Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadělte si pod stromeček nevšedního kamaráda!

19. 12. 2010

psoun-org.jpgRádi byste o Vánocích potěšili své blízké něčím opravdu výjimečným? Dárkem, který nejen překvapí, ale přinese i spoustu nevšedních zážitků? Popusťte uzdu fantazii a vzpomeňte si na svá dětská přání. Určitě i Vy jste jako malí zatoužili po zvířecím kamarádovi, jehož byste si mohli snadno ochočit a který by Vám Vaši pozornost oplácel svou přítulností. A právě takový je psoun prérijní.

Tento půvabný malý hlodavec podobný veverce pochází z prérijních oblastí Severní Ameriky. Má zavalité tělo dlouhé 30 cm, převážně s pískově hnědou srstí, a zakrnělý ocásek. Váží 0,9 - 1,5 kg a dožívá se věku 8 - 10 let.
Psoun vyžaduje zvýšenou péči jako pes. Je velmi společenský a samota mu rozhodně nesvědčí. Budete-li mu věnovat dostatek času, stane se z něj brzy věrný a přítulný kamarád. Ochočeného jej pak můžete naučit i na kšírky.
Psouna je vhodné chovat v prostorné kleci s dřevěnou boudičkou o minimálních rozměrech 100 x 50 x 40 cm. Základní součást jeho jídelníčku tvoří seno, které musí být k dispozici po celý den, dále pak větve listnatých stromů, případně tráva v malém množství. Psoun miluje také zeleninu (mrkev, celer, petržel, kedlubny, řepa) a ovoce (jablka, hrušky). Občas si rád pochutná i na zrninách, tvrdém chlebu nebo hmyzu (mouční červi, sarančata).
Psouna prérijního najdete například v prodejně Pet Center ve Vašem oblíbeném nákupním centru, nyní s předvánoční slevou 15%, a navštívit můžete také www.petcenter.cz
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×