Jdi na obsah Jdi na menu
 


Douwe Egberts Grand Aroma – silná chuť kávy

27. 4. 2007

Pražení kávy je alchymie, kterou se již po dlouhá léta zabývají odborníci z nejrůznějších koutů světa. Každá kultura má svůj oblíbený druh zpracování kávových zrn, jež jsou před samotným pražením téměř k nepoznání. Podle stupně a délky pražení mění pak kávová zrna svou barvu. Pro Čechy je typická káva pražená na střední stupeň barevnosti. Zelená kávová zrna se praží v pražičkách, za použití plynem ohřívaného vzduchu a při teplotě v rozmezí od  200  - 250 °C. Upražená káva je zkropena vodou, aby byl proces pražení zastaven a zrna ochlazena. Poté je káva namleta na válcových mlýnech na požadovanou jemnost a zabalena tak, aby obal nepropustil, ale uchoval aromatické složky.  Po otevření sáčku vynikne jedinečné aroma čerstvě pražené kávy. Takovýmto postupem pražení prošla i káva Douwe Egberts Grand Aroma, kterou si denně vychutnávají tisíce lidí v celé České Republice.

Douwe Egberts Grand Aroma

Už samotný název lahodné kávy Douwe Egberts Grand Aroma napovídá, že se vyznačuje výjimečnou vůní, která uchvátí všechny milovníky kávy. Směs pro vytvoření této jedinečné kávy byla vybrána co nepečlivěji, aby jednotlivá zrna tvořila dokonalou souhru vůní a chutí. Káva s převahou zrn druhu Arabica je pražená velmi pomalu, aby vynikla její výrazná plná vůně a jemná chuť. Podlehněte i vy kouzlu jedinečného aroma kávy Douwe Egberts Grand Aroma.

Douwe Egberts Grand Aroma je k zakoupení ve všech hypermarketech a v dalších prodejnách potravin a nápojů. Balení 100 g stojí 29,90 Kč a 250 g je k dostání za 54,90 Kč.

Obrazek

O značce Douwe Egberts

Sara Lee Corporation, která vlastní značku Douwe Egberts, patří ke třem největším výrobcům kávy na světě.  Na českém trhu nabízí mj. široký sortiment zrnkové, mleté a instantní kávy. Portfolio značky je natolik pestré, aby uspokojilo veškeré milovníky kávy. Na českém trhu působí od roku 1992 její dceřiná společnost Balírny Douwe Egberts, a.s. Více o kávě Douwe Egberts najdete na www.douwe-egberts.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×