Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak zabránit tomu, aby nám vypadávaly vlasy? Plantur 39 – spolehlivá péče o vlasy žen

plantur39-gruppenbild.jpg

Vypadávání vlasů u žen bohužel vůbec není okrajovou záležitostí, jak by se mohlo na první pohled zdát. Podle některých výzkumů se s tímto problémem potýká dokonce 40 % žen a více než půl milionu Češek trpí dokonce akutním vypadáváním vlasů. Nepříznivý stav ovlivňuje nejčastěji genetická zátěž v kombinaci s hormonálními vlivy. Ovšem dobrou zprávou je fakt, že správnou péčí lze tento zdravotně kosmetický problém řešit. Existují totiž tzv. fyto-kofeinové vlasové přípravky, které dokáží padání vlasů zastavit. Konkrétně jde o soubor přípravků značky Plantur 39, které kromě kofeinu obsahují také zinek, niacin a kombinaci fytoflavonoidů ze sóji a bílého čaje.
 
Proč vlastně ženám vlasy padají?
První negativní změny na svých vlasech ženy obvykle pozorují po porodu nebo v období přechodu, ojedinělé nejsou ani případy při dlouhodobém stresu, nemoci. Zatímco zdravá pokožka denně ztrácí zhruba 30 až 100 vlasů, najednou jich při mytí či česání zůstává v ruce či v hřebenu mnohem více, klidně i celé chomáčky. Podle lékařů je to obvykle dáno právě hormonálními výkyvy, kdy v těle ženy začne klesat množství ženských hormonů estrogenů. Naopak se zvyšuje vliv mužského hormonu testosteronu, což má za následek stále jemnější vlasy, které navíc začnou mnohem více vypadávat. 
Podle dermatoložky Dagmar Kubicové je pro většinu žen obvykle velmi těžké se s vypadáváním vlasů vyrovnat. „Pokud problém trvá delší dobu nebo je padání markantní nejen při česání, ale i během dne, pak se stává psychickou zátěží v zaměstnání i vzhledem k dobrému pocitu ze sebe sama,“ míní lékařka. Dagmar Kubicová doporučuje v takových případech příliš neotálet s návštěvou dermatologa, který stanoví diagnózu a také plán léčby. A to ještě ve fázi, kdy jsou vlasové váčky aktivní.
 
Kofein působí bezprostředně
plantur_sampon_barvene_cmyk.jpgV první fázi vypadávání vlasů ovšem doporučuje dermatoložka Kubicová ženám právě speciální program v péči o vlasy fyto-kofeinový komplex Plantur 39. „Složení těchto přípravků reaguje na pokles hladiny estrogenu a kofeinový komplex chrání vlasové kořínky před negativními účinky testosteronu, vlas posiluje a podporuje růst vlasového stvolu,“ konstatuje Kubicová z dermatologického centra Aaron Laser.
Mezi základní přípravky péče Plantur 39 patří především dva druhy fyto-kofeinových šamponů. Používají se stejně jako běžné šampony, jen je potřeba nechat je o trošku déle působit. Kofein totiž proniká k vlasovým kořínkům, kde účinkuje zhruba po dvou minutách. Šampon na barvené a poškozené vlasy navíc obsahuje přírodní výtažky z pšenice, která společně s provitaminem B5 pomáhá zvláčňovat a posilovat vlasy. Vyhlazuje poškozenou strukturu vlasů a dodává jim intenzivní lesk. Šampon na jemné a lámavé vlasy naopak obsahuje jen nízké dávky změkčujících a vlasy zvláčňujících látek. Váš účes si tak snadno udrží svůj objem. 
Pro dosažení optimálního účinku je vhodné používat fyto-kofeinový šampon každý den, případně doplnit péči fyto-kofeinovým tonikem. Na podporu vnější terapie lékaři doporučují užívat doplněk stravy, vnitřní kúru Plantur 39, jejíž aktivní kapsle obsahují komplex vitaminů a minerálů. Jako doplňkovou péči nabízí Plantur 39 balzámy a strukturovací péči pro snazší rozčesávání, lesk a objem.
 
Přípravky fyto-kofeinového komplexu Plantur 39 jsou v prodeji v lékárnách a ve vybraných kadeřnických a kosmetických salonech.
Doporučená cena fyto-kofeinových šampónů je 298,- Kč.
Více informací na www.plantur39.cz
 
O značce Plantur 39
Přípravky vlasové péče Plantur 39 vyrábí německá společnost Dr.Wolff -Research, která je již po desetiletí vnímána jako specialista ve vývoji mimořádně účinných způsobů aplikace přípravků nejen proti padání vlasů. Účinnost kofeinu při boji s vypadáváním vlasů byla potvrzena studií vedenou na univerzitní klinice v Jeně. Z dermatologického hlediska může být kofein doporučován jako kosmetická léčba předčasného vypadávání vlasů, a to díky dobré snášenlivosti a prokázanému účinku. Výsledkem výzkumu jsou vysoce kvalitní přípravky Plantur 39. Výhradní zastoupení značky Plantur39 má v České republice společnost Medac.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×