Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jogurty – zdraví, které chutná!

19. 8. 2008

Obrazek

Jogurty se stávají potravinou stále populárnější a populárnější. Jsou velmi často spojovány, a nutno poznamenat, že oprávněně, se zdravou výživou a zdravým způsobem života. Podle Státního zdravotního ústavu bychom měli sníst 2 až 3 porce denně. Jedna porce představuje zhruba 150 ml jogurtu či 250 ml mléka.
Lékařství i současná věda o výživě podporuje zdravou životosprávu, která je bohatá především na vitamíny a minerály. Toto splňují právě jogurty, které obsahují kromě vysokého procenta vápníku, také velké množství stopových prvků a mléčné mirkobiální kultury.  Je to potravina, která je lidským organismem velmi dobře vstřebávána, dokonce je strávena již během jedné hodiny po svém požití. O mléčných výrobcích a o jogurtech konkrétně je známo, že bývají zdraví prospěšné i jako léky. Prospívají při léčení zánětu trávícího traktu, kolik, zácpy, žlučových poruch, nadýmání, pálení žáhy, vysokého krevního tlaku a migrén. Jogurt také potlačuje vnitřní krvácení a kontroluje hladinu cholesterolu v krvi.
 
Jogurt jako lék a výživa pro děti
U dětí se jogurt osvědčuje dokonce i proti atopickému ekzému. Jogurty se doporučují podávat již dětem ve věku 4–6 měsíců, které si začínají pomalu zvykat na kašovitou stravu. Především v období růstu můžeme u svých ratolestí mléčnými produkty nahradit maso či vejce, které jsou též velkým zdrojem důležitých bílkovin. U těchto potravin totiž bývá problémem, že je děti v nižším věku odmítají jíst. Jogurty jsou tedy v tomto případě nejen velmi vhodnou náhražkou. Jsou pro naše nejmenší důležitým zdrojem bílkovin a podporují jejich růst a vývoj. U dětí, které jak známo trpí často nejrůznějšími nemocemi, má jogurt velmi důležitou funkci. Velmi prospívá dětem, které jsou nuceny užívat antibiotika, která ovšem zabíjejí nejen škodlivé bakterie, které způsobují například tak běžnou angínu, ale ničí i bakterie prospěšné. Nejjednodušším řešením je i v tomto případě alespoň kelímek jogurtu denně.
Firma Yoplait na základě těchto lékařských doporučení přišla jako jediná na český trh s jogurtovou pochoutkou určenou pro děti obohacenou o probiotickou kulturu s Bifidobacterium Lactis, která právě podporuje imunitu dětí.
„Jsme si vědomi zvyšujících se nároků na trhu a tudíž dětský jogurt Safari, nyní s vylepšenou recepturou, je vyvinut speciálně tak, aby byl zdraví prospěšný, dětem chutnal a zároveň je i pobavil. Je vyroben bez konzervačních látek, je přirozeným zdrojem vápníku (obsahuje 15% doporučené denní dávky) a navíc obsahuje bifidogenní kulturu, která napomáhá lepší imunitě dítěte“, říká pan Milan Obetko, ředitel marketingu společnosti Yoplait pro Českou republiku a Slovensko.
Yoplait Safari obsahuje kombinaci živých jogurtových kultur a unikátní probiotické kultury s přítomností kmene Bifidobacterium Lactis, která má pozitivní účinky na lidský organismus a zdravé zažívání. Zároveň je přirozeným zdrojem vápníku a je vyroben bez konzervačních látek. K dostání je v několika příchutích a baleních s novými cukrovinkovými bonusy pod víčky.

O společnosti Yoplait:
Yoplait Czech, a.s. patří k významným výrobcům mléčných kysaných výrobků a zakysaných smetan na českém trhu. Yoplait Czech, a.s. je součástí mezinárodní skupiny Yoplait, která má zastoupení ve více než 50 zemích světa a patří k nejvýznamnějším výrobcům čerstvých mléčných produktů na světě.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Yoplait

(Magda, 17. 7. 2009 17:10)

Jogurty Yoplait jsou nesrovnatelně lepší než Danone.Danone jsou řídké šmejdy vyráběné v Polsku.Ale protože jsou vidět v reklamě,lidé tomu věří.Jako má jejich Activie prospěšných bakterií,to má kterýkoliv jiný jogurt.Ale umí to prodat.....

Specialisti???

(ANous, 30. 5. 2009 19:52)

Podivejte se na marketing Yoplait a Danone. Danone ma vynikajici marketing ve vsech smerech, jak na obchodech, tak v mediich a zrejme ma i velmi dobre obchodniky a kdyz to porovnam s Yoplait, tak Danone vede 90:10...

Brigada

(Andras, 6. 4. 2009 14:01)

Dobry den,
Ja bych mel zajem o plneni zivych kultur do jogurtu. Kde se muzu prihlasit?

Umeni bojovat na poli jogurt-marketingu

(Slavo, 12. 1. 2009 10:37)

Dle myho nazoru neprodavate jogurt jako potravinu. Prodavate s nim spotrebiteli styl. A tohle je potreba mit na pameti.
Je taky potreba zamerit se v prvnim rade na mlade lidi, hlavne devcata, pro ktere je konzumace jogurtu neco jako priprava na obdobi dospelosti.

Spravne zvolena koncepce marketingu

(Roland, 7. 1. 2009 10:53)

Hezky den preji, podle meho nazoru marketingovy specialiste spolecnosti Yoplait zvolili vhodnou marketingovou koncepci k prodeji mléčných kysaných výrobků bez konzervačních látek s obsahem bifidogenních kultur, a zakysaných smetan na českém trhu. Miti spravnich lidi na spravnich mistech sice neco stoji, ponevac se taka investice spolecnosti vyznacuje rychlou navratnosti. Doufam ze spoludiskutujici souhlasi.

Yoplait

(Lucie, 7. 1. 2009 10:06)

Mno, mne Yoplait chutna mnohem vice nez to hnusny danone. Vzhuru za zdravim!

Zdravi, ktere mi take chutna (mnam)

(Slavo, 7. 1. 2009 10:03)

Vyborne!
Je zrejme, ze v Yoplait vsadili na opravdove marketingove specialisty, tudiz prorazi na trh s novyma prevratnyma produktama. Bravo!
Nezavidim jim akurat to plneni jogurtu po vecerech.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×