Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lahodné a čerstvé saláty obohatí váš jídelníček nejen v létě

6. 8. 2014

Nemáte v teplých dnech chuť na guláš se šesti? Chcete si zpestřit jídelníček, ale chybí vám fantazie? Máte rádi zeleninové saláty, ale schází vám čas nebo chuť si je doma pracně vyrábět? V tom případě pro vás máme ideální řešení v podobě čerstvých salátů Titbit. Jsou vyrobeny z pečlivě vybraných a kvalitních surovin, čerstvě upraveného masa a dochuceny domácími dresinky.

Pokud se snažíte udržet si lehký jídelníček, který jste započali s nástupem léta nebo si jen upravit životosprávu a do své stravy zařadit více ovoce a zeleniny, čerstvé saláty jsou určitě dobrou volbou. Co když ale nestíháte nakupovat různé druhy listových salátů a bylinek na jejich výrobu a už vůbec ne shánět kvalitní maso a další ingredience? V tom případě pro vás máme několik tipů na čerstvé saláty, které jsou nejen vhodné jako rychlý a lehký oběd, ale také jako chutná a lehká večeře. 
 
1.jpgCous-Cous s grilovaným kuřetem a zeleninou
Tato severoafrická klasika s kousky čerstvě upečeného farmářského kuřete a zeleninou je ideální jako rychlý a lehký oběd. Kombinaci chutí doplňuje svěží mátovo-koriandrový dresink vyrobený z čerstvých bylin. Český termín kuskus označuje jemnozrnnou těstovinu, která se vyrábí ze semoliny - druh tvrdé bílé pšenice - a je u nás stále oblíbenější. Tyto malé kuličky se dají snadno a rychle připravit na mnoho způsobů a jsou také velmi výživné. Obsahují vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, fosfor, vlákninu i uhlohydráty a proto se skvěle hodí i do dietního jídelníčku. Dodají vám potřebnou energii, výborně zasytí, ale přitom nezatíží žaludek.
 
2.jpgSušená rajčata & prosciutto s hořčičným dresinkem
Tento salát s pečlivě zkombinovanými a kvalitními surovinami se řadí mezi ty nejrozmanitější a požitek z něj je umocněn rozmanitou texturou jednotlivých ingrediencí, takže si na něm určitě pochutnáte po všech stránkách. Salátová směs s rukolou - která je výborným zdrojem kyseliny listové, vitamínu C a vápníku - a kousky sušené tyrolské šunky je doplněna slunečnicovými semínky a sušenými rajčaty. Sušená rajčata obsahují také lykopen, který má významné ochranné účinky proti vzniku oběhových chorob, onemocnění prostaty, tlustého střeva, slinivky, srdečních onemocnění a poruch látkové výměny. Pestrost chutí tohoto salátu pak završuje dresink z hrubozrnné hořčice.
 
3.jpgUzený losos & kapary s koprovým dresinkem
To, že ryby jsou zdravé, nám říkaly už naše babičky, ale jejich konzumace u nás je stále spíše podprůměrná. Salát s čerstvým lososem je proto snadnou volbou pro ty, kteří si chtějí jídelníček doplnit především o nenasycené mastné kyseliny omega 3, jejichž nedostatek může mít za následek suchou pokožku, únavu, lámavost vlasů a nehtů, poruchy soustředění, deprese nebo bolesti kloubů. Dále losos obsahuje vitamíny skupiny B, selen, vitamín D, a draslík, které snižují cholesterol, podporují tvorbu červených krvinek a chrání buňky. Salát s uzeným lososem, který je obecně známý svou slanou chutí, je doplněn speciálním dresinkem s čerstvým koprem bez přídavku jakékoli soli.
 
Ovocné a zeleninové saláty Titbit, které jsou denně připravovány z čerstvých salátových směsí, jsou baleny ve speciální ochranné atmosféře, jež je udržuje déle svěží. Jsou k dostání ve vybraných obchodech Tesco, Albert, Billa a Interspar. Některé druhy je také možno zakoupit ve vlacích společnosti Regiojet. Více informací nejen o čerstvých salátech, ale i exotickém ovoci, zelenině a čerstvých bylinkách, najdete na www.titbit.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×