Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEUTRAL – jemná drogerie pro alergiky a ekzematiky

25. 10. 2007

Problémy s pokožkou trpí dnes téměř každý druhý člověk. Citlivá pleť už dávno není výsadou dětí a žen. Kožní lékaři, pediatři a ostatní odborní lékaři se denně setkávají s přecitlivělými reakcemi na kosmetické a čistící přípravky, prací prášky a podobné přípravky. Mezi další nejčastější alergeny se podle průzkumu značky Neutral řadí klimatické podmínky, potraviny, stres, alergeny z přírody nebo hormonální cyklus. Různé formy ekzémů jsou jen vrcholem ledovce, atopickým ekzémem trpí v Česku okolo 400.000 lidí, různými typy alergií pak každý třetí a v roce 2010 to může být dokonce každý druhý člověk.

Vzhled je naší první veřejnou vizitkou. Kožní obtíže přináší v životě nejen řadu omezení, ale negativně se projevují i v oblasti psychiky.  Lidé s potížemi trpí více úzkostí a častěji je postihují deprese než lidi s kůží bez poskvrny. Velké množství obtíží přitom vyřeší prevence – tedy používání hypoalergenní kosmetiky a speciálních pracích prostředků, které předchází riziku podráždění pokožky. Hypoalergenní přípravky Neutral znamenají řešení pro všechny ekzematiky, alergiky a lidi s velmi citlivou pokožkou, navíc jejich používáním dokáže většina postižených zcela předejít kožním problémům. Od letošního léta Neutral nabízí v lékárnách speciální prací prášek a jako jediný na trhu dokonce i hypoalergenní aviváž a prostředek na nádobí. Všechny výrobky se značkou Neutral splňují přísné zdravotní i ekologické požadavky. Tyto přípravky nejsou léčivem, přesto jejich jemné složení bez parfémů, barviv a jiných agresorů, bezpečně minimalizuje riziko vzniku alergických projevů.

Při komplexní péči u většiny pacientů dojde ke zklidnění nebo úplnému vymizení alergických projevů během prvního týdne používání. Lidé trpící vážnějšími kožními problémy a dermatici se bez speciálních přípravků neobejdou po celé dětství (do 6 let), většina z nich je preventivně používá celý život.

Distribuce značky Neutral probíhá od poloviny květně 2007 výhradně prostřednictvím lékárenských velkoobchodů.

Více informací o kompletním složení výrobků najdete na www.MujNeutral.cz.

 

PORTFOLIO

Neutral Barevný prací prášek – 850 g/299,- Kč

ObrazekMáte citlivou pokožku? Jste astmatici nebo alergici? Pak tedy zvolte prací prášek, který vám neuškodí.
Neutral Barevný prací prášek je bezbarvý prací prostředek bez optických rozjasňovačů, parfémů, bělicích a konzervačních látek. Veškeré jeho složky podléhají přísné kontrole, aby se zabránilo podráždění nebo alergizaci pokožky.
Enzymatický Neutral Barevný prací prášek využijete pro praní barevného prádla při teplotách od 30°C do 60°C.
Je šetrný nejen k vaši kůži, ale i k textilním vláknům a barvám. Spolehlivě vyčistí i mastné a odolné skvrny. Navíc šetří životní prostředí, protože neobsahuje fosfáty.

Neutral Koncentrovaná aviváž – 1 l/199,- Kč

ObrazekPokud jste astmatici nebo alergici, měli byste používat co nejšetrnější domácí prostředky, které obsahují minimální množství barviv a konzervačních látek.
K nim patří i Neutral Koncentrovaná aviváž. Kromě toho neobsahuje ani parfémové složky. Při kontaktu s citlivou pokožkou tedy nezpůsobí žádné podráždění.
Aviváž zjemní vlákna vašeho prádla a zabrání vzniku statického náboje. A navíc Vám usnadní žehlení! Aviváž je čtyřikrát koncentrovaná!

Neutral Koncentrovaný prostředek na nádobí – 500 ml/149,- Kč

ObrazekTrpí vaše ruce při každém mytí nádobí a domácím úklidu. Zahoďte nepraktické gumové rukavice, které možná používáte při mytí nádobí!
Zkuste místo toho tekutý Neutral Koncentrovaný prostředek na nádobí. Pomůže vám s mytím nádobí a dokonce i s běžným úklidem. Obsahuje jemné čistící složky, které hbitě zbaví vaše nádobí mastnoty a špíny.
Neutral Koncentrovaný prostředek na nádobí je všestranně využitelný i pro běžný úklid domácnosti a je určen zejména pro citlivou pokožku.
Šetří nejen vaše ruce, ale i peníze – je totiž dvakrát úspornější než klasický prostředek na mytí nádobí!
Navíc je jemný i k textiliím, takže jej můžete využít i při praní (aplikujte na skvrny před samotným praním).

Zajímavosti:

1/ Kůže je největším orgánem těla, rozložená do plochy by zabrala asi dva metry čtvereční. Tvoří čtvrtinu z celkové hmotnosti člověka. Protože kůží se člověk podobně jako tváří a postavou představuje okolí, jsou nemoci kůže spojeny i s psychickými obtížemi. Dospělí s atopickou dermatitidou trpí více úzkostí a častěji je postihují deprese než lidi s kůží bez poskvrny.

2/ Atopický ekzém vzniká z 90% v období mezi narozením a šestým rokem života. První projevy se objevují na tvářích, čele a končetinách, mnohdy generalizuje. Kůže v postižených místech nejdříve zčervená, na povrchu se vysévají drobné pupínky a puchýřky, dochází k mokvání a povrch kůže se pokrývá stroupky a šupinkami. Ekzém je provázen úporným svěděním, děti jsou neklidné a špatně spí.

 

Zdroj odborných informací:

www.masa.cz (MÁŠA=Občanské sdružení pro ekzematiky, astmatiky a alergiky)MUDr. Radek Klubal: Karlovo náměstí 7, Praha 2, 120 00; tel.: 222 16 21 71, 222 162 327; e-mail: klubal@narodni.cz  - alergolog, imunolog, dermatolog, venerolog.

O značce Neutral:

Značka Neutral je vedoucí značkou v sortimentu kosmetických a drogistických produktů pro alergiky, ekzematiky a lidi s extrémně citlivou pokožkou. Nabízí vůbec nejširší řadu celkem desíti produktů vysoce kvalitních antialergenních produktů rozdělených na řadu koupelovou, péči o tělo a ostatní drogistické zboží. Portfolio je uzpůsobeno každodenní činnosti člověka a složení produktů je pečlivě vybíráno tak, aby minimalizovalo risk vzniku alergických reakcí. Díky více než dvaceti letům výzkumu a neustálého vývoje citlivě reaguje na aktuální potřeby miliónů dětí i dospělých. Neutral pochází ze Skandinávie, kde se poprvé na trhu objevil v sedmdesátých létech. Díky vysoké kvalitě a široké nabídce si značka ve všech Skandinávských zemích dlouhodobě drží první místo mezi výrobci drogerie a kosmetiky pro zvláště citlivou pokožku.

 

Výrobky Neutral mají punc vysoce ekologických produktů, což je důležité pro budoucnost příštích generací, které se podle dosavadního vývoje budou s alergiemi a dalšími zdravotními komplikacemi potýkat v několikanásobné míře než my. Neutral  navíc jako jediný hypoalergenní produkt na českém trhu vždy uvádí kompletní složení výrobku na každém obalu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×