Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gordon Ramsey, kuchař hrubián opět v akci

27. 3. 2011

Tenhle plavovlasý skot, který si nedává pozor na ústa, připravuje další ze svých mistrovských kuchynských kousků. Tentokrát se chystá v novém televizním pořadu FAKtický odborník vybrat nejlepší rodinnou restauraci z celé Velké Británie. Ze stovek restaurací jich bylo do pořadu vybráno celkem osmnáct a zastupují v něm italskou, francouzskou, čínskou, španělskou, thajskou, americkou, britskou, ale i mezinárodní kuchyni. V Čechách mohou diváci sledovat soutěž na kanálu TV Paprika, který Ramsayho show vysílá už od roku 2005.

V soutěži se představí osmnáct rodinných restaurací z celé Velké Británie, které se utkají o titul „Nejlepší rodinná resaturace FAKtického odborníka” a budou mít právo si toto označení připevnit pod vývěsní štít své restaurace. V každé epizodě se budou zaměstnanci dvou restaurací v Ramsayho kuchyni ucházet o přízeň 50 platících hostů. Titul získá ten, kdo za rozhodující večer „udělá“ největší tržbu.
Od meruny k vařečce
Cesta 44letého kuchaře a televizního showmana skotského původu, která je lemována 16 Michelinovými hvězdičekami a úctyhodnou sérií televizních úspěchů, byla dlouhá a trnitá. Světlo světa spatřil 8. listopadu 1966 pod jménem Gordon James Ramsay ve známém skotském městě Glasgow. Ve své autobiografické knize se zmiňuje o svém otci jako o násilnickém opilci a sukničkám. Gordon vylétl z rodného hnízda v šestnácti letech – nejprve se připravoval na kariéru fotbalisty a posiloval mužstvo Glasgow Rangers. Poté, co se přestal profesionálně zabývat sportem, začal ho lákat úplně jiný obor, ve kterém, jak se ukázalo, dokázal být mnohem úspěšnější.
Ramsayho říše
Jeho jedinečný kuchařský talent mu přinesl úspěch v podobě prosperující sítě restaurací na celém světě. První restaurace se stala základem neuvěřitelně rychle rostoucí Ramsayovy říše; nejprve otevřel restauraci Petrus, potom Amaryllis v Glasgow – tu musel ale později zase zavřít – a Gordon Ramsay at Claridge's. Následoval Hotel Connaught v Mayfair. Pak přišly na řadu restauranty mimo území Velké Británie, jako první Verre v Dubai. Gordon Ramsay at Conrad Tokyo a Cerise by Gordon Ramsay byly otevřeny v Tokiu v roce 2005 a Gordon Ramsay at the London byl v listopadu 2006 uveden do provozu v New Yorku. V Irsku byla jeho prvním podnikem restaurace Gordon Ramsay at Powerscourt otevřená v roce 2007. V květnu 2008 začal slavit úspěchy první restaurant na západním pobřeží USA, v kalifornském Los Angeles. Na hollywoodském Sunset Stripu obnovil někdejší hotel Bel-Age a dal mu nový název: London West-Hollywood. Celý název podniku zněl – podobně jako v newyorském případě – Gordon Ramsay at the London West Hollywood. Oblíbený i obávaný mistr kuchař na tomto místě natočil nejednu epizodu svých nejúspěšnějších seriálů, které zároveň dělaly pěknou reklamu jak samotnému podniku, tak jeho majiteli.
 
Když skandál, tak ať stojí za to
 
V roce 2007 patřil k nejlépe placeným televizním osobnostem společnosti Channel 4. V jeho seriálech se velmi výrazně projevuje Ramsayho provokativní povaha, kterou neodkládá ani mimo obrazovku. V roce 2006 vyhrál mistr Ramsay soudní spor s listem London Evening Standard. Noviny o něm tvrdily, že v jednom svém seriálu, ve kterém zachraňuje restaurace, na jednom místě situaci úmyslně zhoršil, aby měl co napravovat. Další soud ho čekal v roce 2007. Opět byl někým obviněn z toho, že ve svém seriálu řeší uměle vytvořené problémy.
 
Ani říši Gordona Ramsayho se samozřejmě nevyhnula hospodářská krize; podle auditu uveřejněného loni v červnu jeho firma na pokraji krachu, a mimo to už v dubnu vyšlo najevo, že v jedné elegantní restauraci a třech londýnských hospůdkách Gordona Ramsayho nedostali hosté vždy čerstvé jídlo, ale místo toho jim byl předložen pokrm hotový a ohřívaný, což se v kulinářském světě považuje za nejtěžší hřích.
Oblíbený mrzout
Gordon Ramsay ztělesňuje nevídaný kuchařský talent a neotřelé chování, tyto vlastnosti ho provází nejen v kuchyni ale i v osobním životě. Jedno je jisté: nějakým způsobem vždy docílí toho, aby se o něm mluvilo. Překonal všechny neúspěchy, které mu život přinesl a s vervou se pouští do stále nových projektů A má, co nabídnout, jeho originální kuchařské show si získaly mnoho věrných diváků po celém světě. Noviny píší o jeho skandálech stejně tak, jako o jeho charitativních aktivitách pro děti. O této celebtitě s vařečkou rozhodně neslyšíme naposled.
O společnosti Chello Central Europe
Chello Central Europe je obchodní jednotkou společnosti Chellomedia, přední mezinárodní mediální firmy a evropské obsahové divize společnosti Liberty Global, Inc. Její současné portfolio kanálů pro daný region tvoří televizní stanice Minimax, Filmmúzeum, Spektrum, SPORT1, SPORT2, SPORT M, Deko, TV Paprika, Zone Club, Zone Romantica, Zone Europa a MGM. Kromě svých tematických televizních stanic společnost dále provozuje firmu AT Media, přední polskou agenturu zabývající se prodejem reklamního času na tematických stanicích, která začala v nedávné době působit také v České republice a Maďarsku. Dále společnost Chello Central Europe poskytuje distribuční a marketingové služby celé řadě zavedených televizních společností v celém regionu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mupizoda: Gordon Ramsay vs. Švédský kuchař

(SledujČesky.cz, 12. 12. 2013 23:17)

Pro příznivce mupetů přinášíme vypečené promo k blížícímu se filmu Muppets Most Wanted. Více na: http://www.sledujcesky.cz/mupizoda-gordon-ramsay-vs-svedsky-kuchar

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×