Jdi na obsah Jdi na menu
 


Češi jsou na zuby opatrní

21. 11. 2007

Obrazek

Většina Čechů, přesněji 54 procent, chodí dvakrát ročně k zubaři. Dvakrát denně si čistí zuby tři čtvrtiny lidí. Podle rozsáhlého průzkumu, který provedl Orbit klub společně s agenturou STEM a jehož se zúčastnilo přes 25 tisíc lidí, jsou nejčastějšími návštěvníky zubní ordinace děti a mladí lidé ve věku do 20 let. Pak také osoby starší 50 let. Pětina dotázaných využívá služeb stomatologa třikrát a víckrát do roka.  V čištění zubů vedou ženy, celá pětina po kartáčku sáhne dokonce třikrát denně. Stejné procento mužů se naopak s čištěním spokojí jen jednou denně. A rada měnit kartáček po dvou až třech měsících? Nejvíc se jí řídí rodiče, kteří kupují nové kartáčky svým dětem, a také ženy ve věku mezi třiceti a čtyřiceti pěti lety.

Obrazek

Jedna pasta na den, druhá na noc

Úplně nejdůležitější je správná technika čištění a dobrý zubní kartáček. Velkou roli samozřejmě hraje i zubní pasta. Kvalita většiny z nich je velmi vysoká. Některé pasty navíc obsahují různé aktivní látky, ke kterým bychom měli přihlížet. Mohou mít složku proti zubnímu kazu, proti citlivým krčkům nebo dezinfekční účinek. Pro maximální péči je důležité vybírat speciální pasty na daný problém. Jednoduše řečeno pastu kupujte podle toho, jestli vás více trápí citlivé zuby, krvácení dásní nebo nepěkné zažloutlé zabarvení.

Zubní pasty pro dospělé se dělí do čtyř základních skupin:

Ø       Bylinkové proti paradentóze

Ø       Bělící pro zářivý úsměv

Ø       S fluoridem pro pevnou zubní sklovinu

Ø       Leštící zubní pasty pro kuřáky

Nabízí se samozřejmě zubní pasty, které výše zmiňované vlastnosti kombinují. Nicméně dejte pozor na příliš univerzální výrobky. Všeho moc škodí a ze slibovaných faktů zbude jen prázdná vymačkaná tuba. Posun k specifickým produktům pro jedinečné příležitosti je zřejmý především v kosmetice. Jen si uvědomte, kolik různých krémů máte doma na nočním stolku nebo v koupelně. Denní, noční, hydratační, krém na oči, krém na dekolt ... nekonečná řada. Ale nejen pleť vyžaduje zvláštní péči. Naše zuby denně odolávají chuti na sladké, slané, kyselé a šťavnaté. Snědené dobroty jsou noční můrou pro náš zářivý úsměv.  Na základě letitých studií přišla firma Sara Lee Company s převratným výrobkem zubní péče. PRODENT DAY & NIGHT, se skládá ze dvou unikátních zubních past určených speciálně na denní a noční čištění.

Denní pasta  Prodent Day zuby efektivně bělí a osvěžuje dech, noční pasta Prodent Night o chrup pečuje a neutralizuje negativní účinky kyselin v ústech. Vysoký obsah fluoridu posiluje sklovinu a snižuje riziko vzniku zubního kazu. Speciální dvojbalení denní a noční pasty Prodent Day & Night je nyní v prodeji také v českých drogeriích a supermarketech.

Co ukrývá zubní pasta

Zubní pasty jsou nejpoužívanějším prostředek ústní hygieny. Spolu s kartáčkem nejen mechanicky odstraňuje zbytky potravy a osvěžuje dech, řada účinných látek  preventivně působí proti zubnímu kazu a paradentóze. Navíc obsahují antiseptické a adstringentní látky, které působí proti krvácení dásní. Některé zubní pasty zuby bělí nebo působí hojivě a snižují citlivost krčků.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×