Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocovina? Víme jak na ni

2. 11. 2012

1.jpgBlíží se období vánočních večírků a hlavně silvestrovských oslav. K těmto společenským příležitostem neodmyslitelně patří i alkohol. Bez něj si totiž žádné veselí už nějak nedovedeme představit. Alkohol ve správné míře může navodit příjemnou náladu, uvolnění a ztrátu zábran. Pokud to s ním však přeženeme, čeká nás minimálně jedna velká nepříjemnost a tou je kocovina.

 
Co to vlastně kocovina je?
 
Vzniká díky chemickým látkám z vypitého alkoholu, ale hlavně také dehydratací organismu a nedostatkem minerálů a vitaminů v těle. Díky tomu nám způsobuje bolest hlavy a žaludku, přecitlivělost na světlo či hluk, celkovou nevolnost, slabost a dokonce i třes organismu.
 
I když tyto následky moc dobře známe, popíjení alkoholu si odepíráme jen velmi těžko.
 
TIP: Na kocovinu skvěle pomůže léčivá minerální voda Vincentka, která organismu dodá chybějící minerální látky, neutralizuje překyselení žaludku a zamezí dehydrataci. Pomůže tedy proti příčinám kocoviny.
 
Jak tedy zvládnout bujaré popíjení, abychom následně nelitovali?
 
 - Není dobré pít alkohol takzvaně nalačno. Mnohem rychleji se pak totiž dostane do krve. Doporučuje se sytější a ideálně i mastnější jídlo. Pozor na sushi či lehké rybí pokrmy – ty vám moc nepomůžou, ale spíše uškodí.
 - Snažte se alkohol příliš nekombinovat – kupodivu zde platí, že kvalitní „tvrdý“ alkohol, tedy čisté destiláty (např. z whisky Jack Daniel´s, Finlandia vodka, či další) nezpůsobují takovou kocovinu jako pivo či víno.
 - Pijte pomalu.
 - Pozor na alkohol s bublinkami (sekt či šampaňské) – urychlují jeho vstřebání do krve.
 - Je dobré prokládat popíjení také nealkoholickými nápoji (např. vodou či Vincentkou, která dodává organismu potřebné minerální látky, jejichž absence ke kocovině přispívá a celkově upravuje metabolismus), alkohol naředíte a případná kocovina nebude tak silná. Alkohol také dehydruje organismus a zbavuje jej minerálních látek. Pokud si tedy dáte večer Vincentku nebo ji použijete ráno jako jakýsi „vyprošťovák“ máte vyhráno.
 - Po večírku si dopřejte delší spánek
 - Následující ráno pomůže zcela jistě česnečka či vydatnější snídaně a hlavně vydatnější popíjení čisté vody nebo Vincentky, která tělu doplní chybějící látky a minerály a tím výrazně pomůže snížit následky kocoviny.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×