Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léto ve znamení přírodní krásy

4. 7. 2011

nepojmenovany-2.jpgLéto je obdobím radosti a hojnosti, sluníčka a energie z něj! Načerpejte ji na horší časy! Zapomeňte na chvíli make-up, laky, těžké parfémy a další „zatěžovače“ kabelek. Vsaďte na přirozenou krásu! Vsaďte na váš přirozeně krásný úsměv! Rozzařte jej přírodní silou, silou zubní pasty Vincentka!

Každá z nás ji má v sobě, jen ji všechny zbytečně schováváme. Až pojedete někdy vlakem, metrem či autobusem a nebudete mít co číst, zkuste se rozhlédnout kolem. Na každévincentka_zubni_pasta.jpg ženě či dívce, najdete něco, co se vám na ní bude zdát krásné! Přirozeně krásné…Nebojte se ukázat to své přirozené já! V létě je na to ideální příležitost! Příroda vám k tomu pomůže…
Nejste-li ale zvyklá chodit bez make-upu a perfektní úpravy vašeho zevnějšku, asi vám nebude příjemné vyrazit si hned do ulic jen tak. Začněte postupně a uvidíte, že se zvolna budete cítit lépe! Možná i o trochu šťastnější! Jak začít?
1. Kam chodí slunce, tam nechodí lékař
Nejnovější vědecké studie dokazují, že nedostatek vitamínu D způsobuje mnoho chronických onemocnění např. osteoporózu, cukrovku, revmatismus, celkové deprese a ochablost svalů, zvyšuje riziko rakoviny plic, prsu, prostaty, ledvin a i onemocnění srdce. Vitamín D získáme z některých potravin, jako jsou rybí tuk (do toho se ale nutit nemusíte!), mořské ryby, vaječné žloutky, máslo, mléko a mléčné výroby. Lidské tělo ale podle odborníků potřebuje i dávku vitamínu D ze slunce! Nemáme na mysli „opékání se“ v pravé poledne v té největší výhni, ale pobyt na sluníčku, ať už při sportu či jiné aktivitě, udělá divy! A to jak s tónem pokožky, tak s vaší duší!
2. Nejlepší způsob, jak dodat pleti vitamíny? Zevnitř!
Slyšíme o tom ze všech stran a něco na tom asi bude. Vitamíny jsou k našemu životu nezbytné. A to platí i pro krásu. Pro tu se prý musí trpět. Co je ale strašného na tom, dát si šťavnatou okurku nebo slaďoučký meloun? A ideální způsob, jak nastartovat metabolismus po ránu? Skleničkou čerstvě vymačkaného ovocného freshe! Ovocné šťávy tělo snadno vstřebá a vytáhne si z nich nejvíce vitamínů a minerálů – palivo na celý den.
nepojmenovany-1.jpg3. Perla vaší krásy? Úsměv a štěstí
Proč mají celebrity nacvičený americký úsměv? Protože ví, že to je tajemství krásy! Dokonce se říká, že „Nikdo není opravdu dobře oblečen, nenosí-li na tváři úsměv.“ Není třeba mít zuby z porcelánu, stoprocentně perfektní. Stačí o ně správně pečovat. I to lze v přírodním duchu. Z čistoty naší přírody čerpá minerály důležité pro zuby třeba neslaná zubní pasta Vincentka. Její složení se diametrálně odlišuje od běžně dostupných zubních past. Téměř třetina je tvořená koncentrátem minerální vody s mořskou solí Vincentka. Díky tomu obsahuje přírodní dezinfekční minerály a mikročástice, které pomáhají účinně odstraňovat zubní plak. Směs přírodních fluoridů zvyšuje odolnost proti zubnímu kazu. Vyhnete se neplánovaným návštěvám zubaře a rozzáříte svůj úsměv i kouzlo osobnosti!
4. Pohyb a radost
Je vědecky dokázáno, že pohyb a radost spolu úzce souvisí. Při sportovním výkonu se v těle vylučují chemické látky zvané endorfiny, které jsou katalyzátorem nálad a nositelem pocitu štěstí. Po každé hodince nějaké aktivní činnosti, nejlépe aerobní sportovní činnosti, se vám navíc na dalších 24 hodin urychlí metabolismus. Pokud opravdu nejste sportovní typ, začleňte alespoň do vašeho jídelníčku zelený čaj, ovoce bohaté ne enzymy - například jablka, ananas, kiwi, potraviny bohaté na bílkoviny – nízkotučné maso, luštěniny, mléčné výrobky nebo jablečný ocet (s mírou!, nejlépe 2 čajové lžičky jablečného octu rozmíchané ve vodě před jídlem). Dobrou náladu můžete přivolat také meditací, tancem, poslechem příjemné hudby nebo úplně nejjednodušeji - sexem! Zkuste ale vyhledávat i drobné příležitosti k pohybu – volte schody místo výtahu, projděte se místo jízdy autobusem nebo třeba vyrazte do práce na kole! Uvidíte, že pak budete mít celý den energie na rozdávání!
5. Voda a minerály
Pokud se přeci jen vydáte za sportem, a to i tím nevrcholovým, nezapomínejte na doplnění tekutin a minerálů. Minerální látky jsou pro lidský organizmus zcela nezbytné. Nelze je v lidském těle vytvořit a tak jsme závislí na jejich příjmu z potravy. Mají obrovskou úlohu při tvorbě struktury lidského těla a současně se podílí na téměř všech metabolických pochodech člověka. Při sportu a po něm je třeba doplnit především vápník, železo a hořčík. Obecně nepostradatelným je pro nás také jód. Ideálním zdrojem jsou různé přírodní minerální vody. Každá má ale složení trochu jiné. Například jód ve většině z nich nenajdete. Jeho 100% přírodním zdrojem je třeba Vincentka. Bez dostatečného příjmu tekutin a minerálů vás může často přepadat únava, malátnost, špatná nálada nebo i nesoustředěnost. Nedostatek příjmu tekutin také vede k tomu, že si tělo začne tvořit zásoby a začne vodu v těle zadržovat. To na dobrém pocitu rozhodně nepřidá.
6. Postupně
Není dobré změnit svůj životní styl ze dne na den o 100%. Začněte proto postupně: dobrou, zdravou a lehkou snídaní, ranní procházkou na vzdálenější zastávku a výměnou knedla - zela-vepřa za svěží letní salát. Uvidíte, že se hned budete cítit o maličko lépe. Takový krůček vás může motivovat dál a dál, můžete se z každého takového pokroku radovat. Už třeba po týdnu poznáte opravdový rozdíl! Budete se cítit lehčí, čistší a dobře naladěná! A hlavně krásnější! Přirozeně krásnější!

7. Trocha motivace na závěr – názor muže

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×