Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francouzské bagety

Suroviny:
760g hl. mouky
600ml studené vody
2,5 lžičky instantního droždí
2,5 lžičky soli
olej na pomazání těsta

 

Postup:
Mouku a vodu smícháme na řidší těsto, (těsto nesmí být ani tuhé jako kynuté, ani řídké jako na lívance.) Je nutné míchat opravdu dostatečně dlouho. Poté těsto pomažeme olejem, přikryjeme potravinářskou folií a dáme na 8 – 12 hod do lednice.

Po uplynutí času přidáme sůl a droždí. Opět je nutné těsto důkladně promíchat a vhánět do něj dostatečné množství vzduchu. Minimálně 5 – 10 minut. Poté opět pomažeme olejem, přikryjeme potravinářskou folií a necháme při pokojové teplotě kynout 4 – 6 hod.

Troubu si před pečením rozehřejeme na 275°C a na dno dáme pekáč s vroucí vodou.

Po vykynutí těsto vyklopíme na hodně pomoučněný vál a rozkrojíme na díly. Má lepivou polotekutou konzistenci. Po rozkrojení 2x – 3x zakroutíme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Necháme chvilku odpočinout a poté vložíme bagety na cca 15 – 30 minut péct. Během pečení hlídáme, aby se nám neodpařila voda, popřípadě vodu dolijeme. Pečeme dozlatova.

Po vyjmutí z trouby necháme na mřížce vychladnout.

Z této dávky budeme mít 4 bagety.

img_8372.jpg

Foto: Radka Znorová

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×