Jdi na obsah Jdi na menu
 


JAK (PŘE)ŽÍT ŽIVOT NA ŽIDLI

1. 4. 2018

holky_pater_leva.jpg

NOVÁ EPIDEMIE VYSPĚLÉHO SVĚTA? SEDAVÉ ZAMĚSTNÁNÍ. ZHRUBA 75 PROCENT LIDÍ Z KANCELÁŘÍ STRÁVÍ SEZENÍM V PRÁCI VÍCE NEŽ SEDM HODIN DENNĚ. A TO JE PŘÍLIŠ. STOUPÁ RIZIKO NEJRŮZNĚJŠÍCH CHOROB, POŠKOZENÍ PÁTEŘE I PŘEDČASNÉHO ÚMRTÍ. JAK NEMOCEM „KANCELÁŘSKÝCH KRYS“ PŘEDEJÍT?

Tak schválně: kolik hodin denně prosedíte? Osm v práci, dvě v autě, čtyři doma u televize, notebooku nebo mobilu. Co na tom, že si mezitím skočíte protáhnout tělo do „fitka“ nebo na badminton. Pokud pracujete v kanceláři, jste otrokem židle. Není divu, že polovina všech kancelářských pracovníků má problémy se zády.

„Při dlouhodobém setrvání v jedné poloze může dojít k únavě svalstva, které má vliv na udržení postavení páteře. Hrozit mohou různé deformace,“ říká Prof. dr. sci. Janko Popovič, dr. Med, člen lékařské asociace a lékařské společnosti ve Slovinsku, stejně jako několika dalších zahraničních asociací, včetně New Yorské Akademie věd, Mezinárodní společnosti pro studium bederní páteře a Mezinárodní federace pro operace páteře. 

Adam Zaydlar z Centra zdravého sezení dodává: „Dlouhodobě nesprávné postavení páteře vede k nadměrnému přetěžování určitých oblastí, které se krátkodobě projevuje pouze bolestí, v dlouhodobém horizontu však vede i k doživotnímu poškození páteře.“

Ale nejsou to jen záda. Nekonečné ťukání do počítače v jedné poloze ohrožuje také naše srdce. Studie, jež zkoumala 7744 mužů v produktivním věku, zjistila, že muži sedící v práci minimálně 23 hodin týdně mají o 64 procent vyšší riziko úmrtí na srdečně-cévní choroby než fyzicky pracující lidé. A nesejde na tom, jak moc sportujete ve volném čase. Dáváme zabrat nejen tělu, kvůli špatnému sezení navíc naše výkonnost klesá až o třetinu. Ale kdo v pracovním zápřahu myslí na to, zda sedí správně?

 

kh.jpg

 

70 TISÍC HODIN STRÁVÍ VSEDĚ PRACOVNÍK V KANCELÁŘI

Člověk kancelářského typu stráví vsedě v práci 70 tisíc hodin. Správná židle je proto nutností. A firmy si to naštěstí začínají uvědomovat. Zatímco v minulosti byly trendem hlavně designérské kousky nebo naopak co nejlevnější kancelářské židle, nyní se pořizuje kvalitní nábytek na míru a hlavně zdravotně šetrný. Právě pro lidi se sedavým zaměstnáním označuje výběr správné zdravotní židle jako nejdůležitější preventivní opatření pro snížení bolesti zad a problémů s páteří vůbec. „Špičkou jsou zdravotní židle, jejichž hlavní úlohou je odstraňovat bolesti zad“, vysvětluje Adam Zaydlar. „Zdravotní židle SpinaliS jsou certifikovanou zdravotní pomůckou, která bolestem zad nejen předchází, ale dokonce je i léčí. Jedná se o unikátní aktivní židle s pohyblivým sedákem na pružině, na kterých se můžeme pohupovat a tím zároveň posilovat zádové i břišní svaly.“

Centrum zdravého sezení nabízí možnost zapůjčení vybrané zdravotní židle SpinaliS® domů nebo do kanceláře a to ZDARMA!

 

HOUPEJTE SE

Dlouhodobé pasivní sezení na pevné židli je prokazatelně nejvíce zatěžující polohou pro páteř. Zádové i břišní svalstvo je uvolněné a přitom ustrnulé v jedné pozici, vzniká tak enormní tlak na meziobratlové ploténky, a to o 40 – 90 % větší než ve stoje. Pro zdravé sezení není důležitá jen správná pozice těla a nastavení židle, podstatný je pohyb - změna polohy. Odborníci se shodují na aktivním (dynamickém) sezení pomocí pohyblivého sedáku. Sedák na pružině se s každým vaším pohybem plynule naklání do všech směrů, imituje tak dynamické sezení na balonu, které vede k přirozenému posilování zádových a břišních svalů a díky zapojení vlastního svalového korzetu udržuje páteř v ergonomicky ideální pozici. Sedět = cvičit = posilovat.

Více informací na www.zdravotni-zidle.cz

POPIS FOTO:
Pohyblivý sedák na pružině v kombinaci s pevnou ergonomickou zádovou opěrkou, podporuje přirozený pohyb i při práci vsedě a zároveň garantuje bezpečnou polohu, bolestem zad nejen předchází, dokonce je i v mnoha případech dokonce odstraňuje.“, vysvětluje Adam Zaydlar z Centra zdravého sezení. „Na rozdíl například od rehabilitačního míče, který nemá stabilní bod, a proto není pro dlouhé užívání dostatečně bezpečný. Fyzioterapeuti i ortopedi doporučují maximální délku sezení na míči 2 hodiny.“

Řešením bolavých zad, dysbalancí i přirozené dětské „neposednosti“ je aktivní sezení, které dovoluje, respektive podněcuje, zdravotní židle SpinaliS s pohyblivým sedákem na pružině. Zdravotní židle SpinaliS je jedinečná v tom, že čím více času na ní strávíte, tím více posilujete, jste méně unavení a bolaví, navíc nejen bolestem zad předchází, ale jako jediná je i léčí!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×