Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rady porady do kuchyně

26. 12. 2006

Kypřicí prášek do cukrových polev
Pokud vmícháte trochu kypřicího prášku do cukrové polevy, nebude poleva tak rychle tuhnout a bude se lépe roztírat.

Opražený kokos
Když opražíme na sucho kokos na teflonové pánvi, bude mít v těstě nebo v náplních jak intenzivnější vůni, tak zajímavější vzhled. Opražený kokos je vhodný též na ozdobu moučníků

Karamel na ozdobu
Malý kastrůlek na sucho zahřejeme a pomalu do něj vsypeme 80 g cukru krupice. Jakmile cukr získá světle hnědou barvu, začneme jej míchat. Poté přidáme 2-3 PL vody a za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí. Kastrůlek sundáme z plotny a z karamelu můžeme dělat buď ozdobné "nitky" přes dezerty a pečivo pomocí vidličky (máčíme vidličku v karamelu a přetahujeme karamel přes připravený moučník) nebo pomocí lžičky lijeme na pečící papír libovolné tvary, které po zaschnutí sloupneme a zapichujeme do dezertů.

Těsto se lépe rozetře
Pokud chceme péct řezy z odpalovaného těsta, je dobré si stěrku na roztírání těsta nejdříve namočit ve studené vodě. Odpalované těsto se pak nelepí při roztírání.
 
Aby se hnětené těsto nelepilo
Hnětené těsto se nelepí, pokud si při jeho zpracovávání na ruce kápneme pár kapek oleje.

Kynuté těsto nechce kynout?
Kynuté těsto, které nechce nakynout, vložíme do trouby předehřáté na 50 °C - dvířka trouby necháme otevřená!
 
Aby těsto kynulo rychleji
Chceme-li, aby těsto rychleji kynulo, nasypeme všechny sypké suroviny do plechové mísy a nahřejeme pomalu na sucho na sporáku. Ostatní (ne sypké) suroviny také necháme odležet, aby nebyly studené z lednice.
 
Nemáte rádi škraloup na pudingu?
Pokud nemáte rádi na pudingu škraloup nebo pokud potřebujeme puding bez škraloupu na přípravu krémů a náplní, je nejlepší překrýt teplý puding mikroténovou fólií.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×