Jdi na obsah Jdi na menu
 


1967: Rok, kdy jsem se narodil(a)

7. 5. 2017

0.jpg

Jak vypadal svět před padesáti lety? Do jaké doby se narodili ti, kteří v letošním roce slaví své velké jubileum? To vám prozradí nakladatelství Management Press , které přináší „narozeninovou knihu“ 1967: Rok, kdy jsem se narodil(a)

Světem šly velké dějiny, v Československu jsme se střídavými úspěchy budovali socialismus. Lidé ovšem žili i své běžné, každodenní životy – nakupovali potraviny i zájezdy, sháněli módní oblečení, popouštěli uzdu kreativitě při výrobě úzkoprofilového zboží.  Prožívali svá malá dramata – seznamovali se, rozcházeli, četli, poslouchali písničky, na tajných burzách měnili gramofonové desky, studovali – nebo nestudovali – podle toho, jaký kdo měl kádrový profil. V černé kronice sledovali tehdejší kriminální případy, bavili se výkřiky kamelotů i narážkami v divadelních hrách. Stáli fronty před telefonními budkami a scházeli se navzájem u sebe doma na „mejdanech“.

O tom všem si přečtete v knize 1967 – Rok, kdy jsem se narodil(a).  Dozvíte se, jaké významné osobnosti spatřily toho roku světlo světa. Řekneme vám, jaká jména byla nejoblíbenější, co se nosilo, jaká auta byla nejvíc „in“, jak si vedli českoslovenští sportovci, jaké tramvaje a autobusy brázdily česká města, jaké novinky nám přichystala maloobchodní síť, a nebo kolik stál lístek na tramvaj, jak vypadala Miss World a jaké filmy běžely v kinech ;-)

Pro letošní jubilanty pak máme na závěr ještě několik vzpomínek jejich vrstevníků na dobu, kdy jim bylo sladkých osmnáct.

V této knize si naši oslavenci zavzpomínají na hospody, písničky i knížky z doby, kdy jim bylo sladkých osmnáct ;-)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×