Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak přežít firemní večírek bez ostudy

12. 11. 2011

Blíží se Vánoce a to je kromě pečení, uklízení a shánění dárků také čas firemních večírků. Nad sklenkou vína nebo při jízdě na bobu můžete s kolegy probrat i ožehavá témata, na která se při běžném pracovním provozu nedostane čas. I na večírku musíte ale neustále pamatovat na svoji image a nedopustit se žádného faux-pas. „Tanec některých dam na barovém pultu není výjimečný. Pár dvojic se tu již dokonce sblížilo, i když ne přímo v dráze,“ říká Michal Sadil, ředitel Bobové dráhy Prosek. Přinášíme večírkové desatero, kterým je dobré se během večírkové sezóny řídit.

1) Před odchodem na večírek zkontrolujte, jaký je pro akci vyžadován dress code, tedy vhodné oblečení. Vyhnete se tak situaci, kdy všichni budou v šatech a vy v džínách a naopak.
2) V případě firemních večírků neplatí, že správná „hvězda“ přijde později. Většina akcí totiž začíná projevem někoho z vedoucích představitelů společnosti a přijít až v jeho průběhu nebo dokonce po něm rozhodně plusové body nepřinese.
3) Nečekejte s jídlem na raut. Najezte se alespoň trochu předem! Nebudete za největšího jedlíka a navíc pomůžete štíhlé linii. Ochutnávejte vše podle libosti, nezapomeňte to ale prokládat společenskou konverzací.
4) Nepočítejte s tím, že když jste na rautu snědli pět úžasně mastných řízků, žádná opice vám nehrozí! Ano, je dobré mít v žaludku pověstný „základ“, ale před opilostí vás nezachrání!
5) Prokládejte alkohol nealkoholickými nápoji, nejlépe vodou. Předejdete tak opilosti a trapasům, ale i nevolnosti způsobené překyselením žaludku.
6) Pokud jste hvězda večírků či lev salónů, na firemní akci se držte raději na uzdě. O celém večeru se ještě povedou dlouhé debaty další dny v práci. Jistě nestojíte o pověst nejhlučnějšího zaměstnance.
7) Upřímnost je sice fajn, i u ní je však třeba hlídat tu správnou míru. Alkohol velmi snižuje schopnost úsudku. Pokud vás tedy napadne o půlnoci v podnapilém stavu říkat šéfovi, co dělá špatně, i když třeba s dobrým úmyslem, může vás ráno kromě bolehlavu čekat i další nemilé překvapení.
8) Pečlivě zvažte také nabídky k tykání. I ty je lepší nechat na vhodnou příležitost za střízliva.
9) Líbí se vám už dlouho nějaký kolega či kolegyně? Firemní večírek je určitě dobrá příležitost na to se blíže poznat. Pamatujte ale na to, že jste určitě pod drobnohledem svých kolegů, kteří vaši aktivitu řádně zhodnotí další den v práci. Zkoušet se sblížit se šéfem je jasná cesta k problémům.
10) I přesto, že se musíte stále hlídat, večírek s kolegy si užijte. Je to dobrý relax, který vám dodá sílu zase se pustit do práce.                       
O bobové dráze Prosek:
Bobová dráha s celoročním provozem byla otevřena 15. června 2003. Dráha je dlouhá téměř 800 metrů, celkové převýšení je 50 metrů a maximální rychlost téměř 60 km za hodinu. Kromě délkových a rychlostních parametrů je zajímavý i profil trati, který obsahuje 720stupňové zatáčky a nejednu další vychytávku (osmičku, „hup“ a další). Dráha je naprosto bezpečná a bez doprovodu rodičů na ni mohou jezdit děti od 8 let. Mladší bobisté se mohou svézt spolu s rodiči na jednom bobu. V areálu je také lanová skluzavka, dětský lanový park vhodný pro děti od tří let a také restaurace s terasou a venkovním grillem. Dráha je otevřena každý den, v zimní sezoně po-pá 12 – 20, so, ne svátky od 10 do 22 hodin.
Aktuální informace o dráze naleznete na www.bobovadraha.cz www.restaurace-bobovka.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×