Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rady a tipy při vaření

26. 12. 2006

Jak odstranit z nádoby karamel?
Pokud máte v hrnci zaschlý karamel, nesnažíme se ho seškrábat nebo používat jiné mechanické postupy, ale jednoduše naplníme nádobu až po okraj vodou a vaříme, dokud se karamel (cukr) nerozpustí.
 
Domácí těstoviny
Domácí těstoviny připravíme z hrubé (nebo polohrubé) mouky, trochy vody a vejce. Ze surovin vypracujeme bochánek, které necháme odpočinout pod hrnkem asi 20-30 minut. Na pomoučeném vále pak těsto vyválíme na velmi tenký plát, který přendáme na utěrku a necháme proschnout. Proschnutí musí být přiměřené - plát se nesmí ani lepit ani lámat. Pak nakrájíme libovolné tvary (nudle, fleky aj.) a necháme doschnout.

Šlehání bílků
Bílky šleháme na sníh bez přestání až do požadované hustoty jinak zvodnatí a už je neušleháme.


Rady s cukrem
Pokud není uvedeno jinak, používáme většinou cukr krupici. Pokud by jsme použili krystal, tak ten je moc hrubý a nestačí se při opřípravě těsta rozpustit - po upečení se nám na povrchu udělají takové hnědé tečky. /Zkaramelizovaný cukr/ A pokud použijeme cukr moučku, ten je moc jemný a rychle nám na sebe naváže vodu, takže je větší problém hmotu vyšlehat.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×