Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kakaový tunel

11. 7. 2007

Obrazek

Ingredience:

Těsto: 6 vajec, 200g cukru, 150g hladké mouky, 3 lžíce kakaa

Náplň: 150g másla, 250g tvarohu, 120g cukru, 2 banány

 

Postup:
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vmícháme mouku a kakao. Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení ( 200°C asi 12 minut). Po vytažení z trouby srolujeme po kratší straně a necháme vychladnout.

Na náplň ušleháme máslo s cukrem, zašleháme tvaroh, můžeme přidat lžíci rumu. Vychladlý plát rozrolujeme, z kraje odkrojíme pruh o šířce horní části formy na srnčí hřbet a dáme bokem. Do formy dáme potravinářskou fólii, zbylým piškotem formu vyložíme (kus ještě zbude), dovniř namažeme část krému, doprostřed vtlačíme oloupané banány, doplníme krém a přikryjeme odloženým pásem, který tam pevně přitlačíme. Dáme vychladit do ledničky, vyklopíme a ozdobíme zbylým krémem.

 

 

Autor receptu: www.mamincinyrecepty.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tunel

(eliska, 9. 10. 2007 13:32)

tunel peču a je moc dobry nekdy misto tvarohové náplně udělám napln jogurtovou 2 velky jogurty čisty nebo ovocný 1-2dortové želatiny (želatiny rozmíchám trošce horké vody po ochladnutí zamíchám do jogurtu)

Tunel

(Daniela, 10. 8. 2007 14:30)

... nenápadně to připomína střechu z BEBE sušenek, ale mohlo by to být dobré, jakmile dojime střechu, tak odzkouším.

doporučuji...

(zakhana, 24. 7. 2007 14:45)

...tady tu mňamku taky dělávám a všem fakt vřele doporučuji

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×