminokyseliny: METIONIN, CISTEIN) a aktivní komplex rostlinných výtažků (MYRTA, MÁTA a JÍROVEC).

Výhody
Výhody získané používáním přípravku SILKAT BULBOTON PREVENTIVNÍ PÉČE PROTI PADÁNÍ VLASŮ spočívají zejména:
- Jednoduchá příprava a aplikace
- ve zlepšení okysličování tkání: tento účinek má výtažek z jírovce
- ve zlepšení přísunu výživných látek: tento účinek má komplex vitamínů složený z celé řady výživných látek (A, B1, B5, B7, E, F, H), které stimulují oslabenou vlasovou cibulku a poskytují veškeré látky nezbytné pro účinnou regeneraci
- ve zlepšení odstraňování metabolického odpadu: tento účinek má vlasový komplex, který se skládá z vysokého procenta esenciálních aminokyselin (METIONIN a CISTEIN), jež stimulují buněčný metabolismus a podporují odstraňování metabolického odpadu

BES SILKAT BULBOTON - preventivní péče proti padání vlasů

Tato péče se skládá z aktivního šamponu, který se prodává v balení po 300 ml a po 1000 ml), a balení 12 ampulí aktivní vlasové vody po 10 ml. Aktivní šampon Bulboton je vyváženým mycím základem, díky kterému lze vlasy velmi jemně omýt, aniž by došlo k narušení jejich hydrolipidické rovnováhy. Jak aktivní šampon Bulboton tak aktivní vlasová voda Bulboton obsahují komplex vitamínů a komplex rostlinných výtažků, které vlasové cibulce dodávají potřebné živiny. Aminokyseliny, které se v této receptuře nacházejí, přispívají ke keratinizaci a zlepšení základních funkcí vlasu: odolnosti a pevnosti. Pro zvýraznění a prodloužení blahodárného působení komplexu vitamínů, rostlinného komplexu a aminokyselin v čase je nezbytné spolupůsobení šamponu a vlasové vody. Velkou pozornost je třeba věnovat masírování, které musí být prováděno cíleně a doporučenou technikou "step by step".

BES SILKAT BULBOTON AKTIVNÍ ŠAMPON
nepojmenovany-1.jpgPro dosažení plného účinku AKTIVNÍHO ŠAMPONU BULBOTON je třeba, aby byl používán pravidelně a podle pokynů pro masáž:
- vlasovou pokožku jemně umyjte a opláchněte
- ve zlepšení okysličování tkání, tento účinek má výtažek z jírovce
- mytí zopakujte, nechte působit několik minut a opět opláchněte

 
 
 
BES SILKAT BULBOTON AKTIVNÍ VLASOVÁ VODA – AMPULEnepojmenovany-2.jpg
Pro zvýraznění a prodloužení blahodárného působení AKTIVNÍHO ŠAMPONU BULBOTON v čase je třeba, aby byla s šamponem používána i AKTIVNÍ VLASOVÁ VODA BULBOTON:
- vlasovou pokožku a vlasy umyjte přípravkem Silkat Shampoo Bulboton preventivní péče proti padání vlasů
- okolí vlasů osušte papírovým ubrouskem
- na vlasovou pokožku rovnoměrně naneste obsah lahvičky a postupujte podle pokynů pro masírování

Dávkování
- Nárazová fáze: 2 nebo 3 lahvičky týdně podle doporučení kadeřníka používajícího řadu Silkat
- Udržovací fáze: 1 lahvička týdně
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×