Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak dostat s novým rokem vlasy zase do kondice?

8. 2. 2016

1.jpg

Vysušené, zplihlé, bez energie. A ke všemu ještě padají. Klasické povzdechy žen nad kvalitou svých vlasů v zimě a zároveň aktuální téma hovorů v kadeřnických salonech a v lékárnách. Jak vlasy před koncem zimy a příchodem jara nejlépe zregenerovat? Dodržte novoroční předsevzetí nekouřit, omezte alkohol, dbejte na správnou životosprávu i vlasovou péči. Proti vypadávání vlasů a na podporu jejich růstu můžete vyzkoušet i masáž hlavy nebo speciální vlasové tonikum švýcarské značky Revalid.

 

Když jde „jen“ o životní styl

Vlasy odrážejí zdravotní stav celého organismu a změna jejich kvality či dokonce vypadávání vlasů často jako první signalizují, že s námi není něco v pořádku. Vlasy umí odhalit jak nedostatek vitaminů a minerálů v těle, tak i nezdravý životní styl. Kouříte? Pak si mimo jiné ničíte vlasové kořínky. Popíjíte častěji alkohol? Vysušuje vám kůži, včetně vlasové pokožky.

Tip: Chcete-li mít vlasy zdravé, používejte pro péči o ně kvalitní vlasovou kosmetiku, která svým složením vlasům prospěje. Pro posílení a regeneraci vlasů jsou vhodné přípravky s obsahem výtažku z ovsa, pšeničných proteinů a panthenolu. Aby vlasy nepadaly a lépe rostly, doporučují odborníci používat přípravky s kofeinem. Zkuste také změnit životní styl. Jídelníček upravte tak, abyste tělu i vlasům pravidelně dodávali potřebné živiny. Problémy s vlasy mohou být samozřejmě také indikátorem nástupu hormonálních změn nebo začátku nemoci, a to je potřeba řešit s lékařem. 

 

Omezte tepelné úpravy

Fén, kulma, žehlička. Pokud s nimi upravujete vlasy často, což je obzvlášť v zimě běžné, nejspíš už ztratily lesk, jsou křehké, lámou se a štěpí. Podle odborníků na vlasovou péči jde o typické projevy poškození vlasů právě těmito elektrickými přístroji. Vlasům pochopitelně neprospívá ani chemické barvení, odbarvování či trvalá. I ty mohou poškodit horní vrstvu vlasu a přispívají ke štěpení a lámání.

Tip: Pokud v tomto směru nehodláte na vašich zvycích nic měnit, měli byste věnovat zvýšenou pozornost pravidelnému ošetřování vlasů. Používejte šetrné šampony a kondicionéry s posilujícími účinky, vhodné jsou také výživné masky na vlasy. Ideální je kombinovat přípravky jedné značky vlasové péče, například Revalid.

 

Mít či nemít pod čepicí

Čepice v zimě chrání vlasovou pokožku před nízkými teplotami, které mohou na vlasech napáchat velké škody. Zároveň ale čepice brání přístupu vzduchu a světla, jejichž dostatečný přísun vlasová pokožka potřebuje. Když k tomu ještě připočteme negativní vliv suchého vzduchu ve vytápěných místnostech, jsou na konci zimy vlasy extrémně vysušené a zplihlé, bez energie, a ke všemu ještě vypadávají. 

 

Tip: Dopřejte vlasům masáž!

Správná péče o vlasy vyžaduje víc než jen mytí a česání. Vhodná je pravidelná masáž pokožky hlavy k povzbuzení krevního oběhu. S pomocí kvalitního vlasového kartáče ji zvládnete i sami, ideálně každé ráno a každý večer. Krouživými pohyby kartáčem postupujte od spánků až k temeni hlavy a tento postup několikrát opakujte. Soustřeďte se při tom pouze na plynulé masážní pohyby a snažte se být uvolnění.

Masírování hlavy přispěje k prokrvení pokožky a posílí celkové zdraví vašich vlasů. Masáž kartáčem můžete kombinovat také s masáží pokožky hlavy vlasovým tonikem Revalid.

 

1aa.jpgRevalid HAIR TONIC

Jemná masáž pokožky hlavy tímto tonikem s obsahem kofeinu stimuluje krevní oběh, vlasovou pokožku a vitalitu vlasových kořínků, čímž zabraňuje vypadávání vlasů a zároveň podporuje jejich růst. Výtažek z ovsa a pšeničné proteiny vlasy regenerují, posilují a celkově zlepšují jejich strukturu. Panthenol navíc vlasovou pokožku zklidňuje. Speciální kúru vlasového tonika balenou ve 20 ampulích můžete aplikovat na suché i mokré vlasy. Koupíte ji v lékárnách, doporučená cena 380 Kč. Více informací na www.revalid.cz

 

O společnosti Ewopharma
Česká pobočka známé švýcarské společnosti Ewopharma obchodně zastupuje zahraniční farmaceutické společnosti v České republice. Díky víc než padesátileté tradici zaujímá jedno z předních postavení na českém trhu. V roce 2004 získala povolení pro výrobu léčivých přípravků v rozsahu dovozu ze třetích zemí. Do portfolia společnosti Ewopharma patří oblíbené přípravky péče o vlasy značky Revalid a produkty Perskindol na bolavé svaly a klouby. Společnost Ewopharma zastupuje také švédskou firmu BioGaia a je výhradním dovozcem jejích vysoce kvalitních a účinných kapek BioGaia ProTectis do ČR. Kapky se doporučují mimo jiné při novorozenecké kolice, průjmu, k antibiotikům či pro podporu imunity.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×