Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bolest v krku? Pomůže vám propolis.

19. 1. 2009

Obrazek

Bolesti krku, které se velmi často vyskytují v chladném zimním období, jsou běžným příznakem virusového anebo bakteriálního zánětu, prochladnutí, virusu chřipky, virózy nebo snížení či oslabení imunity. Imunita je namáhaná častými přechody z vyhřátých prostorů do chladného venkovního prostředí. Zánět hrdla se kromě průvodní bolesti projevuje zčervenáním, případně zánětem sliznice hrdla nebo hltanu.
Prevence
Prevenci představuje dostatečné zahalení krku v chladných měsících, vyhýbání se studeným nápojům a také užíváním vitamínů a potravinových doplňků. Nejlépe těch, které mají antibakteriální a uklidňující účinek. Tím předejdete infekcím v oblasti hrdla.
 
Co pomůže při zánětu
Když je na prevenci už pozdě a bolí vás v krku, nejrychlejší cesta jak bolest zmírnit je užívat přípravky (nejčastěji pastilky), které působí v místě zánětu a zmírňují bolesti v krku spojené s infekcí. Samozřejmostí je dostatečný přísun tekutin a vitaminu C. Oblíbený je starý, ale dobrý recept – čaj s medem a citrónem, ve kterém med působí na hrdlo uklidňujícím účinkem. Medicína však objevila i další včelí produkt, účinný v boji proti zánětu – propolis.
Propolis je látka rostlinného původu, kterou produkují včely. V úlech je používán k dezinfekci a zamezení růstu bakteriálních plísní a virů. V medicíně se propolis úspěšně využívá například na prevenci nebo zmírnění bolesti hrdla. Působí antibakteriálně, ale i preventivně. Účinek propolis zvyšuje vitamín C, který zvyšuje, a podporuje imunitu organismu.
Přírodní léčivou sílu propolisu a vitamínu C v sobě skrývají pastilky PROPOLKI.
ObrazekPropolki s vitamínem C a propolisem
Pastilky s  vitaminem C a propolisem zmenšují zánět a otok sliznice ústní dutiny a hrdla. Zároveň podporují přirozenou obranyschopnost organismu. Díky propolisu mají pastilky protizánětlivé
a antibakteriální účinky.  Cena pastilek Propolki s vitamínem C je
60 Kč. K dostání v lékárnách.

 

 

Obrazek
Propolki bez cukru – s vitamínem C a propolisem

Pastilky s významnou látkou propolis a s vitamínem C. Ulevují bolavému krku a zvyšují obranyschopnost organismu. Mají protizánětlivé účinky. Pastilky bez cukru mohou používat i lidé trpící cukrovkou, protože neobsahují cukr ani sacharózu. Cena pastilek Propolki bez cukru je 67 Kč. K dostání v lékárnách.

 

 

ObrazekPropolki šípek a malina

Pastilky s obsahem propolisu, šípku, malinové šťávy a vitaminu C. Propolis obsažený v pastilkách má protizánětlivé a antibakteriální účinky. Vitamin C a šípek zase uklidní podráždění sliznice ústní dutiny a hrdla. Malina přirozeně rozehřívá organismus. Cena pastilek Propolki šípek a malina je 67 Kč. K dostání v lékárnách.
Všechny pastilky Propolki jsou vhodné pro děti i těhotné ženy.

Více informací o pastilkách Propolki naleznete na www.propolki.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×