Jdi na obsah Jdi na menu
 


Luxusní spa můžete mít i doma v obýváku

26. 4. 2012

Nemáte čas nebo peníze chodit do drahého wellness centra? Milujete saunu, ale vadí vám v ní přítomnost cizích lidí? Není nic jednoduššího než udělat si spa přímo u vás doma.

Masáže, saunování a vůně aromatických olejíčků jsou ideálním způsobem, jak zatočit s únavou z dlouhé zimy a jak svému tělu dopřát ideální jarní detox. Připravili jsme pro vás návod, jak si všechny tyto procedury dopřejete v teple vašeho domova a ještě přitom ušetříte.
 
Stres, ale i škodlivé látky z vašeho těla spolehlivě vyplaví sauna. Abyste nemuseli chodit do veřejné, pořiďte si saunu domů. Budete tam mít veškeré soukromí a nebudete si muset kupovat žádné permanentky a drahé vstupy.
 
sauna-larin-karibu.jpgDomácí sauna
 
Výborná je například infrasauna Hyundai Chalkidiki, kam se pohodlně vejdete i s partnerem nebo třeba kamarádkou. Je vyrobená z kvalitní kanadské borovice a vybavená karbonovými topidly. Ta mají oproti standardně používaným keramickým tu výhodu, že šíří teplo rovnoměrněji, jsou bezpečnější a navíc i energeticky úspornější. V sauně je samozřejmě vnitřní osvětlení, a dokonce i přehrávač CD a MP3. Tato sauna stojí 24 990 korun, a pokud si vyberete typ pro jednu osobu, zaplatíte méně.
Relaxovat můžete také ve vestavěné sauně Larin firmy Karibu Holztechnik. Korpus sauny je vyroben ze severského smrku nejvyšší kvality. Interiér tvoří dvě pohodlná lehátka z bezsukového materiálu abachi, podhlavníky a osvětlovací římsa. Příjemný výhled potom zajišťují celoskleněné dveře. Saunu Larin lze pořídit již za 28 999 korun. rhodos2.jpg
Saunové kabiny Elegance firmy Vlastimil Sládek se vyrábí na míru dle požadavků zákazníka. Ten si zvolí nejen materiál vnějšího a vnitřního obložení, ale také interiéru. Obklad sauny je přitom vyráběn výhradně z masivního materiálu. Interiér si můžete vybavit polohovacími lavicemi, tvarovanými opěrkami nebo pohodlnými podhlavníky.
 
Protože každému vyhovuje něco jiného, neexistuje žádná standardní doba, po kterou byste v sauně měli být. Řiďte se tedy pravidlem, že dokud je vám v sauně příjemně, zůstaňte. Až vás začne pálit nos a kůže obličeje a začnete cítit až příliš velké horko, vylezte a běžte se zchladit. Kvůli tomu si nutně nemusíte pořizovat bazén, bohatě stačí studená sprcha. Domácí infrasaunu si proto můžete klidně pořídit i do paneláku.
 
Romantická masáž
 
Jestli máte raději masáž, přichystejte si s partnerem hezký večer, nakupte voňavé olejíčky a svíčky, nahřejte ručníky (buď jednoduše na topení, nebo je namočte a dejte chviličku do mikrovlnky) a vzájemně se od hlavy až k patě namasírujte.
Začít byste rozhodně měli krkem, rameny a zády, to jsou totiž nejnamáhanější části těla – ať už máte sedavé zaměstnání a trávíte celý den u počítače, nebo naopak celý den stojíte na nohou. Pokud se ale masáž těchto míst provede špatně, může spíš uškodit a ztuhlé svaly pak budou bolet ještě víc. Řekněte proto partnerovi, ať postupuje jen zlehka a opatrně. sinm233_tisk.jpg„Těžší“ práci můžete nechat na masážním polštářku značky Ardes, který byl vyvinut podle pravidel masážní techniky shiatsu. Tato terapie se zrodila v Japonsku na začátku 20. století, charakteristický pro ni je statický tlak vyvíjený na konkrétní problematické body na těle. Kombinace tlaku a tření povrchu kůže zajišťuje okamžitý účinek a uvolnění. Polštářek má navíc i příjemnou hřejivou funkci a pět stupňů intenzity masáže. Koupíte jej za 1535 korun.
 
Úleva pro unavené nohyhyufm838p_2.jpg
Masáž nohou vám usnadní speciální masážní vanička od Hyundai, která nabízí bublinkovou masáž, teplou lázeň i vibrační program. Vyrábí se v růžové a modré barvě a seženete ji za 596 korun.
 
Pokud byste si zároveň chtěli udělat také pedikúru, využijte masážní přístroj od značky Eta, který z těla odstraní odumřelou kůži a hezky pokožku prokrví. Kromě tří různých masážních nástavců obsahuje také zásobník na sprchový gel či tělové mléko. K dostání za 196 korun.
 

Na unavené a těžké nohy a zároveň i na celý krevní oběh skvěle působí i takzvaná Kneippova lázeň. V domácích podmínkách to může vypadat tak, že obyčejný plastový lavor nebo velkou mísu naplníte ledem, do druhé nádoby dáte teplou vodu a v pravidelných intervalech budete přešlapovat z jedné do druhé.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×