Jdi na obsah Jdi na menu
 


Powerball – účinné řešení pro namáhané zápěstí

5. 11. 2013

powerball_purple_haze.jpgDnes už bolesti svalů a kloubů rukou, které byly v minulosti doménou manuálně pracujících, patří mezi běžné civilizační choroby. A to také proto, že mnozí z nás u počítače prosedí podstatnou část svého dne. Co však dělat, abychom těmto zdravotním komplikacím pokud možno úplně předešli? Pomoc nabízí posilovací a rehabilitační pomůcka Powerball, která poskytuje namáhaným svalům a kloubům dostatečnou regeneraci, ale také pomáhá při jejich zpevnění.

 
Myšitida a jak jí předcházet
S pravidelným používáním počítačů pro práci i pro zábavu, s intenzivním užíváním dotykového ovládání telefonů a jiných zařízení jsou prsty a zápěstí zatěžovány způsobem, který může vést k bolestivým zánětům a trvalým zdravotním problémům. Lékaři mluví o syndromu karpálního tunelu – zánět šlachových obalů a šlach procházejících zápěstím – kterému se laicky říká také myšitida. Ta, jak název napovídá, vzniká hlavně z nadměrného používání myši počítače. Dále pak zmiňují RSI, což je termín pro poškození z opakovaného namáhání, především při dlouhodobé práci opět u počítače. „Setkávám se u klientů často s tím, že kvůli namoženému a bolestivému zápěstí nejsou schopni zvládat nejen cviky zapojující právě tyto partie, ale v podstatě ani některé z každodenních činností. V těchto situacích jim doporučuji Powerball jako osvědčenou pomůcku na zpevnění a rehabilitaci svalů a kloubů zápěstí,“ vysvětluje osobní trenérka Julie Wiederová.
 
Co je to Powerball?
Jedná se o ruční gyroskop, který díky precizní technologii dosahuje rychlosti až 15 000 otáček za minutu, přičemž dává odpor rovnající se hmotnosti přes 18 kilogramů. Přitom má velikost tenisového míčku a také srovnatelnou hmotnost.
Zjednodušeně řečeno, jde o kouli rotující kolem osy, jejíž konce jsou zapojeny do ocelového prstence. Síla ruky zvyšuje rotaci Powerballu, ale zároveň s tím zvyšuje i jeho odpor, takže vzniká dojem, že člověk drží živý objekt, který vždy přesně reaguje na pohyb ruky.
„Posilování oblasti zápěstí není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Aby bylo cvičení efektivní, musí umožňovat protažení více směry, musí být spojeno s lehkým zatížením a zátěž by měla být plynule regulovatelná. Takže činka je nevhodná, samotné protažení dlaně neúčinné a stálý tlak dlaně různými směry může být více škodlivý než užitečný. Všem požadavkům podle mého názoru vyhovuje Powerball, který navíc také působí na oblast ramen, paží a předloktí,“ dodává Wiederová.
 
Pouze 7 minut denně
powerball_neon_green_pro.jpgUdržení jakékoli fyzické aktivity i v podzimních a zimních měsících je pro organismus důležité, protože podle odborníků je právě dostatek pohybu jedním z hlavních nástrojů v boji proti únavě, která se u člověka během této doby dostavuje. Powerball umožňuje zatížení dávkovat a hladce přecházet od nízkého odporu k vyššímu a zpět během jednoho cvičení. Cvičení s Powerballem je tedy vhodné jako prevence poškození zápěstí, které ohrožuje všechny, jež jednostranně zatěžují dolní partie horních končetin – uživatele počítačů, sportovce, ale také hudebníky. „Doporučuji svým klientům každodenní použití Powerballu po dobu 5 – 7 minut; a to jak pro prevenci, tak pro odstranění již vzniklých prvních potíží,“ radí osobní trenérka. Navíc je možno díky vestavěnému otáčkoměru měřit nejen aktuální otáčky, ale i nejvyšší dosaženou rychlost, celkové otáčky a průměrný výkon za časový interval (30s, 60s, 90s). Měřené hodnoty tak mohou sloužit k neustálému sledování výkonu nebo k porovnání s přáteli.
 
Powerball se prodává v několika barevných i technických provedeních za cenu od 460 Kč (vč. DPH) v e-shopu www.ball.cz
Notia, spol. s r. o. je autorizovaná společností RPM Sports Limited k exkluzivní distribuci produktů Powerspin a Powerball v České republice.
Více informací se dozvíte na: www.ball.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×