Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní únava? Nasaďte vitaminovou kúru

2.jpg

Většina z nás ví velmi dobře, o čem je řeč. S koncem zimy a příchodem jara nám dochází energie a chuť v podstatě cokoliv dělat, jsme unavení, takzvaně bez šťávy, jen zalehnout do postele, odpočívat a spát. Podle lékařů je to z velké míry dáno tím, jak se chováme v zimě. Tedy, že omezujeme pobyt venku, málo se hýbáme, vybíráme si těžká a velmi kaloricky vydatná jídla. Ovšem velký vliv hraje i nedostatek Slunce a vitaminů. Jak se jarní únavy pokud možno rychle zbavit? Důležitý je přísun velké porce vitaminů v kombinaci s pohybem venku, otužováním a odpočinkem.
Podle lékařů se také na našem jarním stavu bohužel často podílí fakt, že jsme během zimy přechodili, anebo ne zcela doléčili různá onemocnění, virózy, chřipky. Organismus je pak často velmi vyčerpaný a jede tzv. na záložní režim. V těchto případech je na místě začít v prvé řadě s vitaminovou kúrou a odpočinkem a teprve po doléčení se vrhnout na pohyb a otužování.
Vitaminy B, C, A1.jpg
Podle lékařů jsou pro regeneraci organismu klíčovými vitaminy B,C a A. B-komplex je velmi důležitý jako prevence nespavosti, depresí, nervozity a pocitu únavy, velmi pozitivně ovlivňuje také trávení, vstřebávání a vylučování potravy. Skvělou zásobárnou všech vitaminů skupiny B jsou například sušené pivovarské kvasnice neboli Pangamin, který je zcela přírodním a vyváženým zdrojem. Obsahuje například 20x více vitaminu B1 a B2 než játra. „Užívání Pangaminu je vhodné při různých stavech únavnosti, slabostí, nechuti do tělesného i duševního výkonu, nadměrné spavosti, stavech po infekčních chorobách, při příznacích nedostatku vitaminů a nerostných látek, při náchylnosti k častým infekčním chorobám, při řadě chronických chorobných stavů,“ konstatuje epidemiolog Stanislav Hejda.
Vitamin C je klíčový pro správnou funkci imunitního systému. Napomáhá v boji proti virům a bakteriím a zároveň zmírňuje projevy nemocí a zkracuje léčbu. Konečně vitamin A přispívá k udržení normálního stavu zraku. Vitamin A přispívá k normální funkci imunitního systému. Zároveň také zajišťuje růst, vývoj a kvalitu sliznic.
Všechny tyto vitaminy naleznete například v Pangaminu s koenzymem Q10, což jsou pivovarské kvasnice obohacené o koenzym Q10 a sladový extrakt. „Sladový extrakt obsahuje celou škálu vitaminů, především vitaminy skupiny B, vitamin A, vitamin C, kyselinu pantotenovou, listovou, biotin, řadu minerálních látek a nerozpustnou vlákninu,“ upřesňuje Marcela Ernstová, ředitelka společnosti Rapeto, která Pangamin vyrábí a distribuuje.
Přímé zdroje energie
Již několik let se v souvislosti s únavou skloňuje název koenzym Q10. Jde o prvek, který má charakter koenzymu a zároveň částečně vitaminu, a je pro lidský organismus nepostradatelný. Účastní se totiž nejdůležitějšího děje v buňce – tvorby energie. Dodává energii srdečnímu svalu a mozku, ale nejen jim. Celkově zvyšuje fyzickou a psychickou kondici, posiluje vitalitu a zkracuje dobu rekonvalescence. Pro jarní únavu ideální.
Mezi další životabudiče patří ženšen. Jde o bylinu původem z Číny, která působí stimulačně a relaxačně na centrální nervový systém a pomáhá mobilizovat energii organizmu. Krátkodobě zlepšuje také koncentraci a vitalitu a má dokonce i afrodiziakální účinky.
„Pro všechny, kteří se potýkají s krátkodobou únavou, nechutí cokoliv dělat, doporučujeme vyzkoušet Pangamin právě v kombinaci s koenzymem Q10 nebo ženšenem (Gnostin). Tyto látky se výborně doplňují s pivovarskými kvasnicemi a značně napomáhají posílení vitality a urychlení regenerace celého organizmu,“ uzavírá Ernstová.
Více informací naleznete na www.pangamin.cz
O společnosti Rapeto, s.r.o.
Na trhu s potravinovými doplňky působí úspěšně řadu let. Je výhradním výrobcem
a distributorem kvalitních a zdraví prospěšných produktů, jejichž účinky oceňují zákazníci
i renomovaní odborníci. Vlajkovou lodí široké škály preparátů je Pangamin. Produkt vyráběný ze sušených pivovarských kvasnic je československým patentem, vyrábí se víc než 50 let. Více informací o produktech společnosti a také e-shop na stránkách www.pangamin.cz, případně na https://www.facebook.com/pangamin
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×