Jdi na obsah Jdi na menu
 


Roláda s vanilkovým krémem

19. 12. 2006

 

Piškotové těsto:
5 vajec
150 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
1/2 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Vanilkový krém:
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
350 ml mléka
1 PL cukru
125 g másla
2 PL moučkového cukru
Na ozdobení:
3-4 PL malinového džemu
1 bal Polevy tmavé Dr.Oetker

1. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme moučkový cukr a šleháme do tuha. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky a nakonec prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, uhladíme stěrkou a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180 °C po dobu asi 20-25 minut.

2. Upečený piškot ihned vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, navlhčíme pečící papír a sundáme ho. Ještě teplý plát těsta stočíme do rolády.

3. Náplň: Puding uvaříme s cukrem a mlékem na hustý krém, který necháme za občasného míchání vychladnout. Máslo vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Do máslové hmoty postupně přidáme pudingový krém a vše spolu dobře vyšleháme.

4. Vychladlý piškot opatrně rozvineme. Džem protřeme přes sítko, aby se lépe roztíral. Nejprve piškot potřeme džemem, potom vanilkovým krémem a zase ho stočíme do rolády.

5. Polevu rozehřejeme podle návodu na obalu a polijeme jí roládu. Polevu rovnoměrně rozetřeme štětečkem po celém povrchu rolády.

6. Aby roláda při krájení nepraskala, nahřejeme nůž nad sporákem (přímo na plotýnce).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×