Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ideální dovolená s dětmi? Špindlerův mlýn

19. 8. 2014

lodicky-spindl.jpgHledáte tip na letní rodinnou dovolenou v Čechách? Vsaďte na Špindlerův Mlýn a nudit se nebudete. Horské městečko uprostřed Krkonoš je skvělou volbou, jak s dětmi strávit prázdniny aktivně a přitom si skutečně odpočinout. Těšte se na širokou paletu sportovního vyžití, spoustu dětských atrakcí, báječné jídlo a prvotřídní servis.

Děti ocení nejvýše položené letteringové hřiště v Čechách
Rádi byste letos nahradili klasickou dovolenou u moře něčím pestřejším? Chcete své děti během prázdnin skutečně zabavit? Špindlerův Mlýn je sázka na jistotu. Vaše ratolesti nepochybně ocení nově vybudovaná dětská hřiště přímo na vrcholcích Krkonoš. Za návštěvu stojí zejména první české letteringové hřiště na Medvědině, které je postaveno z obřích 3D písmen. „Na herní prvky jsme skutečně pyšní. Naším záměrem bylo nabídnout dětská hřiště s opravdu zajímavými atrakcemi pro malé i větší návštěvníky. Vyřádí se zde ale podle našich zkušeností i dospělí, stačí jen trocha fantazie. Navíc jde o nejvýše položené dětské hřiště v České republice. Rozkládá se v nadmořské výšce 1235 metrů, takže nabízí skutečně nádherný výhled,“ uvedl Čeněk Jílek, ředitel Skiareálu Špindlerův mlýn. Děti si zde mohou na čerstvém vzduchu vyzkoušet řadu prolézaček, skluzavek nebo malých lezeckých stěn. Neotřelé herní prvky nabízí i druhé hřiště před horní stanicí lanovky či nové hřiště v těsné blízkosti panoramatické restaurace Na Pláni. K dispozici tu jsou fitness stezky, houpačky nebo nafukovací trampolíny. „Opravdu jsem ocenila, že si mohu dát v klidu kávu a děti si hrají stále mně na dohled. Změny, kterými areál prošel, jsou opravdu super,“ svěřila se Martina Pavelková z Prahy, která ve Špindlu trávila víkend se svými dvěma dětmi. Stavitelé totiž mysleli jak na pohodlí rodičů, tak zábavu dětí. Na všechna hřiště je proto dobře vidět z přilehlých bufetů a restaurací. Zatímco si tedy děti hrají, vy můžete relaxovat a užívat si nezapomenutelných výhledů u výborné kávy či při chutném obědě.

letteringove-hriste-spindl.jpg



Poznejte Krkonoše prostřednictvím naučných stezek. Klidně i s kočárkem.
Dáváte přednost zábavě, při které se děti něčemu přiučí? Pak vyzkoušejte čtyři naučné stezky vedoucí úbočím Medvědína a z Plání do Svatého Petra. Stačí vyjet lanovkou a užít si procházku plnou zábavy, kvízů a úkolů, kde se cestou navíc dozvíte mnoho zajímavých informací o Krkonoších a jejich obyvatelích. Na konci na děti vždy čeká odměna za správné odpovědi. Naučné stezky se rozkládají téměř na třiceti kilometrech.
„Medvědí a Stopařskou možná znáte již z předchozích let, ale i ty prošly rekonstrukcí. Dvě stezky jsou pak úplně nové. Stezka s názvem Krakonošův příběh vede z Medvědína do Špindlerova Mlýna, měří 9,5 kilometru a je přístupná i pro pěší s kočárky a vozíčkáře,“ řekl Čeněk Jílek. Stranou zájmu nezůstává ani Mechová pěšinka na Svatém Petru, která je dlouhá necelé čtyři kilometry. „Děti byly doslova nadšené. Zkoumaly, hledaly a očichávaly všechny rostlinky, na které jsme cestou narazily. Každou informaci si poctivě zapisovaly, vypadaly úplně jako mladí botaničtí badatelé,“ smála se maminka Petra, která byla ve Špindlerově mlýně na výletě s partou kamarádek a kupou dětí.

spindl.jpg

 
Špindl Bike Park doplnil oblíbený Pumptrack
Známý Bike Park na Svatém Petru nabízí celkem šest tratí. Špindlerovské sjezdovky si tak můžete sjet i na kole. Na své si přijdou úplní začátečníci i zkušení bikeři. Zbrusu nový Pumptrack je pak ideální také pro děti. Oválná dráha se spoustou vln a klopených zatáček je postavená na rovině na dojezdu sjezdovek. Jezdci na ní nepotřebují používat pedály a pouhým „pumpováním“ rukou a nohou při projíždění umělých nerovností jezdí kolem dokola bez šlapání. Za vyzkoušení adrenalinového zážitku navíc děti ani dospělí nic neplatí.
 
Sjeďte Hromovku na tříkolce nebo brázděte jezero loďkou
Další novinkou, kterou pro své návštěvníky letos ski areál připravil, jsou terénní tříkolky. Pokud máte rádi adrenalin, jsou ideální volbou. „Musím přiznat, že jsem něco podobného ještě nezažil. Na lyžích jsem Hromovku sjížděl mockrát, na tříkolce to byla síla,“ neskrýval nadšení z jízdy patnáctiletý Tomáš, který si tříkolky vyzkoušel i se svým tátou. Tříkolky si jednoduše zapůjčíte u horní stanice lanovky Svatý Petr – Pláně nebo pod dolní stanicí v obchodě Spindl Motion Mountain Shop. Terén pak vede modrou sjezdovkou po vyznačené trase z Plání do Svatého Petra. Tříkolky jsou dobře ovladatelné a děti od čtrnácti let je mohou dokonce řídit sami.
Svou dovolenou můžete nově zpestřit také projížďkou na loďce a prohlédnout si tak Špindlerův Mlýn z vodní hladiny. Čtyřmístnou lodičku si vypůjčíte na břehu Labské přehrady, vyplujete na umělou vodní nádrž a užíváte si horské městečko z jiného pohledu.
Špindlerův Mlýn nabízí aktivní vyžití skutečně pro každého. Je vyhledávaným místem mnoha pěších turistů a cyklistů. Vyzkoušet můžete novou pětadvacetikilometrovou cyklostezku vedoucí do Herlíkovic, zahrajete si volejbal či tenis na perfektně upravovaných antukových kurtech. Svým širokým spektrem vyžití je ideálním místem nejen pro dospělé, ale především také pro děti.
Více informací naleznete na www.skiareal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×