Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po porodu hubneme, zpátky do formy

09.jpgHubnutí by po porodu neměla žádná novopečená maminka uspěchat. Stejně jako trvá těhotenství, tak i hubnutí po něm bývá devítiměsíční. Z toho jen šestinedělí je období, kdy má tělo matky přirozenou tendenci hubnout. V dalších měsících po porodu by mělo docházet k postupnému úbytku tělesné hmotnosti, doporučuje se jeden kilogram, maximálně dva kilogramy za měsíc.

"Rychlá ztráta hmotnosti by neprospěla ani vám, ani vašemu dítěti. Vaše tělo by bylo vystaveno velkému riziku vzniku takzvaného jojo efektu. Nedostatečný přísun základních živin se může projevit nejen na vaší kondici, ale může ovlivnit i kvalitu mateřského mléka," upozorňuje inSPORTLINE trenér Ondřej Baleka.

 

Šestinedělí

Hubnutí v období šestinedělí je opravdu přirozený stav a minimálně nyní tomu nění potřeba nijak extra napomáhat. Je to zaprvé tím, že dochází k zavinování dělohy a k postupné ztrátě nahromaděné vody v těle, a zadruhé tím, že kojení a péče o děťátko způsobí, že tělo matky má větší energetické nároky, než mělo doposud.

Měsíce poté

V dalších měsících po porodu už můžete hubnutí malinko napomoci – jak vyváženou stravou, tak cíleným cvičením. Ale pozor, malinko napomoci znamená, že hubnutí nesmí být nijak rychlé a drastické. Tím byste mohly uškodit sobě i děťátku. Základní pravidlo hubnutí po porodu zní: pomalu, postupně a s rozumem.

Co a jak posilovat

Těhotenství a porod je pro tělo obrovský zásah. Posilovat a cvičit tedy vždycky musíte podle vlastních pocitů.

Důležité je zaměřit se vnitřní stabilizační svalstvo, přímý i šikmý břišní svaly, svaly pánevního dna, zádové svaly. S miminkem se nazvedáte několik set kilogramů denně. Tak ať je na to vaše tělo dobře připravené. "Jestliže se novopečená maminka na cvičení necítí nebo má nějaké pochybnosti, měla by se vždy poradit se svým ošetřujícím lékařem," doplňuje Ondřej Baleka.

S miminkem bude těžké si najít chvilku pro sebe, ale myslete na svoje zdraví a zkuste si na sebe najít čas alespoň 3x týdně půl hodinku. Trenér inSPORTline Ondřej Baleka připravil základní trénink, který odcvičíte během chvilky doma. Stačí vám 4 m2, gymnastický míč, podložka na cvičení, závěsný systém Multitrainer na stabilizační svalstvo, činku kettlebel.

Kvalitní a přitom cenově dostupné přístroje a pomůcky pro domácí i profesionální fitness i crossfit najdete v nejširším výběru např. na e-shopu největšího českého výrobce a dovozce fitness vybavení inSPORTline. (http://www.insportline.cz)

 

InSPORTline patří k našim největším výrobcům a dovozcům fitness a sportovního vybavení a oblečení, výrobků pro volný čas a také motocyklových doplňků. Společnost byla založena 1995 ve Vítkově a od 1999 působí i na Slovensku. Dnes zaměstnává více než 150 zaměstnanců. „U všech výrobků klademe nejvyšší důraz nejen na design, ale zejména na kvalitu zpracovaní a maximální funkčnost.“, říká Roman Košťál, ředitel společnosti.

http://www.insportline.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×