Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové cédéčko Jany Rychterové nabízí veselé a zároveň chytré písničky pro děti

jana-rychterova_cd-zpivaci-pisnicky.jpg

Slyšeli jste už o vdavekchtivé tukanici? Vědí vaše děti, že i statečného lva může pěkně potrápit zubař? Jestli ne, je nejvyšší čas pustit si nové dětské cédéčko písničkářky Jany Rychterové. Melodické písně skvěle doplňuje vtipný, ale hlavně chytrý text, takže líbit se budou nejen dětem, ale i dospělým! Zkrátka pokud již máte dost nicneříkajících textů pro děti, může pro vás být cédéčko s názvem Zpívací písničky zajímavou alternativou.
„Dětské cédéčko Zpívací písničky je plné taneční a zároveň hravé muziky, texty jsou zábavné a tematicky velmi rozmanité. Od písniček o zvířátkách přes pohádková a sportovní témata až třeba k textu o žvýkačkách,“ říká písničkářka Jana Rychterová s tím, že písničky osloví jak děti předškolního věku, tak mladší školáky. „Mám to vyzkoušené v praxi, s písničkami totiž často vystupuji před dětským publikem,“ vysvětluje. CD Zpívací písničky koupíte v prodejnách Bontonland nebo přímo v e-shopu na www.janarychterova.cz za 259,- Kč. 
A jak písničky vznikaly? „Například Píseň pro levharta jsem napsala při příležitosti křtu mláďat levhartů v královédvorské zoologické zahradě,“ přibližuje Rychterová. Tahle písnička má vlastní videoklip, který můžete zhlédnout na www.janarychterova.cz. Pokud jde o zvířata, na cédéčku Zpívací písničky pobaví mimo jiné třeba i příběh o vdavekchtivé tukanici či jazzově laděný song o lvím trápení se zubařem. Sportovní písničky se dotýkají například témat aerobiku, karate či dětmi oblíbené jízdy na kole. Mezi celkem 19 skladbami nechybí ani Chechtací, Čertovská či ryze holčičí písnička Přišel k nám novej kluk.
Jana Rychterová se dětským písničkám úspěšně věnuje řadu let. Zpívat pro děti ji baví, jsou podle ní skvělé, bezprostřední publikum. „Při živém vystoupení si vždycky báječně užiju tu okamžitou zpětnou vazbu. Děti vám dají hned najevo, zda se jim písničky líbí,“ popisuje písničkářka.
Rodiče by podle ní měli při výběru dětských písničkových cédéček dbát na kvalitu hudby i textů, které dětem nebudou kazit vkus. „Děti vždycky rády zpívaly, ale dnes bohužel není výjimkou, když slyšíme, jak si broukají spíš melodie z reklam než písničky,“ konstatuje Rychterová.
Pokud jde o její nové cédéčko Zpívací písničky, polovinu skladeb složila i opatřila texty sama zpěvačka, druhou polovinu až na jednu výjimku Milena Jakoubková. Již koncem října si na www.janarychterova.cz budete moci k novému CD zdarma stáhnout zpěvník s akordy!
 
O Janě Rychterové
Dvaačtyřicetiletá Jana Rychterová je vystudovaná pedagožka, několik let učila na základní škole. Hudbě se začala profesionálně věnovat po vítězství v televizní pěvecké soutěži Caruso show. Účinkovala v jazzovém Hot§Sweet Orchestra společně s legendou Jiřím Suchým, později začala vystupovat jako písničkářka-šansoniérka. Skládá hudbu i texty, doprovází se na kytaru. Vydala tři CD - Po cestách soumraku, To je život, Mrak. K jejím projektům patří také unikátní vokální skupina Two Voices, která netradičním způsobem interpretuje skladby klasické i populární hudby a na kontě má tři CD - Two Voices, TWO, Crazy Classic. Pokud jde o tvorbu pro děti, písničky se staly základem jejích úspěšných pořadů Hrátky s češtinou, Hrátky s dopravní výchovou aj. V roce 2000 natočila CD pro děti Hrátky s češtinou a s dopravní výchovou, letos v říjnu vydala CD Zpívací písničky. Vše k dostání v e-shopu na www.janarychterova.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×