Jdi na obsah Jdi na menu
 


DALŠÍ JEDINEČNÉ KOMBINACE OVOCNÝCH CHUTÍ ČAJE PICKWICK

16. 9. 2011

Značka Pickwick, jednička na českém trhu ovocných čajů, představila své letošní novinky z řady Kouzlo Ovoce – Černý rybíz s třešní a vanilkou a Mango se zázvorem a limetkou. „Češi utrácejí kolem 40 % všech peněz vynaložených na nákup čaje právě za čaje ovocné,“ uvedla dnes Marie Tolarová, Brand Manager Sara Lee pro značky Pickwick a Zlatý Šálek. nepojmenovany-1.jpg

Obě novinky jsou na našem trhu zcela jedinečné a Pickwick potvrzuje pozici inovátora, který s novými kombinacemi chutí vždy přichází jako první. Jsou čistě ovocné, obsahují kousky ovoce, a protože jsou zcela bez kofeinu, jsou velmi vhodné i pro děti.
 
 
nepojmenovany-2.jpgPickwick Kouzlo Ovoce Černý rybíz s třešní a vanilkou kombinuje skvělou chuť černého rybízu, třešní a vanilky. Černý rybíz je považován za malou vitamínovou bombu – lidské tělo získá z pouhých 100 g až 30 mg vitamínu C. Obsahuje také vitamín P (tzv. flavonoidy s antioxidačním účinkem) a má mnoho blahodárných účinků na lidské zdraví. Čaj má charakteristicky červenou barvu, voní i chutná výrazně po černém rybízu a třešni, jeho chuť je lehce nakyslá a přitom vanilkově nasládlá.
nepojmenovany-3.jpg 
Také druhá novinka – Pickwick Kouzlo Ovoce Mango se zázvorem a limetkou – je u nás zcela novou čajovou kombinací příchutí. Barva připraveného čaje je zlatavě žlutá, má zázvorově-limetkovou vůni a příjemně nasládlou, limetkově lehce nakyslou a středně výraznou zázvorovou chuť. Někteří spotřebitelé uvítají i to, že neobsahuje žádný ibišek.
 
nepojmenovany-4.jpgLahodné mango je plodem mangovníku, subtropické dřeviny pocházející z Indie. Mango je výtečným zdrojem vitamínů A a C, beta karotenu, draslíku a vlákniny. Jeho konzumace je proto prevencí proti infekcím, uklidňuje nervy a dodává sílu ve stresových situacích.
 
Zázvor, stále populárnější koření, se získává z oddenku zázvoru. Jeho nejvýraznější chuťovou složkou je olej obsahující aromatické látky. Právě ony dodávají zázvoru jeho typickou vůni. Konzumace zázvoru podporuje trávení, je prevencí proti chřipce, nachlazení i rakovinnému bujení. Tradičně je také užíván jako afrodiziakum.
 
Doporučená maloobchodní cena obou novinek je 39,90 Kč. Více informací na www.pickwick.cz .
 
O čaji Pickwick:
Historie čajů Pickwick je spojena s firmou Douwe Egberts. Již v roce 1753 otevřeli Egbert Douwes a jeho žena Akke Thijsses v holandském městečku Joure svůj obchod a položili tím základy dnešní společnosti Douwe Egberts. Až do první světové války prodávali široký sortiment zboží, ale hlavně kávu, tabák a čaj.
 
Své současné jméno získal čaj Pickwick v roce 1936, kdy ve snaze najít pro čaj Douwe Egberts více anglicky znějící jméno, navrhla žena tehdejšího ředitele název Pickwick. Inspirací jí byl její oblíbený spisovatel Charles Dickens a jeho dílo "Kronika Pickwickova klubu". V současnosti jsou čaje Pickwick jako obchodní značka společnosti Sara Lee aktivně prodávány v patnácti zemích. Za celou dobu své existence zůstala základní podmínkou úspěchu značky vysoká kvalita čajů Pickwick.
 
V loňském roce uvedené novinky čaje Pickwick – Kouzlo Ovoce Červený pomeranč s ananasem a limetkou a Zelený čaj s jahodami a citronovou trávou – získaly ocenění Nejlepší novinka roku ve Volbě spotřebitele 2011.
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×